Самонастанили се в изоставена сграда в Редута тормозят местните

Увеличили са се набезите в района
21 сеп 2021 08:20, Петя Славова
36
Самонастанили се в изоставена сграда в Редута тормозят местните
Снимка: кадър, БНТ

Живеещите в столичния квартал Редута алармират за опасна сграда в района. В изоставения строеж пред домовете им от една страна е опасен, тъй като има стърчащи арматури и дупки, можещи да наранят децата в района. От друга страна там са се самонастанили група роми.

Местните се оплакват от системен тормоз, свързан с кражби и набези в имотите и автомобилите им.

Изоставеният строеж в столичния квартал Редута повече от 20 години тъне в разруха, тъй като инвестиционната компания е фалирала преди години.

"Гледката е много мизерна. Виждат се събрани боклуци на хората, които живеят тук. Има юргани, дюшеци. Откакто трайно са се нанесли, се усеща и трайна миризма, тъй като хората явно трябва да се облекчават някъде", обяснява жителка на квартала пред БНТ.

Според районния кмет Георги Илиев, периодично от строежа се изваждат самонастанили се роми. По думите на кмета, собствениците досега е трябвало да обезопасят изоставената сграда, тъй като има заповед на НАГ и много предписания от МВР.

Кметът заяви, че с реални срокове не може да се ангажира. На този етап, сградата ще бъде обезопасена и от задния вход, и ще се работи по разрешаване на проблема.

Преди години е имало и трагичен инцидент със самонастанил се в сградата, който е починал. Част от входовете са затворени, но живеещите в опасната сграда влизат през други входове.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
34
 
! Отговори
ddddas преди 2 години
А в колко градове и села тормоза от години е нетърпим от т.нар малцинсвто (защото на много места вече са преобладаващи). Те с това си поведение прогонват хора от родни места и къщи, няма туризъм, няма икономика, защото те ли да работя, като могат да живеят на гърба на всички останали - ***. Само се чудя след още някоя година, кой ще остане да им плаща сметките на тия
5
4
 
35
 
! Отговори
Ами преди 2 години
Докато не играе маркуча в тази държава управия няма! Но вече полицията вместо да бие ще черпи с пасти. Всеки ден някой реве от "полицейско насилие", иначе преди да изяде боя е ербап и се репчи, псува, уволнява и даже посяга на полицаите, а после се жалва. Защо не набият някой просто ей така, както си върви и нищо не прави?
4
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставете шайката на Румбата - те са от 4 месеца и работят здраво за ограбването на БГ
3
1
 
22
 
! Отговори
Ninja преди 2 години
За 2000 евро на квадрат толкова, съседите и лукс искат даже!
2
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да си купят имот вчера нали писахте че българите вадели по 70 хил.евро за селска къща.
1
12
 
20
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 2 години
тия сса гласоподатеи на герб и закон ги нелови вижте в уикипедия какво означават роми но на чис езикзащото ако го напиша ще ме банат