Зеленски: Русия заплашва с глад десетки страни

Това ставало с блокадата на пристанищата
14 май 2022 09:10, Александър Попов
69
Зеленски: Русия заплашва с глад десетки страни
Снимка: GettyImages

Блокадата на черноморските пристанища е част от умишлена стратегия на Москва за предизвикване на хаос, обвини украинският президент Владимир Зеленски в редовното си среднощно обръщение.

Известно е, че според експерти блокадата може да предизвика глобална продоволствена криза. Това е така, защото преди инвазията Украйна е изнасяла голямо количество селскостопански продукти по целия свят.

Още по темата
Зеленски каза, че руските власти "открито заплашват света, че ще има глад в десетки страни". Обръщайки се директно към западните лидери, той попита: "До каква политическа нестабилност и миграционни потоци ще доведе до това? Колко ще трябва да похарчите тогава, за да преодолеете последствията?".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАТОзи чували ли сте интонацията на гласа му,има нещо много зловещо, болно ,психопатийно в него
9
1
 
16
 
! Отговори
NoirFire преди 1 година
Хахахаха, искам памперсииии, моля ви цял свят осигурете ми ги. И тоя някакви военни униформи, един ревльо.
8
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То само това им остана Зеленски да плашат африканските страни с глад, немат какво друго да извадят рашките :))) Украйна като бивша република на СССР би требвало много добре да знае, че основното им оръжие на монголците е страхът и заблудата, те реално немат кой знае какво да покажат :)))
7
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе хохлите не свикнаха ли вече с мисълта, че черноморски излаз повече никога няма да имат? А актьорчето да се готви за линчуване от собствения си народ, когато настъпи гладомор2 заради житото, което американците в момента изнасят! До колкото знам, по време на война, горивата и храната се пазят на всяка цена.. само укрите си ги подаряват/продават на краварите... ама така е като имаш ръководители, за които чуждите интереси са най-важни.
6
1
 
21
 
! Отговори
дъждовна вода преди 1 година
Зе-клоунът се обърна директно към западните лидери и пиндостанският контраадмирал Кирби побърза да заяви, че на Укропия ще бъдат доставени супероръжия, каквито няма на въоръжение дори самата пиндстанска армия. Имат се предвид безпилотните стелс-катери MANTAS T-12. В случай, че укропите използват тези "морски дяволи" край Одеса и о. Змеинньiй (на 200 км от Шабла), напрежението в Черно море ще ескалира до точката на кипене. Ето това е важно за нас.
5
1
 
19
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
на какво основание западът краде имуществото на русия и руските граждани с двоиногражданство на същото основание русия приватизира зърното на украина продаваго и си възстановява част от щетите които се подвежда по ам гмо акъл ще си пати
4
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не, Зеле! Не Русия, а ти заплашваш с глад десетки страни! Ти си виновен за всичко, което се случва сега! И хората от всички страни много добре виждат този факт!
3
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
аре пак ред сълзи, два сополи
2
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заплахата си ти не Русия
1
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поздравления за Русия!