Ядрена подводница на САЩ се сблъска с неизвестен обект

Има пострадали подводничари, но без опасност за живота
Обновена: 8 окт 2021 09:07 | 8 окт 2021 09:07, Елка Василева
75

Петнадесет американски моряци са пострадали, след като ядрената подводница „Кънектикът“ се е ударила в неизвестен обект в Южнокитайско море.

Инцидентът е станал в събота по време на потапяне в международни води. Никой от екипажа не е получил опасни за живота наранявания. Ядрената установка не е пострадала.  

По данни на телевизия „Фокс нюз“ „Кънектикът“ не се е ударила с друга подводница и самостоятелно се е завърнала в американската военновъздушна база на остров Гуам в Тихия океан.

Според източник на вестник „Милитари таймс“ топографията на местността в момента на сблъсъка не е указвала наличие на масив от суша пред подводницата. Няма и признаци инцидентът да е имал неприятелски характер.

Инцидентът стана в момент, в който расте напрежението между Китай и Тайван. Причината за него е преминаването на китайски бойни самолети през зоната за противовъздушна отбрана на острова, който Пекин смята за своя територия.

Освен това Китай има претенции за почти цялото Южнокитайско море и е построил военни предни постове на малки островчета и атоли в региона. САЩ и съюзниците им редовно патрулират в международни води в региона, за да отстояват правата си на свободна навигация, което предизвиква голямо недоволство у Китай, отбелязва АФП, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неизвестен обект? Този номер няма мине пред застрахователите - ожулиха ме на паркинга. При самокатастрофа задължително КАТ прави проверка за алкохол на капитана.
27
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
USS Connecticut се сблъска с подводно НЛО. На мястото на аварията се води разследване. Разследващите снемат пръстови отпечатъци, установяват явки и пароли. Пиндостанските ВМС обосновано предполагат, че причина за катастрофата е плачевен непрофесионализъм от страна на екипажа на подводното НЛО.
26
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вера СУ също се блъсна в неизвестен обект, или поне такъв им беше в първите минути докато разберат каква я свършиха.
25
3
 
28
 
! Отговори
Армейски доктор преди 2 години
До Българин в САЩ ... не хейтим ве, пич.ПОДИГРАВАМЕ СЕ. Прави разлика.Забавно ни е.Особено като си припомним за дезертиралите американски войничета при инцидента в Балтийско море, дето напуснаха флота разплакани след като руски самолет прелетя край тях.Дори във васална България официалните медии пуснаха статия за случката.А за морячетата които се нуждаеха от психолог след като Тръмп прати кораби край Севернокорейските брегове? Спомняш ли си? По-добре недей. Прави се че си забравил....
24
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 7/16 "за каквото и да се сетиш е измислено в Китай преди много, много години," Я просвети ни, какво е "измислено в Китай". Аз освен за хартията и барута друго много важно не се сещам.
23
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леваци!
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ko tyrsite v iujno kitaisko more .mi ne go poznavate i schte se iztrepete vypraki kosmicheskata si navigaciq nekadyrnici ubiti stoite si u vas
21
2
 
32
 
! Отговори
USA Демократ преди 2 години
До Аха......И чий го дирят САЩ в Южнокитайско море? Е, как чий ? След победата в Афганистан и успешни 20г. помощ за страната да се демократизира , най-великата Демокрация в Света има нужда да помага в демократизирането на други райони на света.... а и уредиха Австралия с такива хубави подводници, като прецакаха приятелчетата си от Франция
20
47
 
5
 
! Отговори
Българин в САЩ преди 2 години
Америка е велика и много българи завиждат на богатствата и неограничените възможности които САЩ предлага. Но тези българи са некадърни и само лаят и хейтят.
19
2
 
25
 
! Отговори
don преди 2 години
Гаранция,че тези *** са ударили подводна скала.
18
5
 
31
 
! Отговори
Армейски доктор преди 2 години
Петнадесет американски моряци са пострадали, след като ядрената подводница Кънектикът се е ударила в неизвестен обект в Южнокитайско море..... има поне трима със счупен маникюр ... 10 са с паник атаки а на други двама се налага спешна хоспитализация и поне 3 месеца посещение на психолог. Раздадените памперси не се броят .
17
0
 
37
 
! Отговори
Крал Трол I преди 2 години
При удара неизвестният обект си е разсипал ориза.
16
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако имаше начин, щяха да влезат и в Каспийско море. Сега търсят подземни проливи към езерото Байкал.
15
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сблъскала се е с Годзила.
14
0
 
20
 
! Отговори
реконтраадмирал преди 2 години
Там са били Петров и Боришников. С микровълновата печка.
13
6
 
23
 
! Отговори
до 7 преди 2 години
Вземи прочети нещо , Тайван си е китайски, отделят с американска помощ през 1947 г. Колкото до Китай те са измислили света, за каквото и да се сетиш е измислено в Китай преди много, много години, още когато еврогейците са се завивали с кожи в пещерите.
12
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пък да гледат къде карат. Съвсем друг е въпросът каква работа има американска ядрена подводница в южнокитайско море.
11
0
 
6
 
! Отговори
Хари преди 2 години
До Гошо...Тъпотомиролюбив Кракен
10
1
 
29
 
! Отговори
РамбУ от Афганистан преди 2 години
Блъснали са се във Фара на брега , след многократните предупреждения към пазача на Фара да го премести от маршрута на подводницата . Армията на САЩ в момента обмисля дали неизпълнението на заповедите на командира на подводницата от пазача на някакъв си Фар могат да бъдат тълкувани като нападение към суверенитета САЩ в региона .
9
2
 
5
 
! Отговори
115 до Нане преди 2 години
Те са дупе и *** с извънземните!Според една книгаДванаистата планетана Закария Сейчин, извънземните идват на земята заради златото.