Бербатов обвини БФС в лъжа и поиска главите на изпълкома

"Ако загубим, за което не мислим, пътищата са много", заяви той
11 окт 2021 15:08, Екип на Dnes.bg
30

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Легендата Димитър Бербатов даде пресконференция преди утрешния конгрес на БФС. Той и екипът му се явяват основни конкуренти на настоящето ръководството, начело с Борислав Михайлов. В последните дни обстановката е много нажежена и продължава да е такава след думите на бившия голмайстор на английската Висша лига с екипа на Манчестър Юнайтед.

Той обвини златното поколение от САЩ'94 в лъжа, че нямат изготвена програма и добави, че след толкова скандали, е редно да оттеглят кандидатурата си. Бербатов визираше разкритията на Bird.bg за изчезнали 2 милиона евро при построяването на базата в Бояна.

Ето какво каза той:

"Целта на пресконференцията е следната. Сметнах за напълно нормално да се появим пред всички медии. Най-вече защото Стилиян и Мартин са тук. Можете да задавате въпроси към и към тях. Целта ни също така е да покажем още един път програмата, която имаме. Това го направихме още на първата пресконференция. Учудващо за нас е как все още има специалисти, които казват, че не са видели програма. Единственото, което знаем за Конгреса, е, че ще има интегрална бюлетина. Не знаем кои ще са делегатите, дали ще бъдем допуснати в залата, както и вие дали ще бъдете допуснати. Ще има две различни охранителни фирми – една вътре и една отвън. Защо е тази вътре? Ние ще се бием ли? Също така излезлите документи за парите от УЕФА. Вие виждате за какво става въпрос с тези разкрития и откъде са тръгнали. Най-нормалното би било един човек да оттегли кандидатурата си за президент на БФС. Ние не плюем, а показваме истината. Ако все още някой говори, че нямаме програма за развитие, е зверско лицемерие и мързел".

"Изпълкомът ни е готов, разбира се. Това беше доста интересен процес на подбор на хората, които според нас заслужават да бъдат в Изпълкома. Разбира се, без президенти на футболни отбори. Тримата с Мартин и Стилиян ще бъдем в Изпълкома. Другите хора ще станат ясни, като спечелим. Волята е на клубовете. Всеки кандидат за президент си изготвя свой Изпълком, оттам клубовете имат право да издигат свой човек. Напълно съм наясно какво се случва, като дойде Конгрес. Подхвърлят им се трохи и им се казва - елате и гласувайте. Парите, които има в БФС, могат да се дават на клубовете. Говорил съм си с Христо Христов, говорил съм с Георги Захариев. Предложенията на Захариев са напълно изпълними. С други кандидати не съм говорил. Не сме разговаряли изобщо за балотаж. Ние знаем за какво се борим. В случая не мога да поставям под съмнение дали ще спечелим, ако Конгресът е честен. Ако загубим, за което не мислим, пътищата са много. Ние обаче мислим само за победа. Избори са и идват клубовете, в които е властта. Ако те преценят, че сме достойни за това да ги представляваме, чудесно. Опитваме се да преборим интригантството и неспортсменството. Програмата ни е в процес да обработка и на добавяне. Никой не вярваше, че ще стигнем дотук. Това обаче е подценяване".

"Случката с охраната в Бояна? Видеото е отпреди две години или три. Децата ми имаха тренировка горе на базата и едното не чувстваше добре. Човекът не поиска да ме допусне и реагирах малко по-бурно. Реакцията ми не беше правилна. Можеше да подходя малко по-различно. Приех нещата по-лично. Обиколихме страната, срещнахме се с отборите, показахме програмата ни. Сега те трябва да гласуват по съвест. Ако процесът бъде честен и няма натиск върху тях. Ако всичко е честно и прозрачност, легитимността ще бъде пълна. На самия Конгрес ще стане ясно кой ни е подкрепил. Всеки знае за какво се борим. Бях тотално откровен пред всички. Това е, защото искаме нещата да се случват както трябва. Клубовете без страх трябва да гласуват по съвест. Каквото и да се случи на Конгрес, няма от какво да се срамуваме. Вървим с високо вдигнати глави. Може и националния отбор да се натоварва от всичко това, което е случва".

