Швейцарец поискал Челси, но Абрамович искал много пари

Футболният отбор имал дълг от 2 милиарда паунда
2 мар 2022 13:43, Нели Христова
11
Швейцарец поискал Челси, но Абрамович искал много пари
Снимка: БГНЕС

Швейцарският бизнесмен Хансьорг Вис обяви, че е получил предложение да придобие акциите на лондонския Челси. „На 1 март на мен и още трима души ни беше предложено да купим Челси от Роман Абрамович. Той обаче иска твърде много пари. Клубът му дължи 2 милиарда паунда, а няма пари. Тези, които купуват Челси, трябва да покрият този дълг. В момента не знаем точната продажна цена. Мога да си представя, че ще купя Челси заедно с партньори. Но първо трябва да проуча общите условия. Определено мога да кажа, че няма да направя нещо подобно сам. Ако купя Челси, ще бъде в консорциум от шест или седем инвеститори“, споделя бизнесменът пред швейцарското издание Blick.

Вис е швейцарски милиардер. Производител на медицински изделия. Неговата фондация има повече от 2 милиарда долара активи. Твърди се, че цялото му богатство възлиза на около $5,5 млрд.

Абрамович купи Челси през 2003 г. за £140 милиона. От тогава лондонският клуб е ставал шампион на английската Висша лига (EPL) пет пъти, печелил е Шампионска лига и Лига Европа два пъти, ФА Къп пет пъти и три пъти Купата на английската лига. През февруари "сините" триумфираха и на Световното клубно първенство.

Абрамович е сред олигарсите, които са подложени на огромен натиск след нахлуването на войските на Руската федерация на територията на Украйна миналия четвъртък. Именно поради тази причина той предаде управлението на Челси на благотворителна организация близка до “сините”, но прехвърлянето на акциите все още не факт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
НОМЕР2 преди 2 години
Купил го за 140млн! Продава го за 2000млн!? Благородство?!
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА Къв бизнесмен е това подставено на кгебе лице??
5
0
 
3
 
! Отговори
О щипка преди 2 години
Тази статия е за Челси, а горната - за Арсенал.
4
0
 
4
 
! Отговори
Боби преди 2 години
Хаха, с толко дълг...
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЦСКА-то и за много по-малко фалира.
2
7
 
4
 
! Отговори
Байдън преди 2 години
Призовавам Челси моментално да прекрати агресията спрямо Швейцария и да предаде лидера си Си Дзин Пин! Поздравявам и Шон Конъри за героично заснетият филм за мъжка любов на територията на Народна Република Австралия!
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми като иска много пари, да му дадат. Един вагон рубли, два вагона рубли.... Колкото иска.