Майката, убила децата си в Сандански, припадна в съда

Според експертиза Кристина е психически устойчива и може да понесе отговорност
4 фев 2022 14:20, Нели Христова
52
Майката, убила децата си в Сандански, припадна в съда
Снимка: БГНЕС

На насроченото днес разпоредително заседание на Окръжен съд-Благоевград, обвинената за убийството на двете си деца Кристина Дунчева припадна в съда, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

На 4 февруари, навръх рождения си ден, обвиняемата за убийството на двете си деца се яви пред Окръжния съд в Благоевград. Днес бе насрочено разпоредително заседание, на което ще стане ясно дали делото ще се гледа при закрити врати по искане на защитата на Дунчева.

Към нея има и предявен иск от съпруга ѝ – Георги Трайков, за изплащане на кръвнина в размер на по 350 000 лв. за двете им деца.

Дунчева припадна в съдебната зала, което наложи пристигането на екип на ЦСМП, след прегледа лекарят казал, че няма опасност за живота на Кристина и делото може да продължи.

До момента Дунчева е настанена в психиатрията в Ловеч, където защитата ѝ настоява да остане, тъй като е лабилна и има нужда от медицинска помощ, а затворът в Сливен, където може да бъде преместена, не предлага такива условия.

Кристина заявила пред съда, че не разбира какво се случва, какво се обсъжда на заседанието и че „ѝ говорят гласове“. Споделила още, че пие три вида успокоителни.

До момента стана ясно, че когато бъде даден ход на делото, ще бъдат призовани 29 свидетели. Защитата на Дунчева иска разпит на още деветима.

На 7 януари Окръжната прокуратура – Благоевград предаде на съд 32-годишната Кристина Дунчева по обвинение за убийство на собствените си две малолетни деца. Според експертиза Кристина е психически устойчива и може да понесе отговорност.

Според мотивите на прокуратурата Кристина "има изградена и съхранена психичната годност, като може да участва пълноценно във фазите на наказателния процес. Спрямо обвиняемата може да бъде реализирана наказателна отговорност".

От заключението на вещите лица по изготвената комплексна съдебнопсихиатрична и психологична експертиза се установява, че по време на престъпното деяние Дунчева не е била в състояние на физиологичен афект. При нея не се установява психично заболяване или друго, освен личностно разстройство - емоционално нестабилна личност. Същото не е психична болест и не може да бъде приравнено към продължително разстройство на съзнанието по смисъла на Наказателния кодекс. Не е налице медицинска предпоставка за прилагането на принудителни медицински мерки спрямо обвиняемата, съобщават от държаното обвинение.

Припомняме, че Дунчева живееше на семейни начала с Георги Трайков в жилище в Сандански. От връзката им през 2015 г. им се родил синът – Васил, и две години по-късно – през 2017 г., дъщерята Ивон.

На 19.11.2020 г., докато била у дома с децата си, Дунчева извадила от шкаф в кухнята три домакински ножа. Взела един от тях и се насочила към децата. Първо нанесла удар с него в шията на 5-годишния си син, а след това на 3-годишната си дъщеря. Въпреки виковете на децата, които плачели от болка и ужас, тя ги завела в детската стая и продължила да им нанася множество силни удари с ножа.

Пристигналият на местопроизшествието екип на спешна медицинска помощ констатирал смъртта на децата.

В хода на извършените по досъдебното производство съдебномедицински експертизи е било установено, че на всяко от децата са били нанесени над 30 прободно-порезни наранявания, предимно по шията и гърдите.

Дунчева бе настанена в психиатрия в Ловеч, където бяха извършени експертизите.

Семейството на Дунчева и адвокатът ѝ твърдяха, че Кристина е насилвана в продължение на години от Георги и от баща му - психически, физически и сексуално.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
4
 
! Отговори
В. преди 2 години
Проследи контрагентите на партньора. Горските работят с един определен контингент дето за пет кева всичко може да направи.
38
0
 
4
 
! Отговори
Достоверно преди 2 години
Абе, ти ако си във влошени отношения с някоя жена, това ли ще направиш? Ще извикаш човек да му покажеш, че си на двора, а не в къщата и тепърва си влизаш? Влизаш, виждаш двете си деца мъртви, прободени нам колко си пъти, излизаш си и после плачеш пред камерите със сухи очи. Па и словоохотлив!
37
2
 
3
 
! Отговори
Руси преди 2 години
Счупете й главата с някой камък ! Ако се докаже ,че е мъжа тогава убийте него ! Няма файда от такива *** ! Бог да прости милите душици на тези невинни деца ❤️❤️
36
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви жени сте бе. Нямаш брак, под семеен тормоз, ти раждаш две деца и ги отглеждаш в тази среда. Могат да настроят децата срещу теб. Нямаш ли рода? Не съм светец, не понасям жена си, бих се изнесъл ако намеря подходящ човек, а този неин партньор и баща му са много, много съмнителни.
35
2
 