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: бербатовбфс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
6
 
5
 
! Отговори
щирлиц преди 2 години
тръгва с екип съставен само от чорбари и издигнат от отбора та гриша ганчев.бербатов така не може си обединител.в България има и Левскари,ботевисти и жележничари. НИКОГА НЕ СИ ПЕЧЕЛИЛ СРЕЩУ ЛЕВСКИ И ДНЕС ЩЕ БЪДЕТЕ ОТНОВО СМАЗАНИ!!!
27
3
 
3
 
! Отговори
Батето преди 2 години
поколението 94 станаха и те батета,ама аз поне класирах винаги България.Дерзай Митко.
26
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За 16г управление... националния пада от футбошни джуджета , никой не гледа БГ мачове... обаче пиянко си слага оценка 6 :))Трябяа да сте луди в тая София да го теаетв тоя... отдавна трябваше да сте го набили. Ако има мъже там утре ще отидат и ще изискат оставката на всипки замесени в тоя спорт .
25
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Светът няма бъдеще откак прослуша Бийтълс.
24
4
 
16
 
! Отговори
J преди 2 години
Тука 90% от коментиращите или са се продали или наистина сме без бъдеще с толкова плюене по Бербатов и подкрепа за Михайлов.Оня се беше качил на стадиона с джипа си бе, пиян на всяко второ интервю, отидете на еидн мач в А група, вижда ***. Вижте Венци! Чуйте как се хвалят какво са направили за изминалия период, че и националния бил добре, даже не съм започнал исисториите му...jesus christ!
23
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Барбука що се вози с бентлито по пешеходна алея?
22
10
 
2
 
! Отговори
РеалистЪ преди 2 години
Новите меринджеи вият на умряло - видяха че няма как да докопат кокала и почнаха да плюят по жълтите медии. Ама Перукан поне е умен и знае как да краде за разлика от тези дето им откраднаха парите неква от гишето на банката
21
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Промяна няма да има.И да има футболът ще си остане същия.Нима очаквате с Бербатов нови и красиви стадиони?Абсурд.Всичко е една борба на млади срещу стари мутри за мангизите от Уефа и Фифа.
20
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Златното поколение от САЩ'94 се раздаваха на терена за България, Бербатов винаги е отказвал участие в националния отбор за да не си навехне глезена и да истърве премиите от мачовете на манчестър юнайтед. Точно този мързелив тарикат не заслужава да е начело на БФС
19
2
 
22
 
! Отговори
ДПС и ГЕРБ преди 2 години
Перуката няма да се махне. Само съд и затвор това е .
18
12
 
7
 
! Отговори
Моля преди 2 години
Легендата Димитър Бербатов.....Чак пък легенда...авторът май се пльоска за местенце в БеФеСето.
17
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Светата троица се гласи да лапне якия кокал, *** няма да го пуснат сегашните кучета - много е сладък.
16
9
 
5
 
! Отговори
Къф е тоя бе? преди 2 години
Фибата извади тежката артилерия - изчезнали два млн евро. Сякаш Европата така раздава пери, без да се отчитат получаващите ги. Ако си мисли, че е така се е объркал. Не съм му чел останалите групости, но си е простичък и се излага тотално. Не знам за какво е толкова алчен да управлява или май да присвоява?
15
2
 
2
 
! Отговори
Г преди 2 години
Защото пред Стилиян Петров има табелка "Димитър Бербатов".
14
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тепсия или в кошница ги искат?
13
44
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълна подкрепа за настоящия президент Боби Михайлов!!Велик вратар и още по велик ръководител!!Ако разглезения Бербатов дезертьор стане шеф на БФС,ще ни затрие футбола за една година!!
12
3
 
20
 
! Отговори
по някаква преди 2 години
причина свестните хора в бг трудно успяват да се справят с мръсотията. Дето се казва- Ако се сбориш с прасе и двамата ще се овъргаляни в тинята, само че на прасето ще му хареса
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БФС трябва се управлява от обикновени чиновници с икономическо образование.Нищо не зависи от изпълком и ръководни кадри в БФС.Отборите разчитат на финансиране от частни благодетели и общини ,а не от БФС и държава.За да има е развит футбол той трябва и да се практикува от хората ,предимно младежи и деца.Как Бербатов ще накара децата да играят футбол ,вместо да киснат по кафенета и пред фейса?
10
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стани да седна.Това е
9
23
 
7
 
! Отговори
Вихър преди 2 години
И тук, като навсякъде в държавата ни - само плюене и без доказателства!!! Важното е да се докопаме до кокала и после пак се носим по течението! Не съм за Михайлов, но всичките му опоненти са въздухари!!! А Бербатов е национален предател, защото когата националите имаха най много нужда от него, той избяга за да си гледа личния интерес!!! Сега, когато вече поогладня се затича към кокала!!!