Насилието срещу жени обижда Бог, заяви папа Франциск

Достатъчно, отсече светия отец
78
Насилието срещу жени обижда Бог, заяви папа Франциск
Снимка: БГНЕС

Папа Франциск се възползва от новогодишното си послание тази сутрин, за да призове за край на насилието срещу жените и заяви, че то обижда Бог, предаде Ройтерс.

85-годишният Франциск отслужи литургия в базиликата "Свети Петър" в деня, на който Римокатолическата църква тържествено почита както Света Богородица, така и ежегодния Световен ден на мира.

В началото на литургията папата премина по цялата дължина на централната пътека в базиликата, за разлика от снощи, когато Светият отец се появи от страничен вход близо до олтара и наблюдаваше церемонията отстрани.

Светият отец структурира проповедта си днес около темите за майчинството и жените, казвайки, че те са тези, които обединяват нишките на живота. Той изпрати един от най-силните си призиви досега за край на насилието срещу тях.

"И тъй като майките даряват живот и жените крепят света, нека всички ние да положим повече усилия за насърчаване на майките и за защита на жените", каза Франциск, цитиран от БТА. "Колко много насилие е насочено срещу жените! Достатъчно! Да нараниш жена е да обидиш Бог".

В италианска телевизионна програма миналия месец Франциск каза на жена, бита от бившия си съпруг, че мъжете, които извършват насилие срещу жени, правят нещо, което е "почти сатанинско".

От началото на пандемията от КОВИД-19 преди почти две години Светият отец няколко пъти се изказа срещу домашното насилие, което се увеличи в много страни, след като локдауни оставиха много жени хванати в капан с техните насилници.

Присъстващите на литургията бяха по-малко от някои предходни години заради ограниченията срещу ковид. Италия съобщи за рекорден брой новозаразени вчера - 144 243 души - и въведе нови ограничителни мерки като задължително носене на маска на открито.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
1
 
! Отговори
Пророк Антиваксарий преди 2 години
Папата е долен еретик и джендъраст! Анатема!
50
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Папундера е езиит. Това е достатъчно за д азнаем, чв не мисли рова, което казва. Да не говорим, че насилието срещу всеки човек и живпринка е грях и обибда бог. С какво жените са по-специалнк?!? А забравих, политкоректен булшит!
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 63 господ нищо не е казал,той не говори защото несъществува!
48
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както винаги т нар православна общност не е пропуснала да охули папата с всякакви цинизми.Обичай ближния си,аз ти казвам обичай и врага си ,е казал Господ.Уви,вие не само мразите,вие изобщо и не обичате.Една молитва не знаете,ни символа на вярата повечето православни,ама като видите папата и почвате да хулите.Отличителна простащина на българското православие,другаде не съм виждал такова падение.Уви,има много жени жертви на насилие,има и жени осъществяващи насилие..Вторите никога не са жертви.
47
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А сексуални издевателства над малки момченца от епископите е радост за Бог.
46
1
 
0
 
! Отговори
антирелигия преди 2 години
Всякакви религии трябва да се забранят със закон. Само за пълнолетни със съответните предупреждения - "Религията вреди на вашето физическо и психическо здраве". Който се опитва да промива мозъците на деца с религиозни тъпанарщини - затвор! За всякакви брадати или голобради дъртаци които се опитват да ни казват как да си живееме живота - затвор! След едно поколение ще сме се отървали от този БИЧ за човечеството - религията - отнела живота на повече хора отколкото коя да е болест!!!
45
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сатана мр..сна
44
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Господин папа, а насилието срещу мъже хармонизира и радва ли бог?
43
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпрос към вярващите.Според библията адам иeva са имали двама сина,как е продължил живота?
42
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 52 бог обича хората и затова им е пратил потоп!
41
2
 
2
 
! Отговори
САТАНАТА преди 2 години
Бог създаде живота и смъртта, волята падре е в живота и зависи от живото същество,а междудругото обарай някое дете.
40
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жена, претърпяла насилие си го изкарва на следващия подал ръка. Няма спасение за нея нито за него.
39
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вероятно има жени, които оказват психически натиск спрямо мъжете си и това не трябва да се толерира, но боят не е решение! мъжете са несравнимо по-жестоки, що се отнася до психическото насилие над жени! Това, плюс финансово и физическо насилие се оказва смъртоносно за една жена, която, независимо от феминизацията, винаги се оказва от по-слабата и повече потърпевшата страна !
38
4
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 2 години
Съществуването на п***филията също обижда Бог,но църквата го насърчава активно.После казват - ми извиняваме се!
37
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами то ние сме преди всичко разплодни животни в очите на държавата. Я виж новините-родиха се еди колко си бебета още на първия ден от новата година, даваме 600 лв за първородно дете, раждаемостта спада.... Покачва се. Очаква се бейби бум по време на локдауна. Май Бил Гейтс е прав, че бройката не прави качеството. Нищо, че той има ако не се лъжа 6 деца. Трябват некви спирачки на размножаването.
36
2
 
1
 
! Отговори
до 41 преди 2 години
Турнах ти плюс. Така е, но уви все се налага да се изправяме едни срещу други по силата на физиологични и психически различия. Но това му е убавото и интересното-щеше да е ужасно, ако бяхме еднакви.
35
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
религията трябва да се забрани със закон в целия свят
34
4
 
11
 
! Отговори
Гуню преди 2 години
Така е...свети отче, ама кой ти слуша. Виж къв мъж съм, мога да набия жена! Само лузърите и комплексарите удрят жена.
33
7
 
4
 
! Отговори
В. преди 2 години
Бог да си гледа божиите работи. Насилието над жени обижда мъжете. Не може две думи да си кажеш с жена. Стават комплексарки и смятат всеки или за *** или за извратеняк.
32
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
много станахте говорещите с небесния