Проруските сили на ДНР превзели ключовия град Лиман

Ще играе роля при опитите за обкръжаване на Северодонецк и Лисичанск
27 май 2022 13:22, Елка Василева
89
Проруските сили на ДНР превзели ключовия град Лиман
Снимка: архив, БГНЕС

Силите на самопровъзгласилата се Донецка народна република заявиха днес, че са превзели ключовия град Лиман, предаде Франс прес.

Още по темата
С превземането на Лиман пред силите на сепаратистите се отваря пътят към големите градове Славянск и Краматорск в Източна Украйна.

Очаква се завземането на Лиман да изиграе роля и при по-нататъшните опити за обкръжаване на Северодонецк и Лисичанск, които са под украински контрол.

Установихме "пълен контрол" върху "Красни Лиман" (старото название на Лиман), съобщи в Телеграм генералният щаб на силите за териториална отбрана на Донецката народна република.

Засега руската армия не е коментирала тази информация и Франс прес отбелязва, че не разполага с потвърждение от независим източник.

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен63 Да не чуваш гласове свише или ти иде отвътре тази пророческа дарба да гледаш в бъдещето и да предсказваш кое след какво следва. Трагедия си! Факт :)))
62
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 60 МОСАД по-добре от мен знаят кой е той. Затова помогнаха да изпарят дружките му като ги стовариха в Либия и пак ще го направят ако трябва. Може и в Украйна, само Жужо да го прати на удобно място. Но не смее, и той като шефа си, само гледат отдалече. Както и да е, на всички, дори на русофилите им е ясно какво представлява режима на Путин. Края му също се знае. Тия истории в момента са само протакане на неизбежното.
61
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** густото майна! иврейчето ще папа кашерна мицава, и ще си спомня за открайна в някой кебуц.
60
24
 
6
 
! Отговори
отец Нафърфорий преди 1 година
При положение че Украйна няма да преговаря, тези малки завоевания са безсмислени .Най-добрият ход е руската армия да се изтегли в териториите на РФ и да чака какво ще решат в Пекин и Вашингтон . Иначе ще има олеле мале .
59
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен58 Пиши донос до МОСАД. Там ще те разберат и помогнат да се осъзнаеш, като нормален индивид, а не трагикокомедиант от цирковата трупа на онзи със зелените парцалки и дрогата. Факт :)))
58
6
 
19
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
ВЕЧЕ ПОВЕЧЕ ОТ 8 000 УКРАИНСКИ ВОЙНИЦИ СА СЕ ПРЕДАЛИ В ПЛЕН ОКОЛО ЛИМАН И СЕВЕРОДОНЕЦК !!! НЯМА КЪДЕ ДА ГИ ЗАТВАРЯТ , ПУТИН СЕ ОКАЗА НЕПОДГОТВЕН ???!!! А ЖЕНА НА ПРЕДАЛ СЕ В ПЛЕН ВОЙНИК КАЗА , ЧЕ ЗЕЛЕНСКИ ГИ ИЗПРАЩА В ДОНБАС С АВТОМАТ И ЛОПАТА ...ДА КОПАЯТ ТРАНШЕИ !!!
57
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 56 "Той е евреин и SS му е било необходимо, като атрибут в неофашистките организации в Германия, където е бил под прикритие. Факт :)))" Толкова по-зле, че го има на видео правещ фашистки поздрави .... В РУСИЯ. :)))) Сигурно там е бил под прикритие сред войските на Хитлер. :))) Впрочем, гледал си прекалено много руска пропаганда. Никой в германия не е толкова ***, за да си татуира преследвана от закона свастика като явен символ на идейната му принадлежност. Трагедия си.
56
3
 
22
 
! Отговори
Нострадамус преди 1 година
Украинците все още могат да напуснат "Котела" в Лисичанск. След 2 дена вече ще бъде късно.
55
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен46 Той е евреин и SS му е било необходимо, като атрибут в неофашистките организации в Германия, където е бил под прикритие. Факт :)))
54
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Евроатлантик Няма как да има "голямо обркръжаване",като в района на Северодонецк и Лисичанск са по-малко от 1/6 от укрианските сили на Донбаския фронт (не за цяла Украйна). Руснаците се пробваха за "голямо обкръжаване на два пъти", Едното беше вече печалното минаване с понтонни мостове, което омаза "голямото обкръжаване". По-малкото беше спряното за известно време към Попасна, което даде възможност на уркаинските част да се изтеглят.
53
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами как няма да го превземат като срещу тях се бият дрипави укри, обути с маратонки.
52
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То затова ли " шоуто на Зеленски " вече постепенно го свалят от ефир и Американците започнаха да говорят за Китай ?! Остана само и наш Кирчо да поеме " водещата роля" за блокаж на Китайските стоки и електроника и всичко си идва на мястото ! Дано само да не обещае че Ние ще победим Китай както Украинците щяха да победят Русия ?!
51
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прави ми впечатление че ссоросоидите сами си задават въпроси и сами си отговорят понякога в различни постове и сами си тракат лайкове да кажем от различни устройства.От нас да мине.
50
4
 
13
 
! Отговори
Евроатлантик преди 1 година
Очертава се голямо обкръжаване на украинската армия в Донбас
49
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 48 "В агитката на СПАРТАК МОСКВА има повече нацисти от колкото в ЦЯЛА Украйна бе! Кво се прайте на луди....." Те са си от феновете на Путин.
48
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прави ми впечатление че *** сами си задават въпроси и сами си отговорят понякога в различни постове и сами си тракат лайкове да кажем от различни устройства.От нас да мине.
47
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В агитката на СПАРТАК МОСКВА има повече нацисти от колкото в ЦЯЛА Украйна бе! Кво се прайте на луди.....
46
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проруските сили на ДНР превзели ключовия град Лиман ---- да ги проверят довечера дали още са живи и дали още са го превзели :)
45
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 43 "Ами това си е английска азбука, пич." Нищо, на теб за всеки случай ще ти направят максимално трудно да я използваш на такива места като това тук. Виж там като съвременните нацистчета да си намирате тайни скривалища. Може да се обадиш на Вагнер от частната армия на Путин. Баш шефа им е целия нашарес със ЕсЕс символи. Факт. :))))
44
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НИЩО не са превзели, щото след бомбенето просто НИЩО не остава....вече има достатъчно снимки, абе хора, малко селце срутено до сонови, а полята до него от всички страни с кратери до където ти видят очите....ДОРИ В ПОЛЯТА!!!!! Високоточните руслямски оръдия???