Шефът на "Булгаргаз": Не се очаква прекъсване на доставки от Русия

Природният газ ще поевтинее през февруари, но с колко?
8
Шефът на "Булгаргаз": Не се очаква прекъсване на доставки от Русия
Снимка: БГНЕС

Очаква се природният газ да поевтинее с между 14 и 18 на сто от следващия месец. Това стана ясно от думите на председателя на енергийния регулатор Иван Иванов по време на общественото обсъждане на цените на синьото гориво, предаде БНР.

Окончателното си заявление за намаление на цените "Булгаргаз" ще внесе на 1 февруари.

"Има значителна динамика на пазара на природен газ в Европа. Отначало имаше спадове. В последните два дни забелязваме увеличение, но при всички положения ние не очакваме изненади и ще има намаление на цената на природния газ", каза изпълнителният директор на газовата компания Николай Павлов.

Той посочи, че не се очаква прекъсване на доставките на руски газ за нашата страна.

"Съвсем наскоро бордът на директорите имаше разговор с колегите от "Газпром“. Нямаме никакви притеснения и никакъв знак, че ще има прекъсване на доставките, дори напротив. Те потвърдиха, че ще се доставят не само в България, но и в региона, и в Европа. Те ще си изпълняват стриктно своите договорености и ще доставят количествата природен газ", каза Павлов.

"Булгаргаз" е осигурила необходимите количества газ за своите клиенти, посочи още Николай Павлов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
аз ако бях на братушките, директно ви затварям кранчето и да се оправяте. Просете от НАТО да ви доставя каквото си пожелаете. ООО забравих ФАЩ си изнася газа за Китай, където им дават най-високата цена а Европейските им съюзници да го дихат.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хора, те доставят по договор, но в договора пише че да речем 70-80% от цената зависи от борсовата цена на газа. на борсата пък цената хвърчи умишлено нагоре и така всички добивници на газ се будят по-богати всеки ден
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Руският Газпром ще изпълнява стриктно своите задължения и ще доставя дългосрочно договорените количества природен газ". Договореното, ако щеш го гори, преработвай, ползвай, ако щеш го вкарвай в подземните хранилища за газ, твоя си работа. Купи си от европейската спекулативна борса, ако не ти стига.
4
0
 
0
 
! Отговори
Ученика преди 2 години
Заспа...завинаги!
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То както не се очаква тъй и внезапно ще глътнете въздух и ще се удавите!То и вирусите тъй не ги очаквахте..Шменти капели!
2
0
 
7
 
! Отговори
xxx преди 2 години
Този Павлов от Булгаргаз е за разследване и отдавна трябваше да е в затвора. Какво стана с проверката от ДАНС?
1
2
 
8
 
! Отговори
истина е преди 2 години
Аз отдавна съм са запасил със свещи , защото сигурно ще ни трябват !!1