Сигнал за насилие над известен ковач в Банско

Служители на жандармерията пребили Радослав Сарафов
24 яну 2022 10:45, Петя Славова
63
Сигнал за насилие над известен ковач в Банско
Снимка: БГНЕС

Известният ковач и артист в Банско Радослав Сарафов е бит от полицията през нощта в събота срещу неделя. Нападението, според думите му, е от служители на жандармерията и без да е предизвиквал гнева им.

Случаят предизвика недоволството на съгражданите му. Сарафов обяснява, че се чувства добре, има болки, но е без сериозни наранявания.

"Оставих колата си в цеха и тръгнах  да се прибирам пеша. Изчаках още няколко мои колеги на два метра от колата на жандармерията. Отвори се задният прозорец и отвътре човекът попита: "Какъв си ти, бе?". Аз отговорих и ми се каза още: "Разкарай се, изчезвай веднага!". Казах им добре и че чакам колегите, за да тръгна. Те ми отвърнаха, че им преча да работят. Моята реакция беше: "Какво да ви преча, аз не съм върху патрулката, а съм на улицата". Явно това нещо ги провокира по някакъв начин. Излезе човек от шофьорската врата и директно ме изрита в коляното. Паднах на земята и започнаха да ме ритат", разказа пред Нова тв мъжът.

Когато колегите му видели какво се случва, се обаждат на спешния телефон. Сарафов твърди, че именно те са станали причината служителите на реда да спрат с агресията. „Ако ги нямаше, сигурно щяха да ме смелят. Аз бях на земята и ме мачкаха”, добави той. Мъжът посочи, че не са му поискали лична карта, а за ситуацията няма и съставен протокол.

"После дойде екип полицаи - много културни и възпитани момчета, които попитаха какво се случва. Те ми потърсиха лична карта - нормално. И това беше. Срещнахме се с адвоката и отидохме в полицията, за да пишем жалба", обясни Сарафов.

Той посочи, че не познава служителите на жандармерията, които твърди, че са го нападнали. Сега уточнява, че не търси сензация или реванш, но ще отстоява правата си. "Тези хора си бяха навили на пръста да бият някого тази вечер. Да си разнообразят вечерта", допълни мъжът.

От полицията обясниха, че започва вътрешна проверка по случая, за да се изясни дали служителите на жандармерията са превишили правата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
2
 
! Отговори
Дочо преди 2 години
До АнонименАбе ти кога се върна от Русия? Там за такива работи първо ще те вържат, после ще те бият и след това ще те оставят на гарата вързан, та си умреш от студ! Не гледай руски филми, отиди до Москва, а в малък град може да оживееш около 24 часа ако си плащаш редовно на Ментите! На мама русофилчетата! Облени в розови сънища!
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Парадоксално е, но такова нещо не можа да се случи дори в диктаторска Русия Там всеки може да се доближи до патрулна кола пълна с полицаи , да извади телефона и да ги снима на видео цял ден какво правят вътре Руснаците свикнаха след дългогодишни усилия техните полицаи че нямат право да им забраняват да ги снимат Полицаите нямат право да му искат документи за проверка даже , а и там хората не са длъжни да ги носят в себе си У нас също няма забрана за снимане , но ние сме страхлив народ
39
1
 
2
 
! Отговори
Koko преди 2 години
Takaaaaa e,kato horata v drugata Evropa zavarshvat u4ilishte za polizai, a u nas-sabrani prostazi s 8-mi klas ot kol i vaze
38
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те каква ужасяваща история имат до 1944 година, той за едно коляно. Ще му мине като на куче. Профашистите лъжедемократи възстановиха това срамно име на вътрешните войски.
37
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жандармерията са Вътрешни войски. Войски срещу собствения народ и граждани. Правилно са постъпили. набили са българин, не чужденец. Това им е работата.
36
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жандармерията бие и убива. Този не е чел партизански разкази за зверствата на жандармерията. Рязане на партизански глави, убийства на деца, запалване на къщи. Това миналото на жандармерията до 1944 година. Той леко се е спасил.
35
4
 
0
 
! Отговори
Киро сота преди 2 години
Е па така се парави. За чих ми е униформа ако не моем да шамарим некой?
34
1
 
4
 
! Отговори
Вин Дизел преди 2 години
Преди години си бях наел един бивш служител на Жандармерията, решил да сменя професията.Момчето със сълзи от радост на очите си спомняше как са били хора ей така, защото искали да ги тарашат, като било тъмно. Как влизали по къщи да "си вземат нещо" и да ступат някой. Чупене на частна собственост, дрога, побоища, поръчкови акции и охрана срещу сделка. Липсваха му тия времена, понеже влизайки в нашия бранш ми викаше - Шефе, не съм свикнал така, тука няма какво да се открадне.Жалко за бития.
33
1
 
6
 
! Отговори
4epa преди 2 години
ТОЗИ 4ОВЕ4ЕЦ ИМ Е РАЗВАЛЯЛ БИЗНЕСА - ПРИ4АКВАНЕ НА ПИЯНИ И ДРОГИРАНИ ВОДА4И ДА ИЗТИСКВАТ КАТО ЛИМОН !!!!!!!!!!! КОИ СИ ТИ ТА ЩЕ НИ ПРЕ4ИШ- И БОИ !!!!!!!!
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Възникнал е словесен конфликт между доказано почерпения потърпевш и недоказано трезвите полицаи. Едва ли потърпевшият е налетял на бой на цяла кола полицаи. Те обаче си превишават правата и го ступват. Вместо да действат по правилата.
31
1
 
8
 
! Отговори
Джендърмерията преди 2 години
Пак са били хай. Или са чакали дозата.
30
2
 
5
 
! Отговори
от Банско ле сте? преди 2 години
Един читав човек не познавам от този проклет регион. Всичките са като по калъп - алчни, нагли, агресивни човечета.
29
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гузен негонен бяга - жандармите са чакали пратката с бело да я ескортират и тоя им е отключил параноята... хахаха.
28
2
 
17
 
! Отговори
Хахахаха преди 2 години
Започва проверка за да установят дали Ойнк Ойнк са превишили грухтенето !!!! Ако тези не бъдат затворени по 10 години за назидание, и малкото доверие в грухтящата институция ще изчезне. Което пък ще си проличи при следващия сблъсък на народа с пазещите народните предатели и крадци в парламента, който ще е скоро!
27
1
 
11
 
! Отговори
пфффф преди 2 години
На Чашкоф хората в действие.Явно трябва да свикваме с комунистическите издевателства наново с тия комунисти дет се нахендриха в правителството.Ама така е щот 89-та година трябваше да се разстрелят десетинна комуниста на площада и сега нямаше да е така.
26
1
 
14
 
! Отговори
ОСТАВКА? преди 2 години
Радев, кога ще поискаш оставката на Рашков? Спомням, си, че след "Колонигейт" каза, че МВР министъра трябва да си подаде веднага оставката. Сега защо не искаш оставки? "Разследване" ще правите, а?
25
1
 
15
 
! Отговори
Възмутен преди 2 години
Че какво да се очаква от дрогирани недосегаеми мутри в униформи на които на тук отгоре 7м плащаме огромни заплати и привилегии!Незабавно уволнение!
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГРАД КОЗЛОДУЙХОРА товае е ужасно ще се метна уДУНАВА
23
3
 
11
 
! Отговори
Сенник и слъце преди 2 години
Радевите ко......и к......е на Рашков. Комунисти, сър. Какво да ги правиш?...
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Министър помака от Фотовища мрази бансканлий от дете.