Трансхуманизмът - новата заплаха за човечеството?

Зад идеята стоят глобални корпорации и милиардери
13 дек 2021 23:00, Анисия Иванова
58
Трансхуманизмът - новата заплаха за човечеството?
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Идеята за трансхуманизма е идеята за подобрение на човека, за прекрачване на границите, които биологията ни е наложила, и то чрез помощта на технологиите. Най-точно тя би могла да бъде определена като “глобална идеология за бъдещето”. Това заяви Иван Спиридонов, автор на книгата "Трансхуманизмът. Програмираната еволюция на Homo Sapiens", в ефира на предаването UpDate.

"Един руски философ я нарична единствената постъпателна идеология, която към момента ни предлагат. Друга няма, всички други идеологии са изчерпани".

Цялата система на трансхуманизма седи зад две много стари идеи. Едната тази за непрестанната бъдеща еволюция на човечеството. Според нея човекът все още не е достатъчно еволюирал и той трябва да продължи да го прави, докато не се превърне в съвършено същество. Втората концепция е ницшеанската идеята за свръхчовека. Тук нещата се разглеждат чисто философски, като идеята е това свръхчовешко състояние да се достигне чрез принципите на трансхуманизма.

"Зад тази глобална идеология стоят огромни сили като корпорациите в Силиконовата долина. Google, Apple, Mircrosoft и Facebook имат обща капитализация от над 9 трилиона долара. Това са брутните вътрешни продукти на Германия, Франция и Великобритания и то обединени", добави гостът.

Иван Спиридонов заяви, че Alphabet. Inc., компанията собственик на Google, дори се е заела интензивно да финансира трансхуманистични начинания, институти и организации. Други спонсори са и личности и държави. Една от тези личности е милиардерът Питър Тийл, който лично е замесен в работата на международните трансхуманистични организации.

Целия разговор можете да чуете във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
5
 
! Отговори
Факт факт факт преди 2 години
В България транс хуманизма е заменен от трансстероризъм чрез програма за изтезания и следене - TARGETED INDIVIDUALS - Менгеле е пеленаче пред тези
23
4
 
22
 
! Отговори
инж Ганев преди 2 години
До 26. Напротив. Райхът на Хитлер, както и болшевишката революция са щедро подкрепени от банкерите на Уол Стрийт. Нещо повече, ВСВ 1939-1945 всъщност напълно разрушава старият световен ред и полага началото на нов. Който в момента медицинско-технологичната революция руши за да наложи трансхуманизма. Био-дигитално бъдеще в което всички ще бъдем щастливи и няма да притежаваме нищо. А ако не искаш да си щастлив, просто те изключват от системата.
22
2
 
17
 
! Отговори
инж Ганев преди 2 години
До 8. Единствено по-големи от Вангард са Блек Рок на Лари Финк. Почти всеки продукт произведен в света е тяхно (Блек рок/Вангард) притежание. Разбира се Ротшилдовата финансова империя за която медиите се правят, че не съществува е може би най-мощното финансово-икономическо-властово формирование. Все пак Лари Финк все някъде си държи парите, нали?
21
1
 
3
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Руски учен ! Посочва само зад океански фирми който ще донесат Трансхуманизма на човечеството!
20
1
 
9
 
! Отговори
бивш алкохолик преди 2 години
До 27 От както не пия, се чувствам, като прероден
19
3
 
38
 
! Отговори
Шией преди 2 години
Еволюцията е неизбежна, но липсата на морал я превръща в трансдехуманизъм. Технологичният напредък без духовно израстване ще бъде провал за човечеството. Историята от последните 100-200 години са ясното предупреждение, но къса е човешката памет. Сипвам си още една ракия и спирам да чета новини.
18
10
 
46
 
! Отговори
До 21 преди 2 години
До заплаха- "масово измиране на хора от нещо за което има ваксини" ????????????? ---Ама ти сериозно ли? Или си на трета бусерна! Ако цъфтят и връзват тия с почти 100% вакса и ваксата върши работа, защо ги локдаунват пак? От утре пак и в норвегия. Или не знаеш че Омикрон удря предимно във ваксаните. И във ваксани само бе открит първо. И те го разнасят по света, чрез сертификатите си. Изясбява ли ти се вече?
17
4
 
