Завзетата от Русия Херсонска област въвежда рублата

Тя ще е разплащателно средство паралелно с гривната
23 май 2022 23:30, Красимир Ангелов
143
Завзетата от Русия Херсонска област въвежда рублата
Снимка: БГНЕС

Новите проруски власти на завзетата от Русия южноукраинска Херсонска област въведоха днес като официално разплащателно средство руската рубла, паралелно с украинската гривна, предаде Франс прес.

Още по темата
"Областта става зона с две парични единици: рублата ще има същата сила като разплащателно средство като гривната. Компаниите и предприемачите могат да определят цените и в двете валути", обяви гражданско-военната проруска администрация на южноукраинската област.

"Обменният курс е две рубли за една гривна", посочи в изявление в Телеграм местната администрация.

Местните власти допълниха, че "много скоро" в столицата на областта град Херсон ще отвори първи клон на руска банка и "всички предприемачи, които желаят" ще могат да отворят сметки в нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
5
 
16
 
! Отговори
В ЕВРАЗИЯ ЛИ преди 1 година
КАКТО СА ТРЪГНАЛИ СКОРО ТИЯ ПОД ЮМРУКА ЩЕ НИ ВКАРАТ В ЕВРАЗИЯ- УКРАЙНА С ВОЙНА В ЕВРАЗИЯ, БЪЛГАРИЯ С ТОТАЛНА ИКОНОМИЧЕСКА РАЗРУХА- ЦЕНИТЕ НИ ВЕЧЕ СА КАТО В АНГЛИЯ/ВИЖ ЦЕНИ В АНГЛИЯ 2022Г/НО ПЪК ТЯХНАТА МИН ЗАПЛАТА Е 8/9 ПАУНДА НА ЧАС, ОТВОРИ И ВИЖ ЦЕНИ В KAUFLAND.de, но там от тая година МИН ЗАПЛАТА МИНАВА 2000 ЕВРО А НАШАТА САМО 710ЛВ. ЧЕРВЕНИТЕ С ПОЛИТИЧЕСКИ ЦИРКОВЕ ПАК СА НА ПЪТ ДА НИ ФАЛИРАТ.
63
12
 
12
 
! Отговори
noFreeman преди 1 година
до Днепър + Киев всичко ще е руско... останалото да си грабят поляците и още един два смешни народа... това беше с Украйна...
62
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро цяла украина ще въведе рублата.
61
18
 
17
 
! Отговори
Morski преди 1 година
ПУТИНИЯ си показа истинското лице-заграбване, завземане, асимилиране, експроприация, съветизация,.... геноцид! А допреди два месеца твърдяха - няма да завземане, няма да заграбваме, няма да убиваме граждани, няма да рушим невоенни обекти, ще защитаваме граждани и само ще "денацифицираме", Украйна да не влиза в НАТО! А какво излезе? Всичко наопаки и лъжите, и целите, и начините, и достиженията-Швеция и Финландия в НАТО, а след победата на Украйна и тя! Загуба на авторитет и влияние в света!
60
18
 
17
 
! Отговори
Бг преди 1 година
Руснака е глупав варварин!
59
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"До Анонимен 69------украйна свърши" До сега не съм видял такъв прецедент за 3 месеца да превземеш 10 % от дадена територия и те да са свършили но за Руската армия всичко е възможно. Те могат и завод да превземат и да кажат, че голяма победа.
58
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро и ние ще заменим лева с рубли.Има достатъчно ,Шкарто-пийпъл'' материал за да го наложи и в България.
57
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-рано споменах, че първият акт на насилие в тази война всъщност беше подкрепян от Запада гангстерски преврат, който свали законното правителство на Украйна през 2014 г.
56
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И аз викам браво де! Щом с армия громят групировки си е за браво! То и един завод превзеха за 3 месеца пак, браво! Това казвам, голема работа са.
55
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"През ноща Русия е унищожила Украйнската групировка до гр.Лиман Донбас,фронта е пробит" радвате се вече, че руската армия е унищожила групировка ли?? Или това е някакво кодирано съобщение за някой??
54
9
 
12
 
! Отговори
Ехааа преди 1 година
През ноща Русия е унищожила Украйнската групировка до гр.Лиман Донбас,фронта е пробит.
53
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"българите ще станат роби на така харесваните от някои ДжендерЕвропейци укри!" Бягай докато не са станали тези неща в Москва. Там обаче внимавай, какво пишеш или казваш, че по закон е 15 г затвор ако на някой от властта нещо не му хареса! Остави ни, за нас е вече късно, ти се спасявай!
52
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак фейкове.
51
1
 
3
 
! Отговори
До антилибералист преди 1 година
Докато ни мислиш гледай и опашките по границите за море през лятото. Може да обърнеш внимание и, че всички са с каруци и връзват коня пред КПП то. Също така като ги гледаш по телевизията тези неща, обърни внимание - докато лежат по плажовете, колко са замислени за цената на газа и дали като се връщат от плажа по пътя ще има кофа за ***!
50
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напразни са илюзиите, че Херсон ще остане под ботуша на руския башибозук. Украйна скоро ще попилее *** и ще премине в контранастъпление.
49
2
 
7
 
! Отговори
бъ преди 1 година
Добре, поне газ ще могат да си купят местните
48
0
 
16
 
! Отговори
АНАКОНДА преди 1 година
трябва МИР да има а не и ВОЙНА
47
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Сега е момента да благодарите на Путин." Десетки хиляди (скоро ще станат стотици хиляди) майки му благодарят всеки ден!
46
14
 
14
 
! Отговори
антилибералист преди 1 година
Мисля ви Джентълмени, защото с 100 К Укри на врата и съсипана Икономика българите ще станат роби на така харесваните от някои ДжендерЕвропейци укри! Бедни българи се ровят в кофите за пакетите храна които изхвърлят Укрите, защото не им стига заплатата като камериерки на същите укри! А вие се бийте в гърдите, че сте 10 та група Европейци и се срамете от България и псувайте Русия щом така ви олеква!
45
1
 
4
 
! Отговори
Ехааа преди 1 година
Е й ?!