Борислав Колев, обвинен по случая "Хемус", припадна в съдебната зала

Все още не е ясно какво е състоянието му
16 дек 2021 13:05, Нели Христова
163

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Апелативният съд гледа мярката на обвинения за източването на магистрала "Хемус". Известният съдия по минифутбол Борислав Колев е обвинен в пране на пари за над 53 млн. лева, източени при строителството на аутобана.

Каква мярка ще бъде наложена на футболния съдия все още не е ясно. Докато слушаше решението на съда Колев припадна. Това наложи в залата да бъде извикан лекар. По-късно пристигна и екип на спешни медици с носилка.

Какво е състоянието на обвиняемият все още не е известно.

В съдебната зала от държавното обвинение заявиха, че има достатъчно доказателства за пране на пари чрез кухи фирми и подставени лица, предаде БНТ. Също така НАП е знаела за теглените пари на каса, но по неизвестни причини от институцията са бездействали.

Според прокуратурата едно от подставените лица в схемата Колев е намерил пред хемодиализата в Монтана.

В съдебната зала адвокатът на футболния съдия заяви, че разследването е прибързано и е било удобно Борислав Колев да бъде посочен като главно действащо лице, но той не е бил двигателят на схемата. Защитата заяви, че Колев не отказал да съдейства на разследващите.

Делото до момента е белязано от скандали и високо напрежение между МВР и държавното обвинение заради оказан натиск от служители на ГДБОП върху наблюдаващите прокурори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
1
 
9
 
! Отговори
До Диана преди 2 години
Изявление от Днес на Спец Прокуратурата:Кирил Петков не носи наказателна отговорност по чл.313 от НК.
86
0
 
7
 
! Отговори
питане ! преди 2 години
Диана , защо някак си така ''международно'' , при много тъмно обстоятелства , загинаха КЛОШАРИТЕ от ''ХЕМУС'' , това няма ли да е поредната жертва на ПРЕНОС-ПРЕВОЗ на чували !
85
0
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Обвиняемият припадна от срам!!! Ваш: Дон Мерудия
84
2
 
13
 
! Отговори
шайката на герб преди 2 години
Тоя / свидетел/ , направо си е замиНАЛ !
83
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От учебниците по електротехника:"Предназначението на бушона е при повишаване на напрежението да изгърми, за да предпази останалата част от веригата...."
82
10
 
8
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До ''ГАВРЕНЕ& Никой не се гаври с Кирил Петков! Той е извършил невярно деклариране, което се наказва със закона. Това не е гавра, а това, че защитавате Петков в тази ситуация си е чисто беззаконие и дебелоочие...
81
0
 
11
 
! Отговори
АЛОООО! преди 2 години
До Диана... Как няма да припадне , само при мисълта че знае какво го чака , АКО ПРО-ГО-ВО-РИ , не откривай хАМЕРИКА , много отдавна е открита и топлата вода .
80
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Банкя също припадат.
79
2
 
5
 
! Отговори
''ГАВРЕНЕ& преди 2 години
До Диана.. А вие защо се ГАВРИТЕ с К.Петков ?
78
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Диана ---Навсякъде има доста гнили неща, кажи го на Иванчева.
77
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано успеят да го опазят жив човекът,ама ми се струва,че няма да дочака новата година!Хиените на Лоестият крадец са навсякъде.
76
0
 
19
 
! Отговори
българин преди 2 години
Тоя , завалията май ще даде фира до края на процеса..!
75
1
 
9
 
! Отговори
До Диана ! преди 2 години
Госпожице , Вие от шайката ли сте , или от друга схемичка за ''усвояването'' на финанси от ЕК и Бг-хазна ?МЕРСИ !
74
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Гледна точка --- Преориентирай се към писане на криминални романи.
73
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 81. Поздрави от ДС. Правили са и много по-сложни конспирации.
72
10
 
4
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До питане ! Против отношението ви към случилото се съм! Човек не припада току-така, особено футболен съдия! А вие се гаврите с него..Явно е имало голям шок, голями лъжи и мръсотии в това съдийско решение за стигне човека дотук!..И защо им е било нужно толкова прибързано решение,без нужното разследване?Това си е чисто набеждаване на човека! Ако беше точно така, както са го решили съдиите, човекът щеше да си знае какво е направил и нямаше да има откакво да се шокира толкова..Има нещо гнило тук
71
5
 
12
 
! Отговори
Гледна точка преди 2 години
До 72. На мен пък започва много сериозно да ми намирисва на постановка, като знам на какво са способни ченгетата от ДС. Направи ли ти впечатление "шокиращото" според прокурорките единомислие между защитата на Колев и ГДБОП срещу "обясненията" му за схемата да бъде оправдан и да замине за чужбина? Така той ще набеди някой от ГЕРБ, че е взел парите, после ще духне навън, а набеденият да ходи да доказва, че няма сестра.
70
3
 
14
 
! Отговори
с преди 2 години
Сбогом, тиквеници!
69
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 79 А ти знаеш ли, че такава сума не е разрешено да държиш на каса? След като декларираш, че не са за заплати за какъв *** ги теглиш?
68
1
 
9
 
! Отговори
Азз преди 2 години
А защо не закачат тези дето са му ги дали ???? Защото са "високи клечки " той изгаря като бушон а крадците като всичко в БГ остават на завет -БГ работа милиционерска