Финландия с историческо решение, доставя оръжие на Украйна

Ще бъдат изпратени ракетни установки, пушки, боеприпаси
84
Финландия с историческо решение, доставя оръжие на Украйна
Снимка: БГНЕС

Финландия взе "историческо" решение да достави оръжия на Украйна след нахлуването на Русия в прозападната ѝ съседка, съобщи правителството на страната.

Хелзинки ще изпрати 1 500 ракетни установки, 2 500 щурмови пушки, 150 000 боеприпаса и 70 000 порции полеви дажби, заяви министърът на отбраната Анти Кайконен.

"Това е историческо решение за Финландия", заяви пред репортери министър-председателят Сана Марин.

Финландия е член на Европейския съюз, но не и на НАТО, въпреки че има статут на партньор в ръководения от САЩ военен алианс. (БГНЕС)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още по темата: Финландия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
До И. Петров === Брейййй, тя и Украйна щеше да липсва и за 72 часа до Берлин щяха да идат колхозниците, ама като гледам освен хиляди трупове на съветски солдати друго няма. А ти се поинтересувай кой е Симо Хаюха, как е избил лично през Зимната война към 1000 съветски колхозника и как заради това са загубили войната. Че само като му чуели името и се поcиpали солдатите :)))
72
5
 
1
 
! Отговори
И. Петров преди 2 години
През ВСВ въпреки натиска на Хитлер, Финландия остана неутрална в противен случай Ленинград вероятно щеше да падне. Добър избор, затова оцеля! Сега ако го направи ще липсва от картата...
71
6
 
11
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Респект към Финландците! Те не са губили , а са спечелили войната със Сталин! Но на продажните "русофилски" душички няма как да им обясняваме какво е ..."дух"! Те смятат, че някой , който държи ядреното копче , и му хлопа дъската, е ....най-великите!
70
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Викинг Не зная за какви канчета говориш, но определено викингоглавата ти някога, някъде се е срещала с падаща тухла. Без каска. Това ти позволява да разсмиваш с твърдението, че Финландия е победител в Зимната война. Да, финландците се бият достойно. Но губят войната. Заедно със значителна част от територията си. Купи си каска, интелектуалецо, много тухли падат върху главите на викингите ;)
69
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
предлагам услуга доставка на самолети, танкове, стрелково оръжие до украйна на конкурентни цени. при поръчка над 50 броя, безплатна стрелба по бункера на зеленски.
68
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
новият ценоразпис на спиди включва доставка на самолети и танкове както до адрес, така и до офис.
67
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние имаме горчив опит от Втората балканска война (междусъюзническа), когато всички се бяха обединили против нас. Сега и Русия ще усети какво е всички държави да са ти врагове.
66
4
 
16
 
! Отговори
SS преди 2 години
Финландия произвежда качествено стрелково оръжие като SAKO,TIKKA,VALMET, както и прословутите със своето качество патрони LAPUA .Снайперската винтовка TRG е известна по цял свят ! Да научите нещо от Бай ви SS !
65
3
 
6
 
! Отговори
Рубашка преди 2 години
До 56. Хе-хе, айде първо се оправете поне с Харков или някое друго градче и после сънувате Финландия.
64
1
 
8
 
! Отговори
Викинг преди 2 години
До 65. Хе-хе, зомбиран глу.пак, май не знаеш, че 4 милионна Финландия през 1940 година наби канчетата на розовата армия.
63
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, на ти булка спасов ден! Какво си мисли, че ще спечели Кремъл? Естествено, че сега и тези, които не бяха ще станат членове на НАТО. Какво спечели? 40 мил. украинци, които до сега и да не му бяха особени фенове - хубаво, НО сега са му 100% врагове до гроб та и техните деца. Изпада в жестока икономическа изолация и тотална липса на доверие - а това в днешният свят вещае само едно - мизерия и бедност. И може би най-важното, инфлация и обедняване на олигарсите ..ааа това вече вещае само едно!
62
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Финските депресари май искат да идат още по на север, ще живеят скоро при белите мечки.
61
9
 
7
 
! Отговори
Убедеността на... преди 2 години
... тукашните мозъци, че Финландия е спечелила Зимната война, е забавна!
60
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и финландия явно се управлява от някакъв слабoумен като Киро-***. Явно си знаят че са следващите в списъка.
59
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е сега вече всички ще се натискат да станат членове на НАТО. Путин постигна точно обрания ефект. Обедини цял свят срещу себе си.
58
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имаше и световен рекорд по снайперистки отстрел.Шампионът беше натръшкал 500 натрапника за две години Simo Hayha е името на финландския снайперист на който пушката му е била без оптика!
57
2
 
4
 
! Отговори
А преди 2 години
Абе, бацета, само толкова ли ви е останАло по складовете. Май останалото сте го продали за пиячка.Хе хе, са и Естония кат наложат ембарго на руската водка, ще си ядете м*дете от яд.А сте хубави хора. От Лапландия тръгва дядо Коледа всяка година.Термална енергия, елени, северно сияние...А ферибота до Естония знаем с колко пиячка се прибира във Финландия.
56
8
 
15
 
! Отговори
Кики преди 2 години
Колко бой изядоха от Финландия през 1935.И там бяха нашественици.Имаше и световен рекорд по снайперистки отстрел.Шампионът беше натръшкал 500 натрапника за две години.
55
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-хубавият Калашник е финдландският! Руското КПСС на Сталин хапна голям пердах от финдландците!!!
54
3
 
8
 
! Отговори
мак преди 2 години
Май само Орбан решава както смята, че ще е най-добре за унгарци и ще праща само хуманитарна помощ.