Филм разкри: Пилешкото може да е опасно за здравето

Те често са източник на опасни бактерии
Обновена: 3 яну 2022 13:46 | 3 яну 2022 13:46, Александър Попов
60
Филм разкри: Пилешкото може да е опасно за здравето
Снимка: БГНЕС

Документален филм разобличи тъмните тайни на промишленото производство на пилешко месо във Великобритания.

Морланд Сандърс е провел тайно журналистическо разследване и установил какви вреди нанася това производство на човешкото здраве, съобщи „Дейли Мейл”.

Той обясни, че пилетата, които се продават в супермаркетите, често са източник на опасни бактерии, въпреки че в магазините ни уверяват, че са напълно безопасни за здравето ни.

Клиентите знаят, че върху някои продукти в супермаркетите на етикета е отпечатано лого – червен трактор. Това е сертификат за качество на хранителните стоки или поне така ни уверяват, разказва журналистът.

Това лого обикновено се поставя върху органичните и пресни продукти, продавани в супермаркетите. Сертификатът също е гаранция за това, в процеса на производства са изпълнени всички изисквания за правилното отглеждане на животни.

Независимо от това, при направена проверка на щанда за пилешко месо в супермаркети с лого с червен трактор, стана ясно, че 80% от тези продукти съдържат фекалии.

Направеният анализ потвърди, че в почти половината от взетите за проверка образци се съдържат устойчиви на антибиотици бактерии.

Микробиологът и специалист по опазване на околната среда д-р Лайза Ейвъри от института „Джеймс Хътън” обясни, че ако бъде изядено пилешко месо с такива бактерии, ще възникне „потенциална опасност”. Работата е там, че „човек може да получи инфекция, която да доведе до усложнения и ще се нуждае от антибиотици за лечението ѝ”. А в този случай антибиотиците няма да имат нужния ефект.

В момента това е една от най-сериозните заплахи за човешкото здраве, твърди д-р Ейвъри. „В крайна сметка може да изпаднем в ситуация, при която антибиотиците вече няма да действат и тогава дори обикновени инфекциозни заболявания може да бъдат нелечими”, обясни тя.

Препоръки, които е добре да се спазват при готвене на пилешко месо

На първо място пилешкото не се мие. Не трябва да се допуска месото да се допира до нещо друго, освен тенджерата или тигана, в който се готви. Когато сте пипали такова месо, трябва непременно да измиете след това ръцете си.

Когато извадите пилешкото месо от опаковката, веднага го поставете в съда за готвене, а след това измийте ръцете си. И докато не го направите, не докосвайте никаква повърхност, съветва д-р Ейвъри.

Ако се спазват написаните на опаковката инструкции, това също води до намаляване на опасността от заразяване с бактерии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още по темата: пилешко месо
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
11
 
! Отговори
Затова преди 2 години
яжте принтирано месо и всякаква друга храна, и станете киборги ако оцелеете....Това е целта на статията
24
1
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
в мом св месо в билла е от испания и е на цена 3.99 лв за кг как ви се виждатази работа значи това месо е по старо от мен или сме набори нямам другообяснение
23
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И ТАКА 30 ГОДИНИ! А ТОВА СА САМО ПЪРВИТЕ 30!
22
0
 
10
 
! Отговори
. преди 2 години
Пффффффф.... Бактериите са ама най-най-малкие проблем! То не са антибиотици, то не са хормони, то не е ГМО храна, с която са хранени........
21
2
 
10
 
! Отговори
Мария Антоанета преди 2 години
Като е вредно пилешкото яжре бустери. Те са полезни и ги има в изобилие.
20
2
 
13
 
! Отговори
msm преди 2 години
При качествена термична обработка всичко се разпада (вируси, бактерии, биоактивни вещества/хормони и антибиотици). Остават мазнини и протеини, които са чиста проба висококалорична храна. Затова, обилното приемане на пилешко води до по-бързо развитие на децата, а при възрастните до по-големи цици и дупета. Спорт му и майката!
19
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имам Крава сирене и кашкавал от нея Имам 25 кокошки телето и прасето са във фризера. Когато ми се прияде пилешко тегля ножа на някое кокошле и го слагам във фурната. Когато ми се прияде свинско вадя пържолки от фризера а от телешкото и свинското меля кайма и правя кюфтенца.. От градината са ми зеленчуците и плодовете. А вие яжте фекалиите и анаболните кокошлета.
18
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искат да откажат хората от месото и така да фалират производителите. След това искат да ни продават изкуствено месо което е много вредно защото е блъскано с всякакви химии за да докарат определен вкус.
17
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха какви бактерии бе да не ядат месото сурово? Това явно е някаква очерняща кампания против месото. И понеже с бактерии може да не мине номера споменават и фекалии.
16
1
 
10
 
! Отговори
До 16 преди 2 години
".....Ми тогава само на въздух и фотосинтеза да го караме?!..." - Ми той и Въздуха стана вреден, а фотосинтезата нощем пуска газове.Ми ша мрем :)))))
15
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"обясни, че ако бъде изядено пилешко месо с такива бактерии, ще възникне потенциална опасност"-------------Ако го ядеш сурово, сигурно ще има опасност. Във фурната или фритюрника нищо няма да оцелее, една от причините да подлагаме храната на предварителна термична обработка. Сега е моментът някой британски учен да открие това.
14
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мусака да не ядем, колбаси да не ядем, кюфтета да не ядем, кебапчета, а сега и пилешко?! Ми тогава само на въздух и фотосинтеза да го караме?!
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо има фекалии в месото?
12
0
 
19
 
! Отговори
Grom преди 2 години
Е защо да не се име??Нормално е което и да е месо или зеленчук преди да отиде в тенджера да бъде измито със студена вода. А месото за вкус е добре и да се маринова.
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
11 затова ли на мъжа ми не му се прави секс? Хах
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И що така, бе, нали там на Запад сичко е най-убаво...
9
1
 
21
 
! Отговори
Стойне от Чукурово преди 2 години
Яжте си спокойно пилешко във всичките му варианти, но купувайте само от селяните домашна продукция и бойкотирайте всичко от магазините...
8
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не ядем мусака, шкембе, пиле... Искат да ядем ваксини. !NO PASSARAN!
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
дааа мусаката, пилешкото, свинското все вредно, ще ядем шума щото е отпаден продукт есента
6
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпреки пропагандата, пилешкото в сладко-кисел сос е по-безопасно от ваксините!