Заведение с фактура за 14 хил. за ток, помощта от държавата 118 лв.

От бранша се оплакаха, че няма реално работещи мерки за подпомагане
76
Заведение с фактура за 14 хил. за ток, помощта от държавата 118 лв.
Снимка: БГНЕС

Собственик на заведение получи сметка за ток на стойност 13 829 лв. за февруари, в която отразените във фактурата  компенсации от държавата са в размер на 118.84 лв. За сравнение за същия период на минали години обектът е плащал 5 до 6000 лв.

Това съобщиха от Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България.

Те посочват, че това е "подигравка с бизнеса".

В същото време с изумление следим изявите на вицепремиера и министър на финансите Асен Василев, който първо на парламентарен контрол обяви, че „Туристическият сектор е изключително добре финансиран по разнообразие от различни програми…“, а след това добави, че „мярката 60/40 ще приключи на 30 юни.“, пише в съобщението.

По думите на бранша реално работещи програми за подпомагане на заетите в туризма фирми няма от поне година, мярката 60/40 е станала неизползваема след редизайна й.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още по темата: бизнесенергия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
0
 
! Отговори
я пак преди 2 години
60/40, безвъзмезна финансова помощ още в началото на пандемията, Заетост за теб, Запази ме и още няколко подобни програми за дебеловратите собственици на заведения и хотели. А за обикновенните хорица няма нищо само тоягата.
62
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде стига с тези заведения бе, при демокрация и пазарна икономика който не се справя "хлопва кепенци" или продава бизнесът си, а може и да го даде под наем, но да чака от държавата "сори" да ходи в Русия там са още по болшевишки може да ми ударят едно рамо ? Като знаеш как да химизираш напитките, няма как да ме знаеш колко ток ще ти костват ментерлиците ?
61
0
 
4
 
! Отговори
Ауу... преди 2 години
Че, аз за 5,000-6,000 лв на месец преди поскъпването щях си направя собствена мини газовова Топлоцентрала, бе, алакоулу!!!!
60
0
 
11
 
! Отговори
123 преди 2 години
Кръчмарите първо да дойдат да ми платят личната сметка за ток у дома, за чий аз да им плащам техния???
59
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БИЗНЕСЪТ СЕ ПОДИГРАВА-1000 KWH НА ДЕН И НЕ МОГАТ ДА ПОКРИЯТ СМЕТКА ОТ 13 829 ЛВ!!!
58
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Честити ви санкции, васали продажни!
57
3
 
9
 
! Отговори
Da преди 2 години
Гласувахте за ПРОМЯНАТА И ЮМРУКА, а яжте Го сега, не ревете.
56
0
 
8
 
! Отговори
Juji преди 2 години
Малееее, или тия дето са писали статият са пияни или не знам.... Държавата плаща на 1 мегават, а не еднократно. Колкото до Заведенията, ами да бяха помислили преди 2 години да си подпишат договорите за Свободния пазар - сега вместо 118, щяха да получат 8000лв. Ама нали всички са гъзари и гледат да минат между капките...
55
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако субсидиите не бяха само за свои хора,отдавна щяхме да сме дръпнали в земеделието....както и ако всеки не замърсява-кога ТЕЦа гори ***,кога някой пръска и убива пчелите...все мАлоумщиниии...А сега вече и да копаш на село-късмет дали и за теб ще изкараш....ама поне от глад не умираме благодарение на селото:)
54
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи всички дето ходят и не ходят на ресторант, трябва чрез данъците си да плащат тока на кръчмарите. Ми ако не могат да си покриват разходите да затварят.
53
3
 
11
 
! Отговори
Пич до Анонимен 56 преди 2 години
Яд те е, защото всичко, което написах е вярно, нали? И нямаш никакви аргументи, с които да го обориш? Да, разбира се, че проектите за ядрените централи бяха подписани още преди това и при Баце вече трябваше да са готови. България трябваше да е ключов енергиен център. Именно Баце спря строежа на централите без причина и разбира се, компаниите си поискаха милиард неустойка. Та Баце скимтеше и тичаше да замазва положението. Накрая ги платихме и Баце остави реакторите да гният просто така.
52
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повече никакви пари от държавата.Който може,да върти заведение,който не може да ходи на село да копа.
51
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПИЧ Първо проучи и тогава пиши лъжи Ядрените реактори са поръчани още много отдавна и Борисов беше длъжен да ги плати А сега Спри Спри да пишеш платени лъжи Пич защо не обвиниш Борисов че още не е дошла пролетта Лъжци некадърни назначени с репресии Оставка Грабители Пич върви другаде да си пишеш лъжите
50
0
 
7
 
! Отговори
ss преди 2 години
за тез сметка ще имат баси оборота !
49
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия заведения на гербавите ли са?Или по-точно на Алибегов и Ко?Нали казват,че нямало ковид.Да работят и да си плащат.Вече няма изискване за зелен сертификат.Ааааа,тарикати!
48
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как ги натрупват тия сметки,като няма кой да им влезе в заведенията.Ако пък са им били пълни,значи ще могат да си платят тока.На мен някой плаща ли ми го?Май ми мирише на изнудване.Като не могат да си правят сметката,да затварят.
47
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Собствениците на заведенията не ги съжалявам. Техните работници (готвачи, сервитьори и т.н.) да, но тях - не. Вярно, че те най-много го отнесоха заради мерките - затваряния и т.н., но пък и най-много помощи получиха. ДДС 9%, 60/40, и други, но те не ги заслужават. Все пак не е тайна, че това е най-сивият сектор. Особено нощните заведения. И не спряха да реват, все едно всички сме им длъжни. А да не говорим, че цените им са далеч, далеч над качеството, което предлагат.
46
1
 
8
 
! Отговори
Сам си е виновен... преди 2 години
Всяка фирма трябва да сключи договор с търговец от свободния пазар (няколко десетки търговци са), като избере най-добрата цена за себе си спрямо потреблението. Ако не го направи, фирмата преминава към доставчик от последна инстанция, където цените са с над 30% по-високи от пазарните.Щом тази фирма е учудена от фактурата, значи тя не е сключила договор с търговец от свободния пазар, не и е известно предварително колко електроенергия е потребила. Това е пълно мениджмънт безхаберие....
45
6
 
18
 
! Отговори
Пич преди 2 години
Ами това е последствието от "гениалната" енергийна политика на Баце: да купиш 2 ядрени реактора за стотици милиони и да ги държиш просто така да гният години наред. Да направиш "свободен пазар" и да побързаш да ни вържеш към по-скъпи чужди електромрежи, като забравиш разбира се, да ни вържеш към по-евтините. А за газовите му проекти, направо не ми се говори. 12 години ръсеше тъпотии и разбира се, побърза да обвини новото правителство за тях. Да видим "геният" как ще оправи кашата, която забърка.
44
0
 
3
 
! Отговори
морски преди 2 години
До Островски.......напротив, изнася им на тарикати да затворят кепенците, да продадат обекта, даже и да го запалят умишлено заради застраховката. Останалото важи за нормална държава, но нямаме късмет...