Шестима полицаи на съд за събиране на такса "спокойствие"

Униформените искали подкуп от управители на търговски обекти в София
10 фев 2022 19:20, Ния Христова
19
Шестима полицаи на съд за събиране на такса "спокойствие"
Снимка: БГНЕС
Специализираната прокуратура предаде на съд шестима полицейски служители, които са обвинени за участие в организирана престъпна група за искане и получаване на подкупи, съобщи bTV.
 
Групата е действала от началото на 2017 г. до 23 януари 2019 г. на територията на София. Ръководена е от инспектор в Четвърто РУ на СДВР. Участвали са четирима служители от същото управление и служител от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“.
 
Шестимата обвинени са предадени на съд за това, че искали подкуп от управители на търговски обекти в София, за да не бъдат извършвани проверки в обектите им.
 
Търговците плащали ежемесечна такса „спокойствие“. Полицейските служители предупреждавали работниците в търговските обекти и за предстоящи проверки по линия на търговията с фалшиви стоки и укриване на данъци.
 
Ако бъдат признати за виновни, максималното наказание, което могат да получат е „лишаване от свобода“ от 5 до 15 години.
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
Nqma Bg kalviatura преди 2 години
СЪД 100% !!! ЗАТВОР!!! Да подписваш договори и да се кълнеш в държавата, а да предаваш по този начин! По-долни от крадеца даже! Да знаят и колегите им!
15
0
 
14
 
! Отговори
да бе ясно... преди 2 години
4-то РПУ - значи Лозенец и Триадица... Такса "спокойствие"... Мутряги с пагони се опитват да муфтят мутряги с костюми с доста съмнителен бизнес? А това Борба с организираната престъпност направо си крещи "чадърче за наркотици и авто-джамбази". Ако не вярвате - разходете се из тия квартали. А може би ще се сетят да проверите трафика по камерите от тях до Студентски град? Едва ли. То акъл и коса под фуражка не виреят. Не се майтапя - ВСИЧКИТЕ са плешиви!
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ги осъдят, много ще съм доволен. А за дрогата и балони те с райски газ в училищата кога?
13
1
 
22
 
! Отговори
Коментар преди 2 години
Малко симулация на дейност и халосни пушилки!Всички знаем че нищо няма да им направят!От 1989 г насам ченгесарницата е инкубатор на престъпници и свърталище на долнопробни некадърници и мутри!
12
0
 
21
 
! Отговори
7 преди 2 години
Ако полежат няколко месеца или годинки в Централния , колегите им много ще се замислят дали и те да правят така. Ама нали и съдиите , и те като полицаите, и те си искат такса спокойствие. Докато няма вкарани корумпирани съдии в затвора, няма да се оправим.
11
4
 
7
 
! Отговори
Невинни са преди 2 години
Вършили са си съвестно работата.
10
2
 
21
 
! Отговори
Инспектор от НАП преди 2 години
Супер! Аз така прикривам един търговец на едро.всеки месец е длъжен да ми превежда по 550лв., иначе му връчвам ревизионният акт, който стана вече доста дебел от данъчните му задължения!
9
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия откриха врелата вода. Кой ще посмее да се оплаква когато знае че семейството му ще пострада. Тези сигурно нямат семейства затова са излезнали по ербап и са ги натополи. Това нее от вчера това е от 32 години. Все пак живуркате в Мутроландия. Не забравяйте.
8
0
 
23
 
! Отговори
Шоу преди 2 години
След 5 години "браво"на съдебната система
7
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предпочитам да работя изрядно и да съм ОК при проверките, отколкото да храня продажни ушеви и търтеите и чиновници от инспекции и дирекции.
6
1
 
22
 
! Отговори
:) преди 2 години
Какво толкова, това е нормално за полицаите в бегетото
5
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Под Прикритие гледали ли сте ? Почти всички полицаи бяха корумпирани, а това е филм от преди 12 години. Та така и до днес - не сме мръднали напред.
4
13
 
0
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 години
Случват се такива неща,какво толкова.
3
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега ги следете кой ще опитат да подкупят за да не лежат на топло.
2
1
 
33
 
! Отговори
Harley преди 2 години
И кои са те? Имена? Какво ще се случи в полицаите? Пак ли ще работят в системата на МВР? Ще ги съкратят и ще вземат обезщетение 12 заплати?
1
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво! В нашата фирма изпълнителният директор и инспекторът по труда, който идва да инспектира, се познават от отдавна, като се видят- се прегръщат, целуват, разпитват, оня прави формална проверка, директорът се подпише, а работниците кучета ги яли, пълни нередности с организационната и работната среда, ама кой да ги забележи?! Навсякъде шуробаджанащина, Ей!