Ще има бустерна доза от ваксината срещу COVID-19 и у нас

Важно било възрастните да са имунизирани заради децата
69
Ще има бустерна доза от ваксината срещу COVID-19 и у нас
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Трета бустерна доза ще има у нас в скоро време. Ще има такава препоръка." Това заяви директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Ива Христова пред bTV.

Тя добави, че децата не заразяват, а биват заразявани и обясни, че един учител може да пренесе коронавируса на цяла класна стая.

Още по темата

Затова е важно възрастните да са имунизирани, обясни още Христова.

Тези с наднормено тегло и с вродени заболявания са рисковите групи сред децата, каза още тя.

"Трябва да правим разлика между бустерна и трета доза ваксина. Бустерната доза се поставя 6 месеца след втората игла и тя може да се прилага и по-широк кръг пациенти. Допълнителната доза обаче е за онези пациенти, които не дават добър имунен отговор“, каза Христова.

Тя предположи, че скоро ще навлезем в ново плато на заболеваемост, след като преди около 3 седмици е имало такова. После обаче нивата са тръгнали нагоре.

„Това, че някак си свикнахме с коронавируса, ще доведе до там, че тази зима ще има и други грипни вируси за разлика от миналата зима“, каза още Христова.

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още по темата: ваксинакоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
22
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Някой да помни да са го боли три пъти с една ваксина в рамките на няколко месеца срещу някаква инфекциозна болест!? Аз не помня! Значи това с което бодат добитъка не е ваксина, а нещо съвсем друго!
13
3
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ИСКАМЕ И 4-ТА , ИСКАМЕ И ЧЕТВЪРТА , ИСКАМЕ И ЧЕТВЪРТА! ДАЙТЕ СИ НИ ДОЗАТА, ДАЙТЕ СИ НИ ДОЗАТА!
12
3
 
11
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Айде честито на печелившите! Напролет 4та доза. Сега стана ви ли ясно, че който се е боцнал един път няма спиране повече.
11
2
 
10
 
! Отговори
Чичо Пенчо преди 2 години
Оставете всеки да решава сам за себе си, дали да се ваксинира. Нали ваксинираните за защитени ? А неваксинираните сами носят отговорност ? И едните, и другите могат да заразяват. Единственото обяснение, което съм чул, е, че докторите не искали да имат много работа, затова по-добре всички да са със ваксина, е, ние докторска република ли сме ?
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
900 000 това е електората на ГЕРБ! :D
9
2
 
14
 
! Отговори
D преди 2 години
Една година след като майка ми го преболедува е пълна с антитела. Хайде сега ми кажете дали ваксините работят, щом след 6м искат трета доза.
8
2
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
НЕ Е РЕДНО ДА ИМА САМО 3-ТА ДОЗА! ТРЯБВА ДА ИМА И 4-ТА!) ДОВОДИТЕ СА, ЧЕ СЛЕД КАТО ЧОВЕК ЯДЕ ПО 3 ПЪТИ НА ДЕН КАКТО ОБЯВИ ЕДНА ФРОФЕСОРКА ЗНАЧИ И 3-ПЪТИ ТРЯБВА ДА СЕ ВАКСИНИРА ,НО ИМА И СЛЕДОБЕДНА ЗАКУСКА В ДОСТА РЕНОМИРАНИ ХОТЕЛИ Я ПРЕДЛАГАТ В ПАКЕТА АЛЛ ИНКЛУЗИВ, ЗНАЧИ ТРЯБВА ДА ИМА И 4-ТА ДОЗА! 3-ТАТА И 4-ТАТА ДОЗА ДА СА СЛЕД 6 МЕСЕЦА ОТ ПОСТАВЯНЕТО НА 1-ВАТА И 2-РАТА ДОЗА! ТАКА МОЖЕ ДА СЕ ВМЕСТИМ В РАМКИТЕ НА 1 ГОДИНА ДА ИМА 4 ДОЗИ! НА ВСЕКИ 6 МЕСЕЦА ПО 2 ДОЗИ ОТ 1 ВАКСИНА ТОВА Е ПРАВИЛНОТО!
7
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ура! Почнаха ги ваксърите. Скоро ще бъдат бодени като наркомани За половин година да ти набучат 3 ваксини! Това е нечовешко. Но 3-тата доза е бонус безплатна-следващите ще си ги плащате. Но няма откачане от ваксането, защото ще сте зависими. Имунната система вече няма да бачка както трябва и ще сте принудени да се боцате до припадък. Но пък ще си имате сертификати. Адски гот.
6
7
 
2
 
! Отговори
До 7 преди 2 години
Чета международни клинични проучвания. И съм лекар.
5
2
 
19
 
! Отговори
Кал-Ел преди 2 години
Предните две фъкцини не ги ли предпазват :))
4
2
 
6
 
! Отговори
До 4 преди 2 години
Това как го разбра?
3
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия ора си сакат бой и това си е!
2
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имунитетът след коронавирусна инфекция е нетраен. Който е бил болен и не се е ваксинирал, пак ще се разболее.
1
11
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
БРАВО! НЕ ТРЯБВА ДА ИЗОСТАВАМЕ СПРЯМО ОСТАНАЛАТА ЧАСТ ОТ СВЕТА!