МВФ скоро ще реши остава ли Кристалина Георгиева на поста си

Някои европейски правителства са я подкрепили
9 окт 2021 08:32, Елка Василева
51
МВФ скоро ще реши остава ли Кристалина Георгиева на поста си
Снимка: архив, БГНЕС

Международният валутен фонд (МВФ) обяви, че скоро ще реши дали управляващият директор Кристалина Георгиева ще запази поста си.

След заседание, приключило тази нощ българско време, изпълнителният борд на фонда съобщи, че е постигнал значителен напредък по случая, но и договореност да се изискат повече подробности, за да може бързо да приключи с обсъждането на въпроса, предаде БНР.

Още по темата

Георгиева е обвинена, че е манипулирала данни в полза на Китай, докато е ръководила Световната банка, но тя отрича вина.

Междувременно стана ясно, че някои европейски правителства са я подкрепили.

Според източник на агенция Ройтерс от френското финансово министерство Париж е планирал да изрази подкрепа за българката, друг източник е посочил, че от Великобритания, Германия и Италия също се очаквала позиция в нейна полза.

Георгиева вече получи подкрепа от африкански финансови министри.

Досега от финансовото министерство на САЩ, които са влиятелна страна в МВФ, са заявявали, че настояват за цялостно и честно разглеждане на всички факти.

Заседанието на Изпълнителния борд на МВФ продължи часове в петък при закрити врата. Бордът се събра да обсъди информацията, че докато е била главен изпълнителен директор на Световната банка, Георгиева е оказвала натиск върху служители на институцията, за да бъдат променени данни по благоприятен за Китай начин.

В изявление до борда Георгиева категорично е отрекла обвиненията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
Сюлейман паша преди 2 години
А бе к'во занимавате народа с тая ганчовска бабичка?!?!Да не би да няма достойни хора,които да я заместят?!махнете я и да отиде на бостана да плаши гаргите,че май само за това става!!Ааууу,к'ва физиономия вади само!!!
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вън предателската куччка! .......Народът остро осъди предателите на евроатлантизма..... Народът, на събрания по фейсбук, издигна глас: Долу Сталинка Георгиева! Долу Сталинка Георгиева! Долу предателите на братския американски народ. Слава на САЩ и американската демократическа партия. Слава на вожда на американския народ, другаря Байдън!
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи, Сталинка работи за африканските, латиноамериканските и китайските държави......Иска Африка да стане богата и силна и да ни вземе ресурсите, газа, тока и Европа и САЩ да нямат газ и ток? ........Иска Брализия да забогатее и да няма стотици милиони бедняци, които ровят в отпадъците с месо от супермаркетите?......Иска бразилците да изядат нашето, европейско и американско месо и да остави Западна Европа и САЩ гладни и бедни?......Сталинка Георгиева е заплаха за нашата цивилизация.
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде вън БКП крастава жабо! :))))))))))))))))))
40
1
 
2
 
! Отговори
фен преди 2 години
Трябваше да се махне от там и да се кандидатира за президент ...
39
0
 
2
 
! Отговори
Офф преди 2 години
Къде на отидохме и не се ос... . ме?
38
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, който още се съмнява в конспирационни теории, дано прогледне. Какви марионетки са начело на държавите и институциите. Има си световно правителство и такива като бидона и сталинка са някви безсмислени фигури. Само Тръмп опита да им обърка конците и го разкараха набързо.
37
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако вече са и намерили заместник криСталина гори като бушон
36
2
 
10
 
! Отговори
Статистик преди 2 години
Ако не бяха затворили ТКЗСтата, Кристалина нямаше да е излизала от село.
35
3
 
6
 
! Отговори
Qwerty преди 2 години
За народу, за Сталина! Баба комунистка с визия на съдържателка на хоремаг.
34
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вероятно са и плаща ли ,едвали за Бог да прости )
33
1
 
4
 
! Отговори
не може да бъде! преди 2 години
Сигурно много хора си задават въпроса-защо САЩ искат да сменят тяхното протеже, което толкова усърдно работеше за тях.Отговорът трябва да се търси в едно решение на МВФ да предостави специални права за взаимстване на ощетените от Ковид държави в р-р еквивалентен на 650млрдUSD.Обърнете внимание -не в долари,а нещо различно,което означава конкуренция на долара!?За това,че е допуснала такова нещо американците ще гонят г-жа Георгиева до дупка.Само Доминик Строс-Кан e разрешавал такава операция...
32
2
 
5
 
! Отговори
с коя станахме извес преди 2 години
с тая влязохме в топ световните новини. какъв срам да ти кажат на св ниво липса на почтеност ,но това беше видно , ами интригите които сътвори по ЕК и ООН , защо не продължиха мандата в ЕК , или тя с интриги си уреди поста в СБ това да изкарва Китай на предни позиции не е безплатно, щом и дянков и е помагал - световни алчни мошеници, дето викат рано или късно истината излиза
31
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази лелка е егати карикатурата, представител на една от най-бедните държави да ръковори международна финансова институция, егати недоразумението.
30
12
 
1
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Всякакви тролли-ки взели да дават оценка на една от най-успелите българки! Жалка работа! Освен да се заливат с помия за друго не стават , но се напъват да "разсъждават" и акъл да дават!
29
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, после ми говорете за конспирационни теории-как тази дама с по-селски фасон и от най-селската баба от село три води, се отзова начело на световната банка? То ясно, че е просто чиновничка от която нищо не зависи, но все пак....
28
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Беше си бушон от самото начало, просто и е дошло времето да гръмне
27
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Принципите по които работи МВФ са неутралност и почтеност. За жалост Сталинка наруши и двата принципа разпиля пари на американските и европейските данъкоплатци и ще трябва да се прибере в България където спокойно ще си върти номерата без никой да и търси сметка.
26
2
 
6
 
! Отговори
Я ! преди 2 години
Приятно съм изненадан, признавам си ! Не съм очаквал, че точно Кристалина Георгиева ще стане мишена на глобалистката "началническа" камарира !?
25
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъмна Индия е тази госпожа. Изведнъж се появи и почна да мъти блатото веднага. Пример как човек може да си почне кариерата и на 60 и да си оформи мустаците и бакенбардите.