МОК забрани флаговете на Русия и Беларус в спорта

Националните химни на двете страни също са със забрана
92
МОК забрани флаговете на Русия и Беларус в спорта
Снимка: БГНЕС

Международният олимпийски комитет призова знамената на Русия и Беларус да не се развяват на спортни състезания от каквото и да е ниво, след руската инвазия в Украйна.

Това се посочва в съобщение на официалния сайт на МОК.

Националните химни на тези две страни също са забранени.

„Изпълнителният съвет на МОК призовава да не се развяват националните знамена на Русия и Беларус, да не се изпълняват националните химни на държави на международни състезания, които все още не са част от съответните санкции на Световната антидопингова агенция (WADA) срещу Русия“, се казва в съобщението. (БГНЕС)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Без друго отдавна няма спорт, здравеопазване, култура и образование. Фашистите всичко превърнаха в политика и бизнес.
66
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нацизмът броди из Европа и Северна Америка. Щом е стигнал до там, да забранява знамена на суверенни държави, значи новият Хитлер им се е появил.
65
2
 
5
 
! Отговори
Борз преди 2 години
Нощта настъпва. Сенките изчезват (но само привидно)....Заедно с тях мракът изпълва съзнанието и сетивата ти, Тогава наяве или на сън излизат СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ЗЕМЯТА , която си нападнал! Тогава ПИЧ, даже не можеш да слезеш да се ИЗПИКАЕШ или да се ИЗСЕРЕШ от танка! ЗАЩОТО...ИЛИ СНАЙПЕР ЩЕ ТИ ОТНЕСЕ ПОЛОВИНАТА ГЛАВА (РъКА, КРАК) или някоя украинска бабичка ще слезе САМА на улицата да те ПУСТОСВА! ТИ си избери КАКВО ЗАСЛУЖАВАШ!
64
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълна забрана, докато не махнат НеНормалния лилипут.
63
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МОК пуска само кравари и от НАТО,никой друг
62
3
 
0
 
! Отговори
Хъъъ преди 2 години
И между другото сплОтен = сплУтен в нашия край. Даже с У ми звучи по мелодично. Мерси за поправката, цял живот съм гледал в грешната пУсока.
61
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма спортист, няма флаг. Забранете изобщо участието на руски спортисти и отбори в състезания под вашата егида. Дано и другите спортни централи последват примера.
60
1
 
2
 
! Отговори
Хъъъ преди 2 години
Ми ще се разбере. Но си мисля случвало се е българската армия да нахлуе у съседите. Та кажете честно как ще реагирате ако например 1912 ви съобщят че сте изключени от МОК? Ще заплюете ли България и главнокомандващия нахлул с войската или още повече войнствено ще навирите носове?
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Хъъъ едва ли ще го сплУтят, по-скоро може да го сплУят
58
5
 
3
 
! Отговори
Наско преди 2 години
Браво !
57
12
 
13
 
! Отговори
Един преди 2 години
Това е върхът на тъпотията, вече не се усещат ,че са омразни , лишиха ги от правото да се наричат Русия на олим.игри, и какво пак побеждават, искат да разчистят пътя на астматични спортисти да побеждават, спорта не трябва да има нищо общо с политиката
56
3
 
0
 
! Отговори
Хъъъ преди 2 години
А ами ако ефекта е обратен? Ако тези мерки сплутят населението и то се превърне в безсъзнателно стадо ? Нато трябва да нахлуе от запад и завземе териториите на бившата Австроунгария. Путин нали сега е доцент в Историческия Факултет.. само да не тръгне за Полша.
55
8
 
7
 
! Отговори
тънката струна преди 2 години
До Хььь Мерки от такъв характер много тормозят - и от евровизията са ги изхвърлили днес съобщиха. Постепенно крепостните на Путин ще осъзнаят, че той е истинският им проблем.Ще се превърнат в ГРАЖДАНИ и ще го изритат, за да заслужат уважение. Такива мерки са много по полезни и по-болезнени от ракетите.
54
2
 
18
 
! Отговори
Хььь преди 2 години
А спортистите за какво са виновни? Какво общо имат с войната? Или това визира биатлона? То хептем джендъризъм и преливане от пусто в празно. Да напада пустото Нато! Стига с тези санкции. Те само правят Русия по-силна.
53
12
 
13
 
! Отговори
До Голяма работа преди 2 години
До Анонимен ...Тия скоро няма да видят ни олимпиада, ни световно, ни европейско. А на бас! Ще си правят първенства с кадиров, лукашенко и дебелото кимче. Състезанията ще са предимно по стрелба - всякаква.
52
16
 
10
 
! Отговори
Боли ме шнура преди 2 години
Гола вода, трябваше да ги изхвърлят от целия световен спорт, там да си правят диктаторска олимпиада.
51
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Простото правителство на Русия, ги води към изолация, никой не ги иска и представя това като вина на другите. Има една приказка, ако тръгнеш сутринта и срещнеш 1задник добре, ако са 2 пак добре, но ако са 50, може би ти си задднника. Руснаците трябва да се замислят, дали проблема не идва от тях, щом целият цивилизован свят ги заклеймява.
50
1
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
СЗО, няма ли да им спретне едни противоепидемични мерки? Вместо 2 метра дистанция - един изстрел дистанция : ))
49
0
 
17
 
! Отговори
до 56 преди 2 години
Прав си , в един идеален свят спорта и политиката не трябва да имат дори допирни точки, но в реалния свят спорта е бизнес за много пари , а където има много пари има и политика.Вече не сме средновековието в което дори враговете просто могат да включат един ден мир и да поспортуват заедно.Сега правото на спорт е част от войната.
48
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И?