Русенка даде над 28 000 лв. и злато на ало измамници

80-годишната жена ги оставяла на няколко пъти под пейка
13 яну 2022 23:45, Елка Василева
57
Русенка даде над 28 000 лв. и злато на ало измамници
Снимка: архив, БГНЕС

Възрастна русенка е поредната жертва на телефонните измамници, след като дала на престъпниците повече от 28 000 лева, съобщиха от областната дирекция на МВР в Русе.

За престъплението 80-годишната жена съобщила снощи в полицията. Тя разказала, че предния ден на стационарния й телефон се обадила плачеща жена, която се представила за дъщеря й. Обяснила ѝ, че си е счупила крака. След това се обадил мъж. Той заплашил възрастната жена, като й поискал всички налични пари.

Последвал разговор с друг мъж. Той се представил за главен инспектор от криминална полиция. Мнимият униформен служител обяснил на жената, че се организира полицейска операция по задържането на измамници.

Уверил я, че ще бъдат арестувани тези, които я заплашват, като ѝ обяснил, че трябва да съдейства и да даде всичките си парични средства. След приключване на операцията сумата щяла да й бъде върната.

Така по нареждане на псевдополицая жената събрала наличните си пари у дома, а други изтеглила от банката. На няколко пъти предала парите - общо над 28 000 лева. Оставяла ги под пейка пред дома си, дала и златни накити.

По случая се води разследване.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз две по пет нямам в пунгията , и затова явно никой не се обажда
36
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имала дала ум море патки пасе
35
1
 
3
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
Явно е от червените функционери, пари изкарани с труд никога няма да се дадат, с толкова лека ръка.
34
2
 
3
 
! Отговори
село преди 2 години
Имала,ИЗЛИШНИ,дала.Но да се БРЪКНЕ,ДА ДАДЕ,ЗА БОЛНО ДЕТЕ,да помогне,не с 28хилки,на тия,които останаха,бес дом,от пожари.Къде ти!
33
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Добре деНикой не оспорва пенсиите за осигурителен стаж. Ако ще и 1500лв. да са. Ама такива дето по соца са били склададжии или по строежите и са крадяли като за световно дефицитни материали и стоки по соца. Или такива дето са работили частно през соца и нямат осигурителен стаж. Сега реват, че социалната им пенсия е малка и нема какво да ядат. Сина й, семейството му 4човека под наем в гарсониера. Тя и сестра й в 2 и 3 стайни апартаменти, и реват, че нямат пари! Дайте им помощи, че искат!
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев отново ли ще ни разплаква на Нова година за бедните, изнемогващи пенсионери,?Или сега са неговите хора управляващите? Нинова също. Помним тирадите й като опозиционен лидер в народните събрания при управлението на ГЕРБ.
31
3
 
7
 
! Отговори
Евала преди 2 години
Бедни, бедни пенсионери.... А някой добре ще си прекара на Банго Васил. Като махнат Гешев ще цъфнем и вържем, а именно той беше затегнал тези измамници. Предсказвам: При това управление полицията ще бие гражданите, а по селата ще се вихри необуздана престъпност от етноса срещу възрастните българи. Така е, с комунисти начело.
30
2
 
2
 
! Отговори
Добре де преди 2 години
До Дедо Вие ли им подарихте тези имоти? Нали са спестявали, за да ги придобият, или са наследени от техните родители! Или като имат имоти, трябва да им се спре пенсията, въпреки, че са работили за да я получат?
29
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама иначе реват че са им малки пенсиите....*** народ.
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Дедо ...Айде и ти като Каролев..." дай да си продадем имота и да идем у старчески дом.." и с парите ще си живеем царски там! Не правете сметка на чуждия хал, гледайте си у вашта си копаня безсърдечни същества такива...!
27
6
 
11
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Ахахахахахахахахаха :))) Ама ако я питаш бабушкерата ще каже, че едвам живее с мизерната пенЦийка и яде само хляб и сол
26
6
 
20
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Познавам два вагона такива пенсии...Имат по 2 - 3 имота, живеят само в едната стаичка,за да пестят от ток,взимат по една мизерна пенсия,но иначе РЕВАТ колко им е зле живота!Няма такива пенсии като наще - НЯМА!Само единия апартамент да продаде и си урежда живота заедно с унуките...Ама пуста алчност - мислят си че ще вземат парите на оня свят..Ама ковчега нЕма джобове!!!!
25
1
 
20
 
! Отговори
Аз като казвам преди 2 години
Че гледането на Бтв и Нова води до тежки мозъчни увреждания
24
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето каквоо се случва с ума ти, като цял ден висиш пред телевизора.
23
0
 
6
 
! Отговори
Да преди 2 години
До Makedon Вие понеже не сте еб....ливи, вас ви носи бог Македон. Но само така си мислите. И вас ви раждат, но през задния изход и излизате едни такива, мазни и кафяви. Ето това е нов метод на раждане на една нова нация!
22
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
народопсихология, вместо да живеят нормално с тези пари, те цял живот трупат под юргана и реват, че са им малки пенсиите.
21
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще го търсите спокойствието дето го имахме при Борисов.
20
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Учудва ме само едно! Как е възможно да стават толкова много телефонни измами в България и почти никакви във западните държави!!!!!?????
19
2
 
16
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Ало измамниците са си проблем. Добре, че нямам жичен телефон. Но това са хора, които са били осведомени, че жената разполага с пари.
18
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имала - дала. И даващите трябва да попадат под ударите на закона, защото участват в корупционни практики.