Ким Чен Ун обеща КНДР да развие страховита ударна мощ

Ще продължи укрепването на отбранителните ѝ способности
28 мар 2022 08:00, Елка Василева
36
Ким Чен Ун обеща КНДР да развие страховита ударна мощ
Снимка: архив, БГНЕС

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун обеща да осигури на страната си "страховита" и неудържима военна мощ, съобщиха днес държавните медии, броени дни след успешното изстрелване на най-мощната ракета на Пхенян досега, предаде Франс прес.

На 25 март Северна Корея извърши изпитание на междуконтинентална балистична ракета с голям обсег (ICBM), първото от 2017 г. "Хвасон"-17 беше показана за първи път през ноември 2020 г. и бе наречена от анализаторите "ракета-чудовище".

Още по темата
"Страната може да възпира и контролира всички заплахи и всяко изнудване от страна на империалистите само когато притежава страховити ударни средства и съкрушителна мощ", е заявил пред служители, участвали в изпитанието, Ким Чен Ун, цитиран от севернокорейската информационна агенция КЦТА.

"Ще продължим да следваме нашата цел за укрепване на националните отбранителни способности, за разработване на по-мощни ударни средства, с които да въоръжим нашата народна армия", е казал още севернокорейският ръководител.

Изстреляната миналата седмица ракета изглежда е изминала по-голямо разстояние и е летяла по-високо от предишните междуконтинентални балистични ракети, изпитвани досега от Северна Корея, надхвърляйки показателите дори на ракета, проектирана да достигне и порази всяка част от територия на САЩ.

Според анализатори това успешно изстрелване вероятно е засилило убедеността на лидера, че страната му е на прав път за спечелване на превес в ядреното възпиране. Те смятат също, че той ще продължи да изпитва мощни оръжия.

Ядрените опити и изпитанията на ракети с голям обсег бяха прекъснати, докато Ким Чен Ун и бившият американски президент Доналд Тръмп водеха преговори. След неуспеха на срещата на върха в Ханой през 2019 г. дипломатическите контакти между двете страни изпаднаха в застой.

От началото на тази година Пхенян осъществи десетина изпитания, а изстрелването миналата седмица беляза подновяването на изпитанията на ракети с голям обсег.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
2
 
! Отговори
А бе преди 2 години
Тоя защо се облича като Gangnam style? Изглежда като че ли аха и да започне да танцува гнагнам стайл :)))
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мен от тоя не ме е страх, че ще натисне копчето. Ще го направи само, ако го нападнат и то със сигурност. Повече ме тревожи ***, защото явно вече деменцията го е застигнала и започва да прави глупост след глупост. И накрая да не вземе да реши, ами аз съм дърт вече пред умирачка, ще убия всички, защото без мен така или иначе немогат да живеят.
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така се устоява Свободата и Независимостта за да не попада под Краварско Робство
23
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ким Чен Ун, вместо да плаши със съкрушителна мощ в стил ала Путин, да отиде да помага на несъкрушимата руска армия в Украйна, че неговия скъп таваришч Путин много е закъсал там.
22
3
 
2
 
! Отговори
555 преди 2 години
Тоя откачалник ще приключи в момента в, който измисли наистина работеща ракета.До момента само цопват в морето ракетите му хахаха
21
5
 
4
 
! Отговори
dsadsadsa преди 2 години
Потинистите сега се радват и на другия откачалник
20
5
 
8
 
! Отговори
Баба Яга от Петърч преди 2 години
На този човек се надявам да затвори веднъж за винаги гадната уста на Старика,с някоя добре насочена ракета към . . .Чичо Сам !!!
19
2
 
3
 
! Отговори
Малък преди 2 години
малък, колко да е малък? Малък ама ракетите са му големи. Пък който си мисли, че трябва да бъде спрян, да не чака американците да му свършат работата. Да отива в ЮК. Минава границата, открива къде е Ким и го трепе. Успех!
18
3
 
9
 
! Отговори
да преди 2 години
Много е страшно, когато един мъж е малък във всяко едно отношение. Там комплексите избиват яко.
17
2
 
7
 
! Отговори
анди преди 2 години
А защо такива като тоя отка..чал..ник още дишат??????
16
5
 
3
 
! Отговори
Вярно преди 2 години
е, че сащ могат да унищожат СК. Но ще бъде с цената на поне няколко огромни американски градове плюс Сеул и част от ЮК. Така че - късно е чадо, мандалото хлопна!
15
2
 
5
 
! Отговори
Доналд Тръмп преди 2 години
Да не забравяме какво каза Тръмп преди време пред ООН:САЩ има огромна сила и търпение, но ако сме принудени да се отбраняваме ние и нашите съюзници, няма да имаме друг избор освен тотално да унищожим Северна Корея. Човекът-ракета е на самоубийствена мисия за себе си и режима. САЩ са готови и могат, но надявам се няма да е необходимо.
14
6
 
3
 
! Отговори
Абв преди 2 години
Чао Америка :)
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другаря Ун и другаря Путин - ръка за ръка във вековете.
12
6
 
12
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Този ако не го спрат след 10 - 15 години Запада ще се сблъска със ситуация подобна на сегашната в Украйна и джуджето убиец. Ще си повярва много Ким Грух и ще нападне Южна Корея. Направо не мога да повярвам защо САЩ седят и гледат как такива садистични и тоталитарни държави развиват военна индустрия с десетилетия и не ги спират
11
1
 
3
 
! Отговори
Alex преди 2 години
14 - бате не ти разбирам аграрните лафове - прощавай :)
10
3
 
19
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Севернокорейският диктатор с пожизнен мандат видя какво прави кремълсият му колега и реши да не изостава в социалистическото съревнонвание и ако путинова рассия е една бензиноколонка с ядрени ракети, то Северна корея е оризище с ядрена мощ ... !!!
9
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ким ще докажа как малка държава ще направи на пихтия 280 м.кравари
8
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Alex Една бабалюга на пилето на Кимчо?
7
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На нас ни требват такива малки по 50 сантима до 1 метър с крила и отпред с ядрени боини глави къде летът с скороста на светлината.