Руски танкове достигнаха североизточните предградия на Киев

Всеки втори жител на града вече го е напуснал
10 мар 2022 17:15, Елка Василева
247
Руски танкове достигнаха североизточните предградия на Киев
Снимка: архив, БГНЕС

Руски танкове се появиха днес на североизточните предели на украинската столица Киев, предаде Франс прес. Руски сили вече успяха да навлязат в западните и северните предградия на града.

Сражения се водят в село Скибин, което е на няколкостотин метра от последната пътна блокада, изградена от украинските сили, малко преди входа на Киев от североизточна посока.

Още по темата
Пак днес сутринта ракети Град се изсипаха по опустялото село Велика Димерка, на около 5 километра от границите на Киев. Някои от ракетите паднаха на около двадесет метра от екип на Франс прес. Други ракети поразиха няколко къщи в селото, в което тази сутрин влязоха и руски военни.

Кметът на Киев Виталий Кличко съобщи, че половината от населението на цялата киевска агломерация е избягало от началото на руската инвазия в Украйна на 24 февруари, предаде Франс прес. "Според информациите, с които разполагаме, всеки втори жител на Киев е напуснал града. Днес под два милиона жители са все още тук", каза Кличко пред украинската държавна телевизия.

"Но Киев се превърна в крепост. Всяка улица, всяка сграда, всеки пропускателен пункт беше укрепен", допълни Кличко.

Киевската агломерация наброяваше 3,5 милиона жители преди началото на конфликта с Русия.
/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
23
 
! Отговори
стара пУшка преди 2 години
Не бой се - идеален си и така. На армията й трябва пушечно месо. Убитите сънародници надъхват електората да се бие за славата на политиците.
6
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Братята Кличко с голи юмруци ще ги спрат .
5
47
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днекса гледах едно видео как вaтeнка се oaкaлa от страх и се затворила в танка. Изкараха го- някакво дете невръстно. Разбира се, нищо не му направиха. Русия става все по-жалка и по-жалка с всеки изминал ден.
4
15
 
57
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 2 години
Касапница предизвикана от Ротшилд и сие,в която Зеленски унищожи Украйна и продължава упорито да я съсипва хем вижда,че помощ няма да има...На какво разчита не знам !
3
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е сега на кой да верваш ?Едни викат имало офанзивна контра атака на Украйнците и разбити руснаци преди Киев ,сега па танкове се ползвали руски .Колко маниполция ,лъжи
2
5
 
26
 
! Отговори
Анонимент преди 2 години
Бате аз нема да участвам във война. Искам първо държавата да ме вкара на обучение поне 2-3 години. Аз не знам от коя страна се държи пушката. Ако тръгне да става нещо, ще избягам, честно ви казвам.
1
40
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боби, военен "експерте", затваря ли се котелът? Вече трета седмица чакаме голташка Русия да го затвори... Всеки ден е след 12 часа...