Макрон нарекъл Борис Джонсън „клоун“ в частен разговор

Поводът бил спорът между Париж и Лондон заради мигрантската криза
2 дек 2021 08:30, Елка Василева
36
Макрон нарекъл Борис Джонсън „клоун“ в частен разговор
Снимка: архив, БГНЕС

Британски издания цитират най-големия френски сатиричен седмичник „Канар аншене“, според който френският президент Еманюел Макрон е нарекъл британския премиер Борис Джонсън „клоун“ в частен разговор с негови съветници.

Поводът за думите на Макрон е спорът между Париж и Лондон във връзка с мигрантската криза през Ламанша.

„Канар аншене“ има информация, че Макрон е заявил, че Джонсън „не става за нищо“ и го е порицал за поведението му по време на риболовния спор след Брекзит, скандала с атомните подводници и така наречената „война на наденичките“, предаде БНР.

Изданието твърди, че Макрон е казал, че Джонсън е „клоун“, а Великобритания „цирк“, точно ден след като 27 мигранти се удавиха в Ламанша. Тогава френският президент е бил в Хърватия.

„Канар аншене“ пише, че когато Макрон е пристигнал в Загреб на 24 ноември, той е разговарял по телефона с Джонсън за трагедията и е научил от него, че му е изпратил писмо, което вече е било качено в Тwitter.

Ето какво още е казал Макрон, според седмичника: „Борис Джонсън много бързо разбра, че ситуацията за британците е катастрофална. Няма гориво в по бензиностанциите, има недостиг на персонал. Той се представя за жертва, прави Франция изкупителна жертва, опитва се да превърне всяка проста ситуация в комплексен проблем. От март насам е все същия цирк“.

Все още няма официален коментар нито от френска, нито от британска страна на публикацията в „Канар аншене“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Vive la France! преди 2 години
Казал е истината, браво на Макрон! Това е лидера на Европа!
23
0
 
1
 
! Отговори
Златка преди 2 години
Представям си какво си мислят световните лидери за байдън :))
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нашият Боко го наричаха 'Българска свиняя", "Куция каратист", "Лазещия футболист"
21
1
 
1
 
! Отговори
Alex преди 2 години
Те тия лидери всички са клоуни. Може би трябда да изключим Меркел, Путин и Пин. Те поне се държат сериозно. Макрон ..... Байдън е бил някога сериозен. Повечето приличат по приказки на най-разочароващите ми състуденти от ЮФ. Факти само нищо повече...
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
от гл шеф на тайно разузнаване институциите да вземът незабавни мерки за тези с уредиите да се залловът силвия иванова и йордан иванов брат и сестра на венета син дъщеря в кв герена' посъояно говворът по ум на [хората ]
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И в София е пълно с дюнерджийници и арабски закусвални. По този повод Тулупът се радваше, че те ни пазели от терористични актове.
18
1
 
8
 
! Отговори
Няма го вече Париж преди 2 години
За да се удавят в Ламанша, тези арабски скиттници са минали директно и без проблеми покрай заспалата френска гранична полиция... И защото "наглосаксонците' не искат навлеци минали като стаддо диви ппрасета през цяла Европа без никой да ги спре, значи Джонсън бил клоун.Бях в Париж това лято.Няма френски кафененца, но пък е пълно с дюнерджийници и арабски закусвални на които пушека от скарите е насочен директно към улицата,...черни търговци около Айфеловата кула... смрад...бурки...смет по улиците.
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето таман на фона на английския клоун Макрон да изгрее и да набере авторитет и да замести Меркел, че нали сега се търси нов евролидер!
16
1
 
3
 
! Отговори
хмм... преди 2 години
Мисля, че Макрон е голям п-чо, клоун . Видяхме какви ги върши в Сирия и окупиран Азарбейджан, Средиземно море също...за Либия да не споменавам ...
15
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ама Не, ако Макрон е ротшилдски възпитаник, Корко и Кокорко рокфелеровски възпитаници ли са? Защо едва появили се на управленческата и политическата сцена, българският електорат ги обикна пламенно, призна ги за борци с корупцията и им довери бъдещето на децата и внуците си?
14
1
 
4
 
! Отговори
До 13 преди 2 години
Така написано излиза, че е лошо, че не искат да истанат тук. Я, се разходи в любимите дедтинации не немалките- мизерия и смрад, *** като в клоаките им.
13
0
 
5
 
! Отговори
Джон Борисов преди 2 години
О, Макрон!
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Клоун" и "Цирк" не са нови и оригинални определения за дадените адресати. Днес други новини са интересни за нас, но защо ли те остават в сянка? Например: 1. Пиндостанският апелационен съд отклони многомилиардния иск на бившите акционери на ЮКОС към Русия; 2. Руската ФСБ спипа подготвящ терористичен акт на територията на Русия укропски военен разузнавач.
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Макарона е пич от кирпич,и двамата имат милиони мигранти от кол и въже
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе то се вижда къде бягат всичките "бежанци"! Не щат във Франция и България, а бегат в Англия и Германия!
9
0
 
20
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Еми клоун си е.
8
1
 
7
 
! Отговори
аз преди 2 години
Нищо, разБойко ги работеше с 200
7
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че той си е такъв. Представяше си, че като напуснат ЕС ще цъфнати вържат, а после нема кой да работи, щото англезите - мързеливи.
6
4
 
10
 
! Отговори
Да ама Не преди 2 години
Макрон е ротшилдски възпитаник.
5
2
 
23
 
! Отговори
маркиз дьо саП преди 2 години
Единият е клоун, а на другия жена му е била гадже на ген. дьо Гол...