Макрон предупреди: Следват най-тежките дни за Украйна

Поражение за икономиката, промишлеността и земеделието
64
Макрон предупреди: Следват най-тежките дни за Украйна
Снимка: БГНЕС

Следват най-тежките дни за Украйна, каза френският президент Еманюел Макрон снощи в специално обръщение към нацията, предаед БНР.

По думите му „Европа трябва да стане по-независима, по-суверенна сила“.

Войната в Европа „вече не е в книгите и учебниците по история. Тя е пред очите ни“, заяви френският президент Макрон в телевизионно обръщение пред френската нация. Той приветства храбростта на украинския народ и изрази пълната си подкрепа към неговия президент Зеленски.

„Нито Франция, нито Европа, нито Украйна, нито НАТО са искали тази война“. „Няма бази на НАТО в Украйна. Агресорът е Русия“, отсече той.

Още по темата

Войната вече е разклатила равновесието и демократичния живот на Франция и Европа, добави Макрон и обрисува тежка картина на пораженията за всички сектори на икономиката, промишлеността и земеделието.

„Европа трябва да приеме да плати цената на мира“ - добави той.

Макрон обвини еднолично Владимир Путин за инвазията в Украйна, но обеща да продължи да разговаря с руския президент и с украинския Владимир Зеленски в опит да предотврати по-нататъшно кръвопролитие.

На 10 и 11 март президентът свиква във Версай среща на върха за енергийната независимост на Европа. Той обеща и още инвестиции за отбраната на Франция.

„Не, не сме във война срещу Русия“ и нейния народ, каза накрая Макрон.

Той се спря на тежестта на санкциите, на изпратената помощ и оборудване за Украйна и на приема на бежанци, за който Франция ще поеме своя дял.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
Синя Акула преди 2 години
Гочо ,такъв червен *** рашките първо теб ще пратят в Сибир,щото си техен и един вид конкурент!
45
4
 
10
 
! Отговори
ГОЧО преди 2 години
Макрон просто не знае какво 1бръщолеви1 Заплашва Путин, казвайки му, и ние имаме ядрени оръжия! Ами давай, ползвай ги да видим кво ще стане, как ще победиш рашките! Толкова са смели тия французи, че си 1строшиха1 краката да бягат от Украина. Всичко е само на думи в ЕС. Изобщо ЕС в този си вид няма да оцелее, вече сме преживели подобно робство---СССР! Само че когато се разпадне ЕС, там ще се говори на руски!
44
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЕвропеецРублата е толкова евтина в момента, че се налага троловете да компенсират с много повече активност за да не умрат от глад. Виж, че в Русия самите руснаците са погнусени от случващото се.
43
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, а за Европа настъпват дни с цветя и рози, подхвъркащо щастие и благоденствие. За България е отредено от същото. Да живее войната.........смахнати европейци, смахнат свят...
42
21
 
13
 
! Отговори
Европеец преди 2 години
До натовски глу.пак. А ве, презерватив спукан, видя ли колко държави в ООН гласуваха против Русия? Видя ли колко я подкрепиха - 4. Повтарям, ЧЕТИРИ. От 193. Ако искаш да ти ги кажа кои са, ако не те е срам. Деййба и зомбираните ви путинофили деййба, кой ви ражда такива олигоффрени.
41
7
 
26
 
! Отговори
Км преди 2 години
Тоя макарон да изгледа филма на френски журналист за събитията от 2014 г.в Украйна.Има го на сайта Афера.бг,качен от Димитър Байрактаров.
40
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Понятието 'Европа' е много плаващо. Едно време не брояха Балканския полуостров за Европа, Полша също не я брояха. Сега Европа къде свършва - на границите на Русия? Или на средата на Русия?
39
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми защо им давахте празни надежди!!!Нали щяхте да ги защитавате?!
38
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За 37,38-миПо- малко мислете с долната си глава и може да измислите нещо адекватно по темата.Поизмийте се отдолу,да не ви сърби. Това ще помогне да забравите цинизмите.
37
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За 30 години Путин и шайката му окрадоха Русия. Народът им тъне в мизерия. Затова и само за това хората не искат руско влияние. Путин е самозабравило се парвеню. Мисли си,че щом крадливите олигарси живуркат добре,то и крепостните са добре. Бедняк,издигнал се по чудо не буди симпатии. Монстр.
36
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Свобода за Украйна. Вън руските милитаристите от свободна Европа.
35
6
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Вагонът готов ли е,защото ще трябва да подписвате нова капитулация,пък историята трябва да се уважава?
34
10
 
24
 
! Отговори
Народеее!!!! преди 2 години
Агресорите сте вие и цялата пасмина в ес и натовската американска пасмина..Убийци от вас тръгва всичко!
33
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо не предотврати войната? Просто трябваше да каже, че Украйна следва да е неутрална. Какво толкова сложно има?
32
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този герантофил откъде знае?
31
6
 
20
 
! Отговори
натовски глупак преди 2 години
само вие сателетите гласувате санкции които ще вис евърнат обратно,по-вече от половината свят не обявиха санкции
30
6
 
23
 
! Отговори
100+1 преди 2 години
Най-слабете правителства (президенти) на Европа и САЩ от 35год на сам.Това е причината Путин да се смята за "величие" високо 1.50см. и освен въдица друго не му дават да държи, че може да залитне и да се нарани.Президентите на Еврапа и САЩ нямат характеристиките на водачи можещи да вземат военни решения, по-скоро представляват задължителен декор с надпис "Президент" в пиесата Държавен Глава."От всяко дърво *** не става""мъжете" на Европа и САЩ по-скоро мязат на второкласни чиновници.
29
6
 
11
 
! Отговори
Тошо преди 2 години
Нищо не разбрах....уж никой с никой не воюва , а война има и то в момента!Да не би някой да си играя на електронна игра без да съзнава че не е само електорнна!Изходът ....не е в оръжието, той е извън него....!
28
14
 
30
 
! Отговори
Nqqq преди 2 години
Как може гей президенти да дават мнение за мъжки работи. Прибирай се при нагласената жена и мълчи
27
10
 
21
 
! Отговори
ЕС И ПУТИН преди 2 години
ВОЙНАТА В УКРАЙНА НЕ Е ТОЛКОВА СРЕЩУ УКРАЙНА, А СРЕЩУ ЕС! ПУТИН ИСКА ДА ДОКАЖЕ БЕЗПОМОЩНОСТТА, НЕОРГАНИЗИРАНОСТТА НА ЕС И НАТО. ЦЕЛИТЕ СА КОЛКОТО ПОЛИТИЧЕСКИ ТОЛКОВА И ИКОНОМИЧЕСКИ. САЩ ИСКА ДА УНИЩОЖИ РУСИЯ, А РУСИЯ ИСКА ДА УНИЩОЖИ ЕС И САЩ. АТОВЕТЕ СЕ РИТАТ НА ЕВРОПЕЙСКА ТЕРИТОРИЯ, А МАГАРЕТАТА КАТО НАС ЩЕ ПАТИМ