Кои са фирмите, които ЕП разледва у нас?

8 от разследваните фирми са със седалища в София
27 мар 2022 21:42, Нели Христова
26

Европейската прокуратура продължава разследването срещу 9 строителни фирми у нас. Те са заподозрени в злоупотреби с европейски средства чрез неистинни документи.

Още при посещението си у нас европейският главен прокурор Лаура Кьовеши повдигна завесата към разследванията на Люксембург у нас.

По информация на Bulgaria ON AIR 8 от разследваните фирми са със седалища в София. Сред тях е "КВП Консулт" –- регистрирана в жилищен блок в квартал "Люлин". По документи там се помещават общо 51 фирми.

На посочения в интернет телефон също не отговаря лице от фирмата. В същото каре в "Люлин" се намират още 3 фирми, разследвани от прокуратурата.

На адреса на "Амбър Ойл" са регистрирани общо 38 фирми. Никой от живеещите обаче не знае в блока да има дори една, свързана със строителна дейност.

Подобна е ситуацията и в съседство. На адреса на "Евалон 1" са регистрирани още 46 компании. 49 фирми са регистрирани и на адреса на "Нова строй тийм".

Собственик на фирмата, според Търговски регистър, е Стойко Захариев. Лица със същата фамилия по документи ръководят други две от разследваните фирми – "Амбър Ойл" и "ТК Дрийм Билд". И на техните адреси Bulgaria ON AIR не откри никого. Подобна е ситуацията и при Научно-техническия съюз по строителство - Консултинженеринг, който по регистър се помещава в центъра на София.

Единствената фирма, която отговаря на адреса, на който е записана, е "Интерпром". И с нейния собственик, който е сред разследваните в Люксембург лица, Bulgaria ON AIR не успя да осъществи контакт. Той и всички останали притежатели на изброените фирми, са заподозрени за източване на евросредства по оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" чрез създаване на организирана престъпна група.

По информация на Bulgaria ON AIR европейското разследване е независимо от българските органи и в него не участват български служби. Миналата седмица са претърсени над 25 адреса в София и други градове от страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
За да се регистрира някой на адрес, трябва да сеэиздаде закон за разрешение от собственика на имота! Не може *** и Пульо да се регистрират без знанието на собственика. Товаэе престъпление в Европа. А унас как е?
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че какфще са чували, те само са прибирали
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леле! Те като свински черва навързани!!! Къде ни изтичат парите, леле!!!
16
0
 
8
 
! Отговори
Ddd преди 2 години
Боце и Гешев нищо не знаят за тези фирми нали?
15
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези девет фирми са подадени на европрокуратурата от Герб от министъра на икономиката Борисов, Така,че е добре това да се казва. Забравя ли се, че Бойко Борисов отстраняваше всеки заподозрян за нарушение,дотолкова,че не пожали и Цветанов? Страшно нещо са това медиите! Решат ли, те унищожават.
14
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И сега какво, всички сме изненадани ли че се усвояват(буквално крадят) едни европари и се разпределят между наши хора???? Че то и децата го знаят. Това не е новина. Новина ще бъде когато вкарат бивши и настоящи министри на топло зад решетките ама за повечко време. Всичко друго са приказки под шипковия храст.
13
6
 
19
 
! Отговори
Ganyou преди 2 години
От цялата дандания става ясно, че България пари от ЕС няма да види.
12
35
 
24
 
! Отговори
Банкер преди 2 години
Вече 13 години се ширят "новини" как Борисов откраднал милиони евро , кюлчета злато, пачки , чували с евро.....! Добре бе, покажете поне 5 евро ,които да е удостоверено с доказателство , че са откраднати от Борисов !!! Поне 5 евро, другаре ! Иначе не съм видял Борисов на яхта, на известен курорт, на лукс хотел, на ски, на Малдивите........!!!! Никой не го е виждал ,за разлика от ***, Просто Киро, Кокорчо , Божков, Бобокови....... -все отбор богаташи с откраднати пари !!!!!
11
2
 
8
 
! Отговори
Я пак, преди 2 години
Какво, какво ги прави ЕП?
10
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боко ще влиза в затвора. Решено е.
9
16
 
24
 
! Отговори
Deutsch преди 2 години
Тази Кьовеши ми прилича на дружинна ръководителка от едно време.Както и да е. Къде е изкусния ловец и ловък рабивач на на строителни измамници и чувало-носители Б.Рашков да се июкаже и той. Уф, забравих. Папката с доказателствата е останала в някой *** и сега обикаля да я търси.
8
5
 
34
 
! Отговори
ГЕРБ-ДПС преди 2 години
Работа, работа, работа..
7
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Абе За сачева ли става дума?
6
3
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По интересно е кой и как е приел тия 51 регистрации на тоя адрес ,също като се регистрират по 300 рома на един ,институциите са корумпирани и са за затвора
5
11
 
21
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 2 години
Нещо не виждам връзка с 50-те милиона в чували и сакове, нали и там бяха строитерни фирми?Тези ли са, други, или трети?Фактологията яко куца.
4
14
 
35
 
! Отговори
Срам ме е от вас преди 2 години
Опорните на герП и Бибитко пак ламти за власт.
3
19
 
51
 
! Отговори
истина е преди 2 години
Герберистката шайка е замесена във всяка една голяма кражба !!!
2
22
 
16
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Пиги, вместо да се надбягва с главния прокурор, да внесе изменение на закона, че регистрацията на фирма на даден адрес е само със съгласието на собственика. И колко още подобни съществени работи трябва да правят Пиги и Рашков, вместо да вършат мръсните поръчки на задграничните поръчители.
1
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво да им разследват на Фантастико ? Тук става въпрос за откраднати пари по обществени поръчки по строителството. Ти слабоумен ли си ?