Войниците от "Змийския остров" са оцелели

Те са задържани в Севастопол, Крим
28 фев 2022 18:48, Нели Христова
60
Войниците от "Змийския остров" са оцелели
Снимка: Google

Защитниците на "Змийския остров" в Черно море, за които първоначално бе съобщено, че са мъртви, се окадаха "живи и здрави", според украинските военноморски сили.

В изявление на ВМС, публикувано в понеделник, се казва, че войниците на острова, известен още като остров "Змийни", са отбили две атаки на руски сили, но в крайна сметка са били принудени да се предадат "поради липса на боеприпаси".

В изявлението се посочва, че руските сили са унищожили напълно инфраструктурата на острова: фар, кули и антени.

През уикенда украинската гранична служба съобщи, че е получила информация, че всички 82 войници може да са живи.

Руските държавни медии показаха и пристигането на украинските войници в Севастопол, Крим, където са задържани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
9
 
1
 
! Отговори
Ку-ку бенд преди 2 години
Тука като чета и гледам плюсове и минуси ми се струва,че повечето са на страната на сатаната Путин.И ликуват над нещастието на един народ.*** синове...
48
0
 
16
 
! Отговори
Идиот преди 2 години
"След като отбили две атаки на врага им свършили боеприпасите и се предали...." Явно са правили фоерверки с припасите, щом като няма нито един уби войник ????
47
2
 
16
 
! Отговори
.селото преди 2 години
Гледам картата и немея...за действия в Луганск се почва от ЗМ остров, а те до скоро бяха ничии, по скоро са в румънски шелф, но нали намериха горива там и укр направиха граничен пост, без катери?
46
8
 
71
 
! Отговори
,Хаха преди 2 години
Сетихте се да обявите новината два дни по-късно, а?Ама не бе, то чак сега господарите ви ви позволих нали?
45
11
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Монетата винаги има две страни !Хубаво е да се гледат и Руски имформационни канали!!! Войниците са си живи и здрави ,и не само......щастливи са,че са живи след нападението върху тях от украинската -"братска" армия!!!
44
3
 
39
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
А добър ден!
43
2
 
41
 
! Отговори
КЪЦИ преди 2 години
ДОБРО УТРО ОТКРИХТЕ ТОПЛАТА ВОДА ЗАБЛУДЕНИ ***
42
6
 
40
 
! Отговори
Истина преди 2 години
Значи дявола може да не е толкова черен, защото най-лесно беше да ги затрият... някой ден ще се види истината. Не казвам, че Путин е цвете за мирисане, много съм разочарован от този човек, смятах го за по-умен, но и урките не са по-различни, ако може да лъжат и мажат, стига да се изкарат невинни..... време е този свят да го затрият... няма надежда за тези хора....
41
4
 
43
 
! Отговори
е окадаха "живи преди 2 години
целата рабпта ви е такава "е окадаха "живи и здрави"" и новината пътува до тук 2 дни! А западните дивотии идват на мига!
40
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единствените, които имат сметка това да продължи, са сащисаните *** отвъд мътния им океан. Дано напреднат с преговорите и да се разберат най-накрая, украинци и руснаци. Дано на ук.рите им просветне, че Запада няма да си мръдне пръста за тях - не притежават бързо ликвиден петрол или друго удобно нещо за грабене.
39
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не заслужава да загине в тази братоубийствена 09747война. И за какво. Заради интересите на шепа режисьори на световния ред на хиляди километра от Украйна.
38
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Слава Укра'l'нi"слава на клоуните,знайни и незнайни който вкараха два братски народа в безизходица!Дано някой ден се опомните и потърсите сметка на хората които ви докара дотук!
37
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаххаахахх!!! И острова показаха. Нищо разрушено няма. Никакви атаки не е имало. Що сте такива смешници, бе?
36
9
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако гледяте украинските телевизии ще останете с впечатлението, че руснаците губят войната. Всъщност, 2-та най-големи града са обкръжени. Армията на Украина, заела позиции срещу Донецк опита да се изтегли, но се отказа и до няколко дни ще попадне в обкръжение. Одеса ще бъде обкръжена от север и атакувана от десант по море. Украина губи по всички фронтове. Украинската армия се крие в градовете, защото знае че руснаците няма да стрелят с тежка техника там.
35
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А добър ден! Това се знаеше още същия ден.
34
3
 
58
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Да така е Русия ги показа,но Украйна ги погреба и излъга..
33
5
 
66
 
! Отговори
Венелин преди 2 години
Хора, не се впрягайте. Зеленски е професионален актьор и в това отношение не е съвсем бездарен. Ще изиграе всяка роля, която му спуснат.
32
2
 
35
 
! Отговори
Хемус преди 2 години
На Зеленски му е много лесно!Утре народът ще усети,че е предаден и "Славчо" ще развее израелския си паспорт!А познайте,кои избягаха първи от Украйна в посока Мъртво море и кои останаха щит по маниерите на НКВД!?
31
5
 
70
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 2 години
Оказва се че украинците послъгват.
30
2
 
75
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
Тези воеддослужещи ги показаха още вчера по руската телевизия. Предали са се и ще бъдат освободени след като подпишат декларация, че няма да воюват повече. Беше смехотворно да се види как преди това Зеленски ги награждава посмъртно. Тоя човек наистина има психични проблеми.