Киев: Русия може да нападне от запад от Приднестровието

Молдовската област е под руски контрол от 1990 г.
11 апр 2022 17:30, Елка Василева
48
Киев: Русия може да нападне от запад от Приднестровието
Снимка: архив, БГНЕС

Генералният щаб на украинските въоръжени сили изрази днес опасение, че Русия може да нападне от запад от Приднестровието, предаде ДПА.

Още по темата
"Не може да изключваме провокации от руските въоръжени сили на територията на Приднестровието в Република Молдова", се казва в съобщението.

Приднестровието, което граничи от запад с Украйна, е според международното право област в Молдова, но е под контрола на руски войски от 1990 г.

Ако руските части и проруските сепаратисти там се намесят в настоящата война, това ще заплаши с обкръжение украинските сили в Южна Украйна и особено в Одеса.

Русия засега отрича, че възнамерява да използва Приднестровието като плацдарм за атака от запад.

Междувременно Киев регистрира продължаващо съсредоточаване на руски войски в Източна Украйна, включително войници, прехвърлени от Сибир и руския Далечен изток. "Възможно е до няколко дни окупаторите да подновят офанзивата си", каза украинският Генерален щаб.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Приднестровието можем да го разбомбим бързо. Трябва да се гонят всички руски навлеци из Европа. Те ще дойдат като туристи в България и ще пратят войски да защитават туристите.
38
2
 
7
 
! Отговори
Anonimen преди 2 години
Светът далеч не е ЕС и фащ
37
1
 
0
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 2 години
До ПТН-ХЛОПо-голяма глупост не бях чувал. Жертвали са 11 хиляди ей така, заради репарации. Сигурно и при Таненберг са загубили, защото са вярвали, че САЩ ще влезнена страната на Антантата. Сигурно и в Грозни са яли бой, защото са вярвали, че им трябват 10 години, за да подчинят страната.
36
5
 
2
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До ПТН-ХЛО: Така е ! Това е доктрината на Русия от поне 300 години. Излази на топли морета :) Всички са пионки в тази цел включително и България , но феновете на възраждане не го схващат !
35
4
 
5
 
! Отговори
ПТН-ХЛО преди 2 години
отделяното на украйна от черно море е целта на войната. Бомбенето на киев, масовите кланета, унищожаването на инфраструктура беше само диверсия. Тази схема е играна във зимната война срещу финландия. В началото на зимната война русия жертва 11 хиляди лошо подготвени и лошо въоръжени войници. После отстъпи за да превземе областите които искаше и постави финландия в положение на загубила да плаща репарации. Сценария в украйна е същия. Разликата е че светът е против русия. Тя просто ще умре от глад
34
0
 
6
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 2 години
В Приднестровието има около 1500 руски войски, целта им е да държат 2500 украинска армия находяща се в Одеса в Одеса. Така Украйна не може да разчита на тези свои войски за други фронтове.
33
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В приднестровието са един файтон хора при това съвсем немотивирани да удисват на акъла на Путин. Просто или ще се предадат веднага или ще бъдат избити за няма нищо.
32
0
 
5
 
! Отговори
отец Нафърфорий преди 2 години
До баба мара - Пленникът е човек който с оръжие е дошъл да те убие ,но не му се е получило .
31
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не само че Приднестровието не е молдова Приднестровието е Русия
30
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преднесровието не е Молдова.
29
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вярвам само на Руското МО клоззетни вевтници като Дойче Веле не четем
28
8
 
6
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Щщщ: Tака е :) Даже като им го пуснеш на тубата с линк към клипа и ти трият коментара. Руските *** не вярват на нищо освен на думите на путин :) Днес паднаха още 2 лъжи. Българския кораб бил пленен - фейк. Ц-300 били унищожени - отново фейк.
27
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
един месец ламтяха за словашките ц300 Руснаците са ги унищожили още вчера малко след пристигането им
26
7
 
1
 
! Отговори
Много странно? преди 2 години
Щели да нападнат приднестровието от запад приднестровието? Как по-точно? През Молдова ли? И как изобщо ще стигнат до Молдова без да минат първо нито през Киев нито през Одеса? В това няма смисъл.
25
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Американските инструктори са обкръжени а Мариупол . Не ги знам ко знаят ама ако видиш дрон бягай а не стреляй . За един свален дрон 106 пъти са убити тия които стрелят по него.Нищо не са измислили американците срещу дронове . Американците са богове само в холивуд и главите на не информираните.Дроновете промениха войните и Ф16 не може да помогне срещу малките дронове.Само рещу големите ударни дронове ще хвърля по скъпи ракети от самия дрон. Има други тактики които гледам че даже не те интересуват
24
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия руски войници стоящи в Преднесровието , ако не воюват. Кой ще ги търпи така. Или шеги плени НАТО , чрез Румъния или сами ще се предадат. По е възможно да се предадат както в Босна и Херцеговина. Смениха си гражданството
23
4
 
11
 
! Отговори
Марсел Попов преди 2 години
До АнонименСАЩ знаят най - добре какво е добро за нас, затова купуваме F16, зайко! Или ти повече разбираш от САЩ?
22
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'' Молдовската област е под руски контрол '' ................................ то цяла България е под руски контрол, вие за приднестровието се притеснявате.
21
5
 
12
 
! Отговори
Щщщ преди 2 години
Пропагандата на Възраждане се проваля: Трупът, който пуши цигара в Буча всъщност е от стар руски музикален клип
20
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България е жизнено наложително да се прочистим от всички руски платтени пподлогги.Те обичат повече путин и русия, птколкото България.Путинистът е готов да продаде родината си на руснаците във всеки един момент.Трябва да изчистим държавата си от тях.