17
 
! Отговори
юбералес преди 2 години
За съжаление пропагандата определи Ницше за нацист, неговия ''юберменш''(всръхчовек) за германец а ''у.н.т.е.р.м.е.н.ш'' ( пиша го така, защото беше цензурирано по-долу) за руснак. Юберменш-ът на Ницше няма националност, раса, религия, няма определен цвят на кожата, определен ръст или тегло. Той може да е както мъж, така и жена. По времето на Ницше не е имало технологична възмоност за транссексуални операции, затова философът не се е 'сетил' за това.
16
5
 
30
 
! Отговори
мда преди 2 години
А, дубри утро! За какво го прокараха Фалшификата - с него ще ни следят изкъсо. В бъдеще сигурно ще бъде свързан с банков, социален рейтинг и който не слушка, сещате се.
15
7
 
6
 
! Отговори
юбералес преди 2 години
Ницше не споменава че ''юберменш''(свръхчовекът) е транссексуален. Ницше казва е юберменш е човек, който мисли като бог. Сегашният човек е ''***'' и той мисли като животно, тоест мисли за себе си и своето житейско оцеляване посредством унищожение на други хора, животни, ресурси и пр. Юберменш мисли за всички на планетата - хора, животни, растения, суровини, въздух, вода и пр. Юберменш балансира планетата като бог. Като единствено човекът от всички видове има шанс да стане юберменш.
14
41
 
11
 
! Отговори
заплаха преди 2 години
най-голямата заплаха за хората е безпросветността, плоскоземието и дебелизма, справка това което става в БГ сега, масово измиране на хора от нещо за което има ваксини, в други държави умират не повече от 10-20 души при БГ са 100-200
13
8
 
12
 
! Отговори
глупости преди 2 години
трансхуманизма съществува единственно в главата на бездарни философи, кккорпорациите искат само да печелят и това което правят трябва да има пазар никой от тях не иска да прави свръх човеци или други подобни глупости. подобренията на живота на човек е нещо заложено още от време оно когато е бил изгонен от Рая и се стреми да достигне подобно състояние сам но всъщност този стрмеж остава асмиптотичен. в което няма нищо лощо. инче още щяхме да измираме от тетанос или от туберколоза.
12
0
 
24
 
! Отговори
бай ганю преди 2 години
Най голямата заплаха за в бъдеще би бил не контролируемия или лошо контролиран изкуствен интелект
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Анисийче, Силиконова долина няма, има Силициева долина. Нещо бъркаш силиконите.
10
2
 
7
 
! Отговори
Таня преди 2 години
Не разрешавам на Facebook или свързаните с Facebook лица да използват моите снимки, моята информация, моите съобщения или моите постове, минали и бъдещи. С това изявление предупреждавам Facebook, че официално е забранено да се разкриват, копират, разпространяват или предприемат други мерки срещу мен въз основа на този профил и / или неговото съдържание. Съдържанието на този профил е частна и поверителна информация. Нарушаването на неприкосновеността на личните данни може да бъде наказано със закона (UCC 1-308-1 1 308-103 и Римския статут.Забележка: Facebook вече е публична организация. Всичк
9
4
 
46
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Опасността е че много философи се навъдиха.... нема кой да копа с мотиката на село :)))
8
44
 
4
 
! Отговори
Дев преди 2 години
Крайно време е IT компаниите да управляват света. Програмистите имаме логически непоклатими идеи. Далеч по-смислени от политическите бутафории
7
2
 
18
 
! Отговори
Друго значение има преди 2 години
Отвъд човечеството е връщане към животинското царство.
6
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чел съм публикации и книги на Тийл. Според мене доста сносен пичага. Дано успеее!
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 1 - Има два варианта - първият е провал на идеята. Ще има няколко хиляди опарили се и това ще е. Творият варинат е успех на идеята. Ще има няколко стотина облажили се, а останалите ... ами не вярвам, че нещо ще се промени за нас.