Мъж крещи на папата: Бог не те признава!

Той крещял несвързани нападки и към Католическата църква
2 фев 2022 17:45, Нели Христова
47
Мъж крещи на папата: Бог не те признава!
Снимка: БГНЕС

Мъж предизвика смут по време на седмичната публична аудиенция на папа Франциск в сряда, предаде Франс прес.

Той крещял несвързани нападки към Католическата църква и нейния предстоятел, пише БТА.

"Църквата не е това, което иска Бог", извика на английски мъжът на видима възраст около 40 години няколко минути преди края на аудиенцията в зала "Павел Шести" във Ватикана.

Той говори също на испански и италиански и изглежда се изказа по въпроса за носенето на предпазни маски.

Папата продължи аудиенцията си, докато мъжът бе отвеждан извън залата, без да се съпротивлява, от представители на ватиканската жандармерия и един швейцарски гвардеец.

"Бог не те признава, Отче, ти не си крал", извика за последно мъжът.

"Чухме преди няколко минути един човек, който викаше, който сипеше укори, който имаше проблем - не знам дали физически, психически или духовен, но той е един от нашите братя в затруднение", реагира папата, който вероятно не чу какво говори мъжът.

"Искам да завърша, като се помоля за него, за нашия брат, който страда. Бедният, той крещи, защото страда. Има нужди. Да не бъдем глухи за нуждите на този наш брат", каза Франциск и прикани присъстващите да се помолят за изведения от залата мъж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Несвързани крясъци ли, като гледам, човека си е казал истината.Чест прави на православната църква, че се изказа, че въпроса с маските и ваксинирането трябва да остане въпрос на свободен избор а не въпрос на хитлеристки и ленинистки изцепки на папи марксисти, откровени сталинисти и на всякакви трансхуманистични *** на Мъск и Гейтс.В нашите дни борец за свобода ли си или те обявяват за луд или за терорист, не че учителите на днешните тоталитарни мишки не правеха преди същото.Аман
40
1
 
10
 
! Отговори
Фен преди 2 години
"Той крещял несвързани нападки към Католическата църква и нейния предстоятел, пише БТА."--- И защо сте публикували само добре свързаните му логични нападки срещу папата марксист?? А не сте публикували НЕсвързаните му нападки? За да се убедим че човека не у ред! Пък и от написаното четем само за нападки срещу папата а не срещу църквата. И само жалките думи на папата. Поправете си статията !
39
0
 
19
 
! Отговори
Весо преди 2 години
Има си мнение човека, що да са несвързани нападките му. А църквата направо си прави шамански ритуали - но с ЦЕНОРАЗПИС.
38
0
 
26
 
! Отговори
Роза преди 2 години
От всички съвременни папи най-свестен беше Йоан-Павел2-папата-поляк.Единствен той се опита донякъде да реформира католическата църква и да намали лицемерието и йезуитщината в нея,но после след него всичко си тръгна по старому.Сега,разбира се,този който е крещял на папата,ще го обявят за "психо", а той просто е казал онова,което много хора мислят,но не смеят да кажат на глас.
37
1
 
27
 
! Отговори
Верен... преди 2 години
Бог да го благослови тоя истински християни които се опита да разобличава дявола в дрехите на папата...
36
1
 
31
 
! Отговори
Аноним преди 2 години
Да, Човекът "има проблем" - казва ИСТИНАТА!!!... Папството се е самозабравило!!!
35
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е с жълта жилетка, но вероятно има жълта книжка.
34
3
 
20
 
! Отговори
киро преди 2 години
даже госопод не признава католиците защото не им дава огънчето само на православните
33
13
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Православието ще спаси света. И ще тръгне от православна България...:)
32
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правилно му го е казал.
31
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Естествено, че ще му вика. Папата не е чел Библията май, щото от доста време говори неща, които са напълно в разрез с религията, която уж трябва да проповядва. Съответно това е най антихристиянския папа в историята. Иска да е либерален ама забравя, че християнството е силно консервативно. Не знам какво е очаквал, че консервите ще го харесат ли? Харестват го либералните LGBT любители, които не са кръстени и в църква не са и стъпвали, да не кажа не са и минавали покрай!
30
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ясно че Бог не го признава. Самозванците не са Божии служители. Какъв е този папа какво папа. Макарони или пица.
29
22
 
1
 
! Отговори
??? преди 2 години
По последни новини, крещящия бил от форума хахаха
28
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нашият цар Калоян е бил велик българин, воин и държавник! Разобличил е цялата католическа сатанинска секта, забранил им е да се намесват в делата на държавата ни и не ги е признавал за нищо. А те са наистина дяволски изчадия и избили милиони невинни хора през вековете в цяла Европа и други континенти: за власт, за пари, имоти, политическо и духовно влияние и насилствено са налагали беззаконията си.
27
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия джамии, Библии, Коран, папски дворци, църкви, манастири....всичко е една ЛЪЖА! Никой не знае ГОСПОД какви посредници е пратил на Земята, само той си знае, само той следи, по неговите си правила, а не гледа някакви измишльотини във вид на книги, камъни и тухли.
26
2
 
42
 
! Отговори
Независим преди 2 години
Алоооооооо папата, вместо да се опитваш да изкараш този истински нормален човек за луд, по нормално е да го изслушаш какво му е основанието да казва, че "Бог не те признава", а още по нормално е този разговор да го направите пред камери !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Алоооооо папата, уверявам те, че ще останеш много, ама много изненадан !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
25
3
 
28
 
! Отговори
Непризнат сатана преди 2 години
Абсолютно вярно! Само извратени могат да си фантазират, че са наместници на Бог тук на Земята или нещо повече от другите хора. Това е недопустимо и още по - ужасното е, че служи на сатаната този и другите като него ***.
24
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако има Бог,може ли той да има окичени със злато,живеещи в дворци посредници?Ако Бог е всемогъщ и навсякъде ,защо въобще са посредениците?Църквата е бизнесът с вярата,алъш-веришът с човешките вярвания!Вярвайте в каквото искате ако ви прави по-добри,но когато влезеш в храм и попът ти покаже най-напред ценоразпис,замисли се!
23
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Папа Инокентий Трети бил всъщност демоничен човек, целял да върнете папската власт над човеците и Света, но цар Калоян му се опълчил, спрял го. Интересно, но има исторически сведения, че именно Инокентий прави заговор за убийството на Калоян през 1207 г.
22
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
прав е