Локдаунът не успя да спре вълната от Омикрон в Нидерландия

Седемдневната заболеваемост е 639 на 100 хиляди жители
Обновена: 5 яну 2022 00:12 | 4 яну 2022 23:37, Красимир Ангелов
88
Локдаунът не успя да спре вълната от Омикрон в Нидерландия
Снимка: БГНЕС

Случаите на коронавирус в Нидерландия се увеличават заради бързото разпространение на варианта Омикрон, сочат данни от днес на нидерландския Национален здравен институт, предаде ДПА.

През последните седем дни е регистрирано увеличение с близо 35 процента на положителните тестове, съобщи институтът.

Още по темата
Вариантът Омикрон е доминиращ от края на миналия месец в страната, чието население наброява 17,5 милиона жители. Седемдневната заболеваемост нарасна до 639 на 100 хиляди жители.

Първоначално броят на новозаразените спадна рязко след въвеждането на последния локдаун преди повече от две седмици.

Мерките наложиха затварянето на всички магазини за стоки, които не са от първа необходимост, други търговски обекти, целия сектор на хотелиерството и ресторантьорството, спортните обекти и отмяна на културни събития.

Супермаркетите, аптеките и магазините, продаващи стоки от първа необходимост, бяха оставени отворени, макар и с намалено работно време.

Училищата предстои да отворят врати следващата седмица, макар че колежите и университетите остават затворени.

Сегашният локдаун предстои да изтече на 14 януари.

Въпреки че броят на настанените в болници пациенти с КОВИД-19 спада, експерти прогнозират ново увеличение от средата на месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
4
 
! Отговори
до 61 от славянин преди 2 години
А ти прочете ли си поста 57, за да разбереш че в него освен общи приказки друго не си написал!?
54
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 59 от славянин Не се интересувам от фантасмагориите ти. Попитах те дали си прочел пост 57 и какво си разбрал от него?
53
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затварянето има за цел да стресира хората като ги лиши от нормално общуване за да поискат после да ги бодат за да си възвърнат старото положение. Докато се подчиняват няма оправия. Пландемията е замислена от много време, единствения начин е неподчинение.
52
2
 
20
 
! Отговори
до 59 от славянин преди 2 години
Ще ти дам съвмем пресен пример - влиза човек с бъбречна криза в болница, без никакви респираторни оплаквания, разбира се правят му тест, той излиза положителен, вкарват го в ковид отделение, започват да го ''лекуват'' протоколно от нещо, от което няма никакви оплаквания и след десетина дни го изкарват в хоризонтално положениe, починал ''от ковид''! Защо са го лекували ''от ковид'' без да е имал никакви ковид симптоми и оплаквания е ''неизвестно''!?
51
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 57 от славянин "Освен общи приказки от теб така и не получих никакви обяснения с аргументи защо по света и у нас има такава разлика в общата смъртност през последните 2-3 десетилетия!?" Ти прочете ли пост 57 и ако си го прочел, какво разбра от него?
50
1
 
4
 
! Отговори
до 57 от славянин преди 2 години
Освен общи приказки от теб така и не получих никакви обяснения с аргументи защо по света и у нас има такава разлика в общата смъртност през последните 2-3 десетилетия!? Вероятно причината според теб е единствено в умрелите, които просто са сбъркали, че са умрели!?
49
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До славянин Въпросът ти е на неосведомен. Дай информация колко струва болничното лечение на един болен от Ковид и колко изплаща Касата за него.
48
1
 
13
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Как според ''умните и образованите'' една здравна система може да бъде предпазена от претоварване след като самата здравна система има финансов интерес да бъде претоварвана с ''тежко болни'' хипохондрици!?
47
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 54 от славянин Това се нарича липса на правилно установяване на адекватни причинно-следствени взаимоотношения. В твоя случай твърдението, смъртността в България по принцип е висока, явно служи за заместител на ВСИЧКИ причини за смъртността в България. Неграмотност пар екселанс. В България може да има повишена смъртност И от Ковид И от други фактори. За щастие, имаме статистика, която показва ТОЧНО кога смъртността от Ковид е започнала и каква е.
46
2
 
8
 
! Отговори
до 54 от славянин преди 2 години
Ами като си се осведомил отговорил ли си си защо има такава разлика в смъртността по света и у нас през последните 20-30 години!? И образованието не дава интелигентност, дава някакво знание, а не интелигентност! Природно пр.стият и десет висши образования да има пак си остава природно пр.ст!
45
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен54: Какви борчета? Това са лапищаци, дето едвам са се научили да пишат и се правят на велики великани. Основната им работа в ИНЕТа е да правят ножки и да пишат тъпотии.
44
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 44 от славянин Осведомил съм се. Борчета със средно образование нищо не могат да ми предложат по отношение на осведомяването.
43
2
 
4
 
! Отговори
АМБЪР преди 2 години
От утре умрелите да са по 400-500 като начало! Имаме нова услуга - конвеирна кремация!
42
1
 
3
 
! Отговори
до 44 от славянин преди 2 години
Ами осведоми се каква е общата смъртност в България и останалата част от Европа от последните 20 години и ще разбереш каква е тя! Ама дали ще разбереш причината защо има сериозна разлика в нея е друг въпрос!
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 45 от славянин Май приключи с "аргументите".
40
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
15 ковиваксъни се преселили в метавселената на Света кунча Третонаваксана само за ден...
39
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Аха до 40 "Просто посочвам, че ти изопачаваш данните." Нищо не "изопачавам", напротив, прецизирам опитите ти да размиваш ефективността на ваксините, като посочвам, че концентрацията на ваксинираните сред най-рисковата група е много по-висока от тези 30% общо за населението на страната. Ясно е, кой се опитва да манипулира цифрите.
38
1
 
7
 
! Отговори
до 45 от славянин преди 2 години
В болница се озовават такива изперкали хипохондрици като теб, които при всяко изпускане на газове изпадат в паника, че са ''тежко болни от ковид''!
37
1
 
5
 
! Отговори
до 36 от славянин преди 2 години
Ха-ха-ха, аз съм бил причината, че на някой детето му ''умряло от ковид'', защото се ''правило на герой''!? Ти психопат ли си или да!? Аз такива търкалджии познавам доста и винаги съм готов да се срещна с такъв, за да си премерим ''противоепидемичните'' аргументи!
36
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 39 от славянин Заразен не означава, че ще се озове в болница, но както казах, за антиваксърите няма логическо несвързано твърдение, което да не направят.