Главният прокурор на РСМ: Тезата за тубите е спекулация

Автобусът минал технически преглед през октомври
25 ное 2021 09:13, Нели Христова
55
Главният прокурор на РСМ: Тезата за тубите е спекулация
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Тезата за тубите е спекулация, българските прокурори работят по нея, заяви главният прокурор на РС Македония Любомир Йовески пред bTV и обясни, че по време на огледа на изгорелия автобус на АМ "Струма", той е видял пластмасови туби, които не са изгорели.

Главният прокурор обясни, че в момента в Македония се взима биологичен материал от роднините на загиналите, за да се извършат ДНК тестове и да се идентифицират телата. Той заяви, че македонската прокуратура ще се задейства, едва след като случаят бъде проверен от българските обвинители, защото няма да открият нищо паралелно. За момента македонската и българската прокуратура си сътрудничат добре, каза още Йовески.

Все още не се знае дали причината за катастрофата е човешка грешка или неизправност на автобуса. По думите му фаталният автобус е нов, едва на три години, като през октомври е минал технически преглед.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Провери камерите и тогава се говори ,не само на тоя автобус а и на другите три
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
//В ЗДП,пише:Водача е длъжен,да се движи,със скорост,съобразена с пътната обстановка!// това е удобната вратичка в закона да изкарат водача винаги виновен. Само че за неграмотно монтирани съоръжения по магистралата нищо не пише. А там никой не е ограничил със знак за скорост или препятствив трафика
44
1
 
7
 
! Отговори
македон преди 2 години
Касае се канал снабдяващ нарколаборатория с оцетен анхидрид - химикал нужен при преработката на опиум в хероин. В злополучният автобус са превозвали контрабандно туби с оцетен анхидрид . Шиптарите наркотрафиканти са виновни за жестоката трагедия погубила 45 млади човешки живота ! Бог да ги прости ! Дано бугарската влада не го потули случаиот !
43
2
 
2
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
В ЗДП,пише:Водача е длъжен,да се движи,със скорост,съобразена с пътната обстановка!
42
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да търсят и на митницата кой пусна автобуса с горивото и нега като съучастник в убийство на деца , живи изгоряха. Няма по болезнена смърт от това жив да изгориш .
41
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Автобус ГСМ си е атентат. Не е нужно да се блъсне някъде , стига друга кола да го блъсне и пак щеше да стане същото, сега магистралата им виновна. Не са длъжни да минават през БГ като не им харесват нашите пътища. Да , не са добри , даже са отвратителни, сега зелените чорапи ще ги направят летища . За успокоение в Украйна са по лоши. Ама да напълниш автобус с туби с бензин и да търсиш вина в пътя си е мало ум на работа. Търсете виновния с тубите, кой реши да кара бензин в автобус,децата изгоряха
40
0
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Интересно защо останалите три автобуса се изнесоха толкова бързо от България.Може би за да не се види,че превозват гориво в пластмасови туби.Ако Турция иска да съдейства на разледването,по записите от камерите на бензиностанциите може да се установи колко гориво в туби е имало в автобуса.
39
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да натовариш пътнически автобус с туби с гориво си е опит за убийство! Това не трабва да е позволено!
38
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Между другото, строено е преди 15 години, оттогава е преправяно и недоправяно от бойковите пътищари. Между другото, преди закопаваха мантинелите наклонено в земята, сега вече ги мързи и ги оставят хората да се разпорват на тях.
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДО 32. Вече са определени по 250 бона на загинал.
36
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Док ... До анонимен Не че нещо, ама тая отсечка била строена от Македонска фирма, каква ирония, нали? ---///---- Не че нещо, но проектът е български. Колко закономерно, нали?
35
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи тубите били спекулация, но все пак имало туби? Тия просто се пазарят да искат обезщетение от нас!
34
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така ще извъртят нещата, че ние ще излезем виновни. Македонците ни мразят. И после като бонификация ще се навием да влязат в ЕС. Га.дна работа!
33
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе ей къде е Турция,може да се види по кое време автобусът е влязъл в България,кога,къде и колко гориво е напълнил в пограничните бензиностанции!
32
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много си е добре пътя и няма логика да караш толкова в дясно, че да се наденеш на мантинелата. Няма и логика да спира посред нощ на отбивката щото са спирали малко преди това на наша бензиностанция. Заспал е или е получил инфаркт. За стръмно- има по- стръмни магистрали между Словения и Венеция е пъти по- стръмна и дълга. Даже и маркировката не е нова, но става. Малко да спрем да се самоочерняме мазохистично. Свършиха изборите и това поведение ще се обърне и срещу Кирето...
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще видите какви обещетения ще искат от нас макетата,свят ще ни се завие.
30
1
 
9
 
! Отговори
До Док преди 2 години
Абе а ко ще и от швабите да е строена,ти напълни един автобус с туби с гориво и по някаква незнайна причина го натърти в мантинелите и стой та гледай какво чудо ще стане!
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шофьорът може и да е говорил по мобилен телефон с друг колега в този момент, карайки с една ръка и висока скорост. Това го наблюдавам при българските шофьори на линиите до Бургас, редовно го правят. Може да се е навел за нещо или да се е обърнал към някого. След което, секунда - две невнимание в тъмното, на завоя, се нацепва право на мантинелата но отбивката.
28
1
 
6
 
! Отговори
Док преди 2 години
До анонимен Не че нещо, ама тая отсечка била строена от Македонска фирма, каква ирония, нали?
27
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямало туби с гориво,чух те,баш си бил ГСМ тоя автобус при тая разлика в цените на горивата и при спокъсаните джобове на Макетата, ама къде по лесно е да се правим на интересни,пътят бил лош,маркировка нямало,знаци нямало!