С над 100 км/ч се е движил 18-годишният, който уби бременна в Гложене

Местните се страхуват да вървят по тротоарите заради катастрофите
27 май 2022 11:08, Анисия Иванова
32

След катастрофата, при която загина бременна жена в козлодуйското село Гложене, местни настояват за ограничение на скоростта. Те разказват, че в района все по-често стават тежки пътни инциденти.

Малко преди 19:00 в сряда лек автомобил пътува в посока Козлодуй. Докато преминава през главния път на Гложене, шофьорът внезапно изгубва контрол над колата, навлиза в насрещното движение и се забива в електрически стълб. От силния удар стълбът е пречупен на три места. Пътничката в автомобила, която е била бременна, загива на място. Инцидентът става в непосредствена близост до дома на Анатоли.

Още по темата
"Страшен удар беше, щом се чу на другия край на селото. Дойдох да видя какво става, от колата се вдигаше пушек от нея. Момчето излезе и аз побегнах да викна Бърза помощ", каза Анатоли Атанасов.

Спешният екип обаче само констатирал смъртта на жената. Шофьорът е транспортиран за лечение във врачанската болница. Оказа се, че е неправоспособен. От охранителната камера става ясно, че шофьорът се е движил най-малко със 100 км/ч, при ограничение от 50 км/ч.

"Над 120 км е вдигнал предполагам и затова явно е загубил контрол и за съжаление две деца си отидоха", заяви кметът на Гложене Петко Петков.

В района често стават пътни произшествия и вече няма двор и ограда, които да не са пострадали от коли и камиони. Даниела е една от потърпевшите.

"Миналата година късно есента влезе камион вкъщи, в лозето. Просто щетите бяха големи, преди години пак влизаха вкъщи, малко по-нагоре в оградата. Тука просто е нещо страшно, ние живеем в някакъв ужас", сподели Даниела Маринова.

Въпреки множеството жалби и писма на кмета на селото да се вземат мерки за ограничаване на скоростта в участъка, резултат няма. Хората се страхуват да се движат по тротоарите и апелират да се постави поне камера за скорост.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"местни настояват за ограничение на скоростта." - това не го разбрах! Нали катастрофата е станало в населено място с максимално допустима скорост 50км/ч. Колко искат местните да стане 25 ? Ами ако тогава мине някой с 200 ?
22
0
 
0
 
! Отговори
Nqma Bg kalviatura преди 1 година
Qzuk za mackata i golfcheto. Sigurno e iskal da q vpechatli malkiq.
21
1
 
5
 
! Отговори
Bluesky1 преди 1 година
Някой по-долу е писал за Апахите, обаче и софанците не са по-надолу - последно време всеки ден има столичани обърнати по покриви, разцепени по кръстовища и т. н.
20
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето затова в малките населени места пътищата НЕ трябва да се ремонтират!! Колкото повече дупки по пътя, толкова по безопасно. Колкото по-гладък е пътя толкова по-опасно е. Такъв е Българския манталитет.
19
1
 
3
 
! Отговори
НИЕ, ВИЕ, ТЕ преди 1 година
Язък за голфу...*** ***.... Уби жена и дете... Този, е да го мъчат на бавна смърт...
18
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според "традиционните български ценности", за които реват копейкиновците, 17 години си е съвсем зряла възраст за раждане. Не е в това проблемът.
17
1
 
19
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
Е,"Мила родна картинка".. И ся са сетих:-Що стана с оня надрусалник,дето уби Милен на светофара ?..Некой имали информация?
16
0
 
15
 
! Отговори
ама преди 1 година
Правете ги по-здрави тия стълбове, че сега *** е останал жив и току виж след време е много вероятно да убие и невинни. И е крайно време мисирките да направят репортаж, колко от неправоспособните и/или с алкохол над разрешеното после са си платили лечението, защото болницата и държавата имат право да искат възстановяване на такива разходи именно заради неправоспособност или алкохол. Задайте го този въпрос на Киро симпъла, да чуем какво ще отговори.
15
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В това село след 18ч прави не могат да стоят..
14
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Гложене преди по-малко от година загина друго момче.На другият край на селото.На 20 години.Неправоспособен.Казват бил със 150.Пак от Апахите.
13
1
 
17
 
! Отговори
Некъф преди 1 година
30 години затвор и да се приключва с тая лудост!!!
12
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Последният запис от черната кутия на гоуфо е била: " Глей са кво прай на трета!"
11
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се движиш в населено място със 120, означава 2 неща: първо си безмозъчен психопат и второ - тръгнал си да убиваш. Камери навсякъде в населените места, глоби и отнемане на мпс и книжки. Няма друго оправяне с такива.
10
2
 
17
 
! Отговори
Кармазъ Сикиш преди 1 година
Майка от Сливен с бебе при лекаря. Лекаря пише рецепта, най-отдолу има да подчертаеш "кърмачка, бременна, дете". Поглежда лекаря майката, подчерава "кърмачка". После оглежда малко по-подробно, оглежда се и подчертава "бременна". Накрая, драсва чертичка и под "дете", и бързо дава рецептата.
9
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Супер - без книжка, със сто и двайсе в населено място... утрепал пътника, сега следва година и половина условно...
8
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бременната е била на 17.....
7
0
 
45
 
! Отговори
Шишо преди 1 година
Двама представители на племето Апахи катастрофирали. Шофьора без шофьорска книжка. Естествено, както обичат да казват - книжката не кара колата. Е, прави са. Колата вече никой няма да я кара :))
6
1
 
33
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Решението на проблема е елементарно и доказано ефективно в други държави: камери за скорост и последващо налагане на наказанията.Изисква се КАТ с желание за работа.Нашият засега е мързелив.
5
1
 
43
 
! Отговори
rm преди 1 година
Какво ограничение на скороста, нищо няма да оправи това.спящи полицаи от по 15 см на всеки 80м през цялото село, и да не може да се вдигне повече от 40 км. *** щели да си чупят колите, а главите ли да си чупят?
4
3
 
42
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Само не казахте от о-рки-те ли са били. Щото май да.