Адвокатът на Виктор Спига: Алена Щерк беше добър човек

Клиентът ми много тежко преживява случилото се, заяви Казанлиев
30 май 2022 09:25, Петя Славова
25
Адвокатът на Виктор Спига: Алена Щерк беше добър човек
Снимка: Facebook

"Алена Щерк беше добър човек, клиентът ми много тежко преживява случилото се", каза пред bTV Любен Казанлиев, адвокат на бившия приятел на убитата жена, която беше намерена в неделя край Радомир.

Още по темата

По думите на Казанлиев полицията не се е свързала с него през уикенда, за да говорят за Виктор Спига и дали той е заподозрян. Адвокатът заяви, че не знае дали клиентът му е задържан.

Костариканецът Виктор Спига е бил задържан снощи от полицията в Италия. Това се е случило в град Асколи Пичено около 20 минути след полунощ местно време. Той е бил задържан от полицаите на влизане в хотела, в който се бил настанил.

"Пътуването на Спига в Италия беше планирано. Той си е купил билети, направил си е резервации, наел е кола. Една от причините да замине е бизнес, а другата е семейна", съобщи адвокатът.

Казанлиев смята, че някой има интерес да разпространява невярна информация за клиента му.

Адвокатът на Спига допълни, че двамата са се чули по телефона последно в 23:30 ч. вчера вечерта. "Питах го и за паник бутона. Когато той се е изнасял от общия им апартамент, паник бутон не е имало", каза още Казанлиев.

Според него е невъзможно клиентът му да е задържан толкова бързо, тъй като има административни пречки. Той уточни, че трябва да се подаде европейска заповед за арест (ЕЗА), която да се преведе на местния език и чак тогава да се приведе в изпълнение, а това не може да се случи в рамките на 1-2 дни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фирми за пране на пари от незаконни субстанции. Танци, вино. Много танци са се изтанцували и много вино се е изпило и изсмъркало. Пълно разследване на фирмата и танците. Танцьорки или перачки?
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този адвокат дали би постъпил по същия начин ако това се случи на дъщеря му или негова близка. Да го тикнат до живот този убиец, това мръсно създание! Много женомразци защитаващи убийството на жената и пишат тук.. Тежко и горко за България с такива ***... Жена ви е раждала ***!
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре де, само аз ли се чудя при натиснат паник бутон, за колко време е имало реакция?
16
0
 
3
 
! Отговори
СлучаЕност? преди 1 година
Тоя заминал в същия ден за Италия. Чак на такива случайности не вервам. Вероятно е и наел някой да му свърши работата.
15
2
 
5
 
! Отговори
Пешо преди 1 година
Али е израсла в центъра на София,носи името на баща и който е немец, майка и е българка.Бяхме съседи преди повече от 35г.Бог да я прости и кураж за близките и.Животното отнело живот ще си плати...
14
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като гледам коментарите - нищо чудно че толкова много се радват на полуделия кремълски гном. Това са не просто антибългари - това са антихора.
13
1
 
9
 
! Отговори
sherlock преди 1 година
Lesno e da se prosledi mobilnia mu telefon!
12
6
 
12
 
! Отговори
Помня преди 1 година
При Живков имаше и добри неща , макар и малко. За убийство смъртно наказание.Че и ковчезите бяха безплатни.
11
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашков е бързак.Няма не искам , няма недей.Щом те желая , ставам злодей.
10
3
 
12
 
! Отговори
Шерлок Холмс преди 1 година
"Когато се е изнасял от общия им апартамент паник бутон не е имало". Което не отменя подозрението върху него. Значи е поставен заради предполагаема опасност след неговото изнасяне и вързана с неговото поведение и евентуални заплахи от негова страна към жертвата. Цялата статия цели да внуши, че бившия приятел няма нищо общо с убийството, фактите говорят обратното.
9
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както винаги, става въпрос за пари. Ако не е за пари, ще е за много пари.
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Надявам се да намерят и осъдят доживот извършителя. Не разбирам само защо през годините назад пускат по една статия примерно изчезна момиче на 15, 13, 17 без продължение. В случая по брой статии е близко до броя статии за войната, политика. Не омаловажавам случая извършено е тежко престъпление, но щом така са решили медиите нека и за другите се подходи по същия начин.
7
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има мъртъв човек. Вече нищо не е нормално. Щеше да е, ако няма. Адвокатът да не се прави на пръднал и да крие убиеца. А за това, че го прикрива, да натикат и него в панделата.
6
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак са някакви укри. Като им гледам имената...Ама ще ги изкарате *** още малко, сакън да не са укри, че ще ви дърпат ушите.
5
1
 
19
 
! Отговори
Скоро преди 1 година
Ще се изясни всичко. Полицията не пуска цялата информация умишлено.
4
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Латинодрама!
3
10
 
4
 
! Отговори
Добър човек преди 1 година
Много прилича тя да е извикала някой нейн длъжник, пуснала го е да влезе, настанила се е до паник бутона и е чакала реакцията му.
2
11
 
6
 
! Отговори
:-) преди 1 година
Време е за Истанбулската конвенция! Който се противи ще има по десет статии на ден за всяко убийство на жена. Протести на НПО-та. Интервюта по медиите. Закани на лелки чиновнички, политички, НПО активистки, журналистки. Виж, за убийствата на бебета от техните майки или пък насилието над деца нито дума. Иначе се разваля ореолът на жените като жертви.
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пускам сълза...