Вече имало фалити и затваряне на малки бензиностанции

У нас малките обекти са над 20% от всички, които осигуряват горива
27
Вече имало фалити и затваряне на малки бензиностанции
Снимка: БГНЕС

Фалити и затваряне на малки бензиностанции в страната, както и на български търговци на едро, наблюдават от Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива.

Това обяви Георги Тенев, юрист на организацията, в която членуват малките обекти.

Според него причината е в липсата на адекватна държавна политика и конкурентен свободен пазар на горивата у нас. Общо в страната има около 5000 бензиностанции, от които над 20% са малки. Те са предимно семеен бизнес и осигуряват хиляди работни места.

"Трудно могат да се противопоставят на големите вериги и играчи, които се опитват да диктуват правилата и да задушават малките търговци", коментира Тенев.

Той посочва, че в малки и отдалечени населени места въпросът с достъпа до горива е изключително важен.

На такива места големите вериги не отварят обекти, защото са твърде скъпи за издръжка, при същевременно много ниско потребление. Именно там преимуществено се намират обектите на нашите членове и на другите, сходни на тях малки и средни български търговци на горива, подчерта още Георги Тенев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
До колегата преди 2 години
Ами типични бг-бизнесмени, да направят колонките на предплащане и никой няма да си тръгва с пълен резервоар.
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
къде е логиката за фалнираето--- санкциите и ще фалнирате и още повече без русия васали кукли на конци на сащ вие не сте суверитетна държава вие сте зависими от ес ес скоро ще падне на колене пред путин заради санкциите
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съчувствам на малките бензиностанции, но от такива съм сипвал много лошо гориво.
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Адекватна Политика на пазара нямаше нито при БСП, нито при ГЕРБ . ЗАЩО ЧАК СЕГА ФАЛИРАТЕ. ДОСЕГА НА ЧЕРНИЯ ПАЗАР НЕ СЕ ЛИ ОЯДОХТЕ.
12
0
 
12
 
! Отговори
Размисли и Старсти преди 2 години
Каква е логиката с фалирането, че не разбрах?!Малка бензиностанция в малко населено място без присъствие на бензиностанция от голяма верига, хората зареждат от нея понеже голямата бензиностанция е далече.Тогава защо фалираш?
11
0
 
8
 
! Отговори
Все тая преди 2 години
И на 2лв слагах за 20 кинта и 5 да стане пак ше слагам за 20 лв .
10
0
 
5
 
! Отговори
Чокумба преди 2 години
Еми това си е пазарна икономика.Едни фалират, други не.Оная куха кратуна навремето правилно казваше да не купуваме.
9
0
 
19
 
! Отговори
Не мога да смятам преди 2 години
Явно , барела днеска е под 90 долара даже , вчера имаше рекорден спад , цените вчера и днеска не да мръднали ?! На барел от 140 долара цените не минаха 3лв за литър.....на 125 долара отидоха към 3:30-3:50 за литър....?!?!? Някакъв регулатор няма ли да се намеси ...или всеки си прави каквото иска ....?!?!?
8
0
 
13
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
Не знам какво обсъждате. Поредната фалшива новина изобщо не и обръщайте внимание. Не се наядоха тия собственици на бензиностаии, искат милионери да станат за един ден, и все плачат че някой им пречи.
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До номер 4 . Спри се малко , не желая да ти доказвам каквото и да е .Нито предположението ти за това какво работя , нито каква кола карам е вярно ! Ако имаш желание публикувай мейл , а аз ще ти пусна снимка на личната си карта и талона за колата , след което очаквам публично извинение !
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи когато нафтата беше 2лв не фалираха, а сега когато е 3 лева фалират?
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Големите играчи на пазара на горивата се постараха чрез държавата да унищожат малките. Направиха промени в законодателството, които унищожават собствениците на малките бензиностанции. Това с фалитите на малките не е нещо случайно, а държавна политика. Представете си какво означава например да накарате един собственик на малка бензиностанция да държи обезпечение от милион лева - пари, които не са негови, докато има бизнеса.
4
1
 
7
 
! Отговори
123 преди 2 години
Отронвам сълза....
3
14
 
5
 
! Отговори
до 2 преди 2 години
Еми обикновено най-големите бедняци, като тебе, най-много си броят километрите и разходите. Представям си какъв просяк си. Някой склададжия с дизелово BMW E60, струващо колкото половин заплата на специалист. Като ти е скъпо, слизаш от бараката.
2
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петрола падна под 100 долара, а цените *** горивата все по-нагоре.
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Онзи ден минах 100 км за 30лева . Викам си , добре е забогатял съм , след като хвърлям такива пари само за гориво