Убийството на "Герена" не било поръчково, стрелецът - непрофесионалист

Изстреляни са 6-7 куршума, само 1 е засегнал жертвата, обясни Иван Савов
30 сеп 2021 09:55, Ния Христова
74

В сряда сутрин на стадиона на "Левски" бе застрелян смъртоносно в главата Георги Христов - Тинето, който е отивал да тренира в боксовия клуб на "Герена".

"Абсолютно умишлено и подготвено деяние. Човекът е следен. Знаело се е, че по това време ще бъде тук. Напълно е възможно това деяние да е извършено от негов партньор в престъпленията, може и да е от негова жертва или близък на жертва", коментира пред Bulgaria ON AIR криминалистът Иван Савов.
 
Той посочи, че са изстреляни 6-7 куршума, но само един от тях е засегнал жертвата. Савов изтъкна, че стрелецът не е бил добре подготвен, което изключва версията за поръчково убийство.
 
"Ако беше някой професионалист, със сигурност нямаше да има толкова изстрели. По-скоро деянието е извършено с нотка на злоба и лично отношение. Това че лицето е било покрито с чанта говори, че може би самият извършител се е отвратил от това, което е направил. Няма нищо неясно от гледна точка на мотивите. Този човек, въпреки че е излязъл от затвора, най-вероятно не се е занимавал с благотворителна дейност", коментира криминалистът.
 
По думите му мястото на убийството е подходящо.
 
"Особено в ранните часове, когато няма и хора, които могат да заподозрат каквoто и да било", отбеляза Савов в ефира на "България сутрин".
 
Криминалистът посочи, че камерите в района снимат от висок ракурс - те са панорамни и обхващат цялата територия. 
 
Гледайте целия разговор във видеото. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
2
 
! Отговори
Микрон преди 2 години
Много благодаря на стрелец
53
0
 
3
 
! Отговори
КъдяСиЦвято преди 2 години
Врачките ба МВР-то и на Каскетурата активно се включиха,което вещае скорошна развръзка. Всеки момент ще намерят килъра самоубил се или убит от някоя кука при неизбежна самоотбрана,както стана с Чакъров,с оня от Нови Искър и т.н..
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имах предвид- може да се докаже ,а не че е доказано.
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако е професионалист,и е изстрелял 7-8 патрона за заблуда,пак може да се докаже...Би трябвало първия изстрел да е смъртоносен,а останалите за заблуда...А това е доказано...
50
0
 
2
 
! Отговори
Инспектор Дюдю преди 2 години
... а може да е професионалист, който е нает от поръчител с връзки в полицията ... и сега ченгетата имитират дейност и създават хаос за да омотаят медиите . Ще бъдат извадени няколко теории... ще обвинят страховития "неизвестен извършител" и до няколко седмици никой няма да си спомня че въобще е имало застрелян на Герена ....
49
0
 
2
 
! Отговори
Също като ковид преди 2 години
кризата:един излиза и казва,че е грипче,друг-че ваксините не помагат,трети-че е крайно належащо да се имунизираме срещу тежката оандемия. Така и с убийството-излиза криминален психолог/Гайтанов/и казва,че е работа на професионалист;излиза криминалист/Савов/и казва,че е работа на аматьор.После върви и вярвай на този-онзи,а и всичко е омазано от медиите,търсещи сензации. Затова у нас не върви-хората нямат представа къде е истината и са заблуждавани и лъгани от медиите и собствениците им.
48
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
на стрелеца това му е хоби.
47
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стрелецът не е убиец, а палач на убиеца. Корумпираният български съд е пуснал убиец на свобода.
46
0
 
9
 
! Отговори
DDD преди 2 години
Иване, Иване, Иванеее!... Ти си толкова "професионалист", колкото аз съм космонавт!... Чудя се на какво толкова ви учат в тая полицейска академия, като не знаеш основната символика на контингента, с когото работиш?... Чанта, торба, кашон, какъвто и да е предмет от сорта, върху трупа, в частност върху главата - "Господ си прибра вересиите!"... Убиецът се бил отвратил от деянието си!... Глупости на търкалета!... Аман от ***.и, необ.разо.в.ани че.нг.е.та!... Смени си професията!...
45
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То е ясно като бял ден,някой е решил да свърши работа на съда ,освободен за убийство
44
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Се ми е там... една *** по малко в нашето общество. Всички като тоя пишман мутри от квартала трябва да последват съдбата му. Евала хората почнаха да се саморсзправят сами с такива ... очевидно съда и службите са едни страхливци.
43
1
 
9
 
! Отговори
Ники преди 2 години
Убийството е поръчано от държвата! Поръчано е от нас, който допускаме правораздавателната ни система да пуска убийците на свобода.Кпга ще излезе народа на протест срещу освобождаването на ***?
42
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, като не е поръчково,защо изпълнението е професионално. Остава да го изкарат самоубил се, с предсмъртно писмо.Случаен минувач се обадил и отцепил района.
41
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-скоро професионалният убиец е толкова професионален, колкото и другите български професионалисти: учители, лекари, полицаи и т.н. Българска работа.
40
0
 
25
 
! Отговори
До 45 преди 2 години
Разбрали са го! Осъден бил на 15години, излежал десетина и освободен предсрочно за добро поведение. Голяма работа, че участвал във въоръжен грабеж и е застрелял човек. Това е българското правосъдие! Така държавата защитава убийците и техните жертви.
39
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този е имал много врагове. Кой знае колко мизерии е правил. Няма как да не е знаел че някой хубав ден ще го гръмнат. Но въреки това сее правел на спортист. Имал е доживотна присъда за грабеж и убииство. Но сее покрил в Испания през 2003 година. Как сее върнал без да го разберат неам идея. Но сега е без значение. Намерил си е майстора. Щом държавните органи не си вършат работата тогава идва саморазправата. Око за око Зъб за зъб.
38
1
 
9
 
! Отговори
От 42 преди 2 години
А може да са го гръмнали затова, че не е бил с маска, как иначе да си обясним въпросната чанта на лицето му. Битово престъпление, случват се.
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, сигурно са спорили за парко място и непрофисионалния убиец толкова се е вбесил, че си е запалил предварително откраднатия автомобил, понеже не е имало къде да го паркира.Вероятно е била някоя касиерка в хранителен магазин, нещо изнервени ми се струват в последно време.
36
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като е аматьор как е планувал всико и знаел кога да действа.А каквонозначава професионалист?А защо да не е изтрелял нарочно другите куршуми? Всъщност какво значение има всичко?Човека е застрелян.
35
0
 
30
 
! Отговори
xaxsasб преди 2 години
Аматьор или професионалист е свършил по-добра лабота от 50,000 униформени за 18 години. Стрелецо, ако четеш - благодаря ти, че отсвири един червей в човешко тяло.