Медведев зад Джокович: Ваксинацията е личен въпрос

Хареса ми това, което Новак каза по темата, заяви руснакът
22 окт 2021 17:45, Красимир Ангелов
24
Медведев зад Джокович: Ваксинацията е личен въпрос
Снимка: БГНЕС

Данийл Медведев подкрепи своя приятел и съперник на корта Новак Джокович относно ваксинационния статут на тенисистите, като добави, че смята, че това трябва да е "личен въпрос".

Световният номер 1 Джокович не е сигурен дали ще участва на любимия си турнир от Големия шлем Australian Open в началото на 2022 поради стриктните коронавирусни протоколи на надпреварата. Сърбинът отказа да отговори на въпрос дали е ваксиниран, защото по думите му каквото и да отговори, то ще бъде изтълкувано грешно и ще предизвика омраза.

Още по темата
Сърбинът е печелил съревнованието в Мелбърн рекордните девет пъти и последните три издания, като нов триумф ще го изведе пред големите му опоненти през годините Роджър Федерер и Рафаел Надал с 21 титли от Шлема.

Докато мнението му за ваксинационния статут бяха посрещнати с критики от няколко страни, Медведев изрази подкрепата си за Ноле и каза, че също е "взел решение да не обявява неща от медицински характер", но иска да играе в Австралия.

"Хареса ми това, което Новак каза по темата. Той сподели, че ваксинацията е личен въпрос и няма да го обявява публично – аз също взех това решение. По отношение на Австралия, всички там ще видят кой е ваксиниран и кой не е. Разбира се, играчите могат да кажат, че са контузени, но това ще бъде игра на думи. Няма да кажа дали съм ваксиниран или не. Но искам да играя в Австралия. Правилата са ясни – ако не си ваксиниран, трябва да се карантинираш за две седмици“, сподели руският номер 2 в света.

Още новини от света на тениса четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То е личен избор, но е факт, че 99% от заразяващите се и умиращи хора са такива без ваксина. В България има доста *** и ситуацията с ковид-а просто го потвърждава. Джокович ако я кара на народна медицина и медитация, може и да си остане с тези 20 титли от Големия шлем, тоест да не играе повече в тези турнири. А е вече и на години. И защо тогава дава милиони евра на болници, а не може да даде личен пример?!? Никой не дава пари просто ей така щото има в повече и се чуди какво да ги прави.
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До popa ot razgrad - Напротив може. Аз мисля, че ти като се ваксинираш ставаш опасен за мен и околните, но няма да ти кажа да не се ваксинираш, защото смятам, че това е твое лично решение. Защо ставаш опасен ли? Ами 1-во, че именно боцнатите разпространявате вируса безпрепятствено, защото ви пусккат навсякъде без тестове и 2-ро като започнете да окапвате като гнили круши след известно време, цялото общество ще има проблеми. Въпреки това се боцкайте, щом искате. Все пак СО2 трябва да се намали!
18
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега пък личен избор - при комунизма как беше, само с личен избор беше, нали.
17
1
 
8
 
! Отговори
До 17 преди 2 години
Идеята на "ваксината" е , че ако всички или поне 80 процента от населението са ваксинирани, вирусът ще бъде премахнат. Това имат предвид като казват, че е необходимо да се ваксинираме. Друг е въпросът, че предлаганите препарати все още са експериментални и ще бъдат такива още поне 3 години и това , че ги наричат "ваксини" е плод журналистическа некомпетентност или нечия фина манипулация. А колкото до количеството и качеството - Великобритания и Израел са живи примери за надеждността им.
16
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"не може решение което засяга живота на другите да е лично..." ========== ама че глупотевина - вече е абсолютно и категорично доказано, че ваксината не предпазва нито от заразяване, нито от това ти да заразяваш другите. Така че просто е невъзможно - логически и на практика - с това дали си ваксиниран или не да засягаш живота на ДРУГИТЕ. Направо не е истина колко податлив на облъчване безмисловен народ има. Освен, разбира се, ако не е обикновено дежурно тролене.
15
14
 
1
 
! Отговори
Оффф преди 2 години
Тия па руснаци и сърби най-умни бе.
14
14
 
4
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 2 години
не може решение което засяга живота на другите да е лично...
13
1
 
1
 
! Отговори
Тато из Правец преди 2 години
Ноле е ваксиниран!!!
12
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ноле е Велик !
11
16
 
4
 
! Отговори
РеалистЪ преди 2 години
Ами да си играят за здраве на Балканите. БайГанЮ ще се качи на дървото до корта да гледа без пари, и те ще си разделят $0 награден фонд.
10
14
 
1
 
! Отговори
JagdPanther преди 2 години
Сега няма да кажете, ама като дойде време за турнира и вие не се появите на всички ще е ясно че не сте ваксинирани.
9
5
 
2
 
! Отговори
Неговият гуру преди 2 години
Пепе е тотален антиваксър, който побеждава вирусите с медитация. То и Ноле може само да медитира, вместо да ходи по разни сламове.
8
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя същият *** сърбин, дето миналата година организира парти, на което всички се заразиха ли?
7
2
 
7
 
! Отговори
До Асан преди 2 години
Ти май завиждаш на Нолето ! Намери Медведев във Фейса, може и на теб да ти обърне внимание !
6
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Бay "Личен е да, но съсипаната икономика, заради антиваксърите, не е много личен въпрос...."Хайде със сертификата в ръка и бегом в мола да харчиш, за да компенсираш загубата на 80 процента клиентела и да вдигаш икономиката.
5
1
 
34
 
! Отговори
До 1 преди 2 години
Групова отговорност е спазването на дистанция и носенето на маски на места със струпване на много хора ! Ваксинирането е личен избор !
4
19
 
1
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Медведев зад Джокович:... Блазя му чака го медвежи :)))
3
45
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Тези *** ,щом се опъват,да се отстранят от тениса завинаги. Типични наследници на соцпростотиите на предците си.
2
56
 
9
 
! Отговори
Бay преди 2 години
Личен е да, но съсипаната икономика, заради антиваксърите, не е много личен въпрос....
1
40
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
групова отговорност е, другарю