Кличко: Не изпадаме в паника, но сме готови за всякакъв сценарий

Киев е готов за извънредна ситуация от военен характер
14 фев 2022 22:15, Нели Христова
88
Кличко: Не изпадаме в паника, но сме готови за всякакъв сценарий
Снимка: БГНЕС

Градските служби на Киев са получили инструкции и се подготвят да предотвратят възможни рискове в случай на извънредна ситуация от военен характер. Това съобщи днес по време на брифинг кметът на Киев Виталий Кличко.

В момента е осигурено допълнително производство на електроенергия, което дава възможност да се осигури непрекъснато снабдяване с електричество при усложнена ситуация. Предприятията са подсигурени с гарантирана непрекъсната връзка в случай на изключване на мобилните комуникации и интернет. Усъвършенства се системата за оповестяване на населението и служителите на службите в града. Сформирана е комисия по въпросите на евакуацията на населението на ниво градска администрация и във всеки отделен район на столицата. Градските служби са получили инструкции и работят в условия на предотвратяване на извънредна ситуация от военен характер”, каза Кличко.

Според него, цялата система за осигуряване на нормалното функциониране на живота в Киев работи без проблеми. Усилията на властите в града са насочени към предотвратяване на евентуални провокации и към това как да се справят в случай на нападение. Туй увери, че властите в столицата действат в съответствие с ясен план, а всички органи работят в тясна координация.

В момента в Киев има над 500 хранилища, разположени до обекти от критичната инфраструктура, и почти 4 500 съоръжения за двойна употреба, където в случай на извънредна ситуация могат да се укрият жителите на столицата.

„Това са подземни паркинги, топли връзки, метро, мазета и сутерени”, уточни Кличко. „Не изпадаме в паника и не се страхуваме, но сме готови за всякакъв сценарий на събитията”, каза кметът на Киев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този го признавам какви тупалки раздаде на нашия прехвален *** Пулев.
21
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никак не омаловажавам ситуацията, но е смешно да пишете за Кличко "Туй увери". Ясна е правописната грешка, както е и ясна липсата на редактори.
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинците. Май забрави.
19
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дръжте се, украинци. Българите сме с вас. Дай боже да доживеете своодата за която се борите вече много години.
18
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
вземи ваш сънародник Серж и си реши проблемите с Русия, то е дипломатично и щом ръководеше турци, западно мислещи и въртоглавите има си потенциал, някакъв си Путин ли няма да убеди
17
3
 
0
 
! Отговори
Българите са преди 2 години
Добри работодатели на украинците. Представям си р. България
16
13
 
2
 
! Отговори
Жоро Сороса преди 2 години
Те от няколко години не са губерния и видяха че е по-хубаво а на Путин хич не му харесва, така че най-много пак да са губерния за съжаление.
15
1
 
1
 
! Отговори
34 ти преди 2 години
Имаш предвид Украина на Руската граница?
14
10
 
10
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Всичкото гейтелаци и шорошки роби се сбирайте и марш в украина доброволци...)))
13
3
 
15
 
! Отговори
R.A.T.M преди 2 години
По-тънък лед се движат американците, за руснаците е ясно, че война не искат. Война не се води просто заради войната, тя е продължение след като се е изчерпила дипломацията и решение няма, а всеки дърпа към своите геополитически, икономически, в миналото и идеологически цели. Сега не наближаваме средата на 20 век и освен унищожението на пряката заплахата, ще има и унищожение на центровете където се взимат решенията и ако не е ясно на янки, англичани и др. много лошо за целия свят.
12
6
 
3
 
! Отговори
Теди преди 2 години
Щом се налага ще воюваме
11
2
 
1
 
! Отговори
Теди преди 2 години
Демона Николина изгуби войната с мен определено
10
6
 
13
 
! Отговори
До Соросоид преди 2 години
Толкова си гледал! Руснаците нямат намерение за война...виж САЩ са готови, както нападнаха и Виетнам, но генерал Хо Ши Мин после им го върна.
9
7
 
8
 
! Отговори
Copocoид преди 2 години
Миналата вечер гледах случайно в Ютюб едно руско предаване. Сериозен военен анализ. Западните "експерти" и "съветници" са натикали голяма част от украинската армия на най-подходящото място за т.н. котел и бързо избиване. Руснаците дори недоумяват защо Путин е толкова умерен и не свърши всичко за една седмица. Иначе, едно е да си боксьор, друго е да си войник, който не спи и не се храни нормално дълго време.
8
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямало да има война?А защо са струпани толкова войски по границата!?
7
3
 
3
 
! Отговори
Кимон Стоев Георгиев преди 2 години
Пф, ами Путин ликвидира Немцов, този Путин е скрита лимонка, наред чисти, амааа те САЩ ще му пратят някой снайперист
6
4
 
8
 
! Отговори
ha ha преди 2 години
На първо място - Война няма да има (освен ако Украйна или Нато не я започнат). На второ - ако има - няма да е от червеноармейци тичащи със щиковете напред и викащи Ура! По друга ще е и всичките им бункери и укрития няма да помогнат. А у Украинския народ не би бил и цел в конфликта -а само тези в бункерите!
5
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те Руснаците от край време се трепят помежду си....в Москва кой ли не утрепаха - Немцов, Драгойкин, Муцевич и т. н. И Путин ще очистят, спокс
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като студент в Одеския политехнически институт...наистина беше много забавно, като цяло и студентските години минаха приятно. Украинците са хубав народ. Жена ми е от Одеса, ама вече 32 години живее в България. По тези дни очакваме нейната рода от Одеса да ни дойдат на гости, ще се чудя къде да ги настанявам.
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Представяте ли си Кобрата в такава ситуация.Сигурно вече да е офейкал с 200...