7
 
! Отговори
Шерлок преди 2 години
Кой и как е доказал, че тя ги е убила? Истинският убиец се прави на невинен, но от тая безнаказаност ще му дойде апетит за още престъпления и тогава ще хлътне.
34
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И като как така, докато децата плачели от ужас, а тя ги мъкнела от стая в стая, мъж й под прозорците на двора нищо не чул? Той защо не е заподозрян и подведен под отговорност? Алиби му е собственият разказ, че бил на двора и извикването на свидетели как отключва къщата отвън. Толкоз трудно да се инсценира, нали?
33
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целият случай е много неясен. Бащата, който няма брак с майката, е доказано агресивен. Съд го е осъдил за домашно насилие. Неговото твърдение е, че бил на двора, докато майката убивала дечицата, ама нищо не чул и не разбрал, но за сметка на това вика свидетели да го видят как отключва вратата отвън.
32
4
 
2
 
! Отговори
Anonymous преди 2 години
Ако някой чете това , който и да ви прави магии по каквито и да е причини . Развалят се само с молитви , изповед и Свето Причастие кръвта и плътта на Исус. Само това разваля магиите, защото магията е извикване на нечист дух да вреди на някой .Нито врачки , нито баячки , нито ходжи ,никой Не може да ви помогне . Развалят се само с пост и молитва.
31
3
 
12
 
! Отговори
Растата преди 2 години
До kim, няма значение на какъв е била подложена от някой бг мъжкар, защото това, което тя е извършила, е жестоко и нечовешко. Децата пък какво общо имат, че е била тормозена от съпруга си? Има си начина, за да се противодейства на насилието от мъжа й - по съдебен път, а не да посягаш на собствените си деца. Нищо не я оправдава. Има хора, които биха дали живота си, за да живеят собствените им деца, а тя прави обратното.
30
12
 
8
 
! Отговори
Kim преди 2 години
А относно тормоза на който е била подложена, нито дума. Никоя жена не би стигнала до там че да умъртви децата си, ако зад всичко това не седи някой мъжкар с каквито в бе-гетото е пълно.
29
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съда: защитата на подсъдимата беше непоклатима.
28
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Процесът ще изясни кой какъв е бил. Кой лъже. В САЩ за 1 седмица ги осъждат, и не съдебната система ги осъжда, а обикновени граждани съдебни заседатели. Американската съдебна система е жестока и прилича много на линчуване от събрали се хора извън съдебната система. Но работи и те си я харесват и си правят голямо шоу. А в България не можеш лесно да осъдиш и най-явния престъпник, защото съдът осъжда, а не гражданите съдебни заседатели, които нямат нищо общо със съдебната система.
27
7
 
20
 
! Отговори
съмнителна работа преди 2 години
Явно обществото е на страната на пияндето. Всички скочиха срещу жената. Обаче това е реалността - почти всеки БГ мъж пука яко алкохол и после става екшъна. Алкохола е болест равна на дрогата.
26
7
 
16
 
! Отговори
съмнителна работа преди 2 години
Абе каква е тая професия горски - млад човек, да отиде да работи по горите. Това показва липса на акъл, няма преспектива, няма бъдеще. Хората започват да пият като кирки когато имат много свободно време и кофти компания. Идеално да си горски - цял ден с бутилката в устата, най вероятно не изтрезняват изобщо. Прибират се у тях си и се забочва бой по всичко живо, бие кучето, набива жената, сигурно е бил и децата. Съмнителен и брутален случай.
25
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормална реакция на осъзнаване какво е извършила и че ще има съд, обществено огласяване на подробности от престъплението и че лъжите ще бъдат опровергани в процеса.
24
6
 
16
 
! Отговори
съмнителна работа преди 2 години
Съмнителна е тая работа - тя образована, учила, работила а той горски - по цял ден се търкаля в некой обор и се налива с ракия, връща се пиян като мотика и познайте какво става - женатя яде яко бой.Има една приказка - лудия бяга от пияния. Никой няма да направи такова нещо ако живота му е спокоен и хубав. Сега мъжът и се прави на ощипан и иска кравнина, ама да не го съдят накрая и него за съпричастност
23
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки нормален човек ще припадне, като знае какво е извършил и какво го чака. Нормално е.
22
12
 
9
 
! Отговори
...е насилвана в про преди 2 години
дължение на години от мъжа си...сексуално?!?Не знаех,че правенето на секс в едно семейство,в определени случаи може да се третира,като сексуално насилие!?!Ами,като не иска Госпожата да прави секс с мъжът си,което си е в реда на нещата,да си е стояла на село при мама и тате,дърта мома,и да се самозадоволява с мамулята от нивята!!!Всичко това са адвокатски каламбури за пари!Значи,една такава може да убие по-възможно най-жестокият начин собствените си деца и започват цирковете в съда!
21
5
 
5
 
! Отговори
Ggg преди 2 години
Тези дето оставят хора да умират по стълбите пред болниците ли са и правили експертизата!!??Страната на демоните и злото е бг!!
20
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бащата е психопат на държавна хранилка,обучен да вменява вина. Нищо чудно той да е убил децата.