ДНК-то в колата на Алена Щерк съвпада с това на Спига

Действията на извършителя са много хаотични, смята Ботьо Ботев
31 май 2022 21:39, Красимир Ангелов
17

Алена Щерк е сигнализирала властите за тормоз срещу нея три пъти преди да бъде убита. Oсновният мотив за престъплението остава патологична ревност, защото според криминалистите, убиецът не е имал план.

Малко след като Алена Щерк е убита, бившият ѝ приятел Виктор Спига тръгва с кола към Италия. Там полицията успява да го задържи, но се налага в акцията да се включват 10 униформени, защото се съпротивлява. В него откриват и нож.

Още по темата
"Действията на извършителя са много хаотични, непреднамерени, импулсивни. Той е бил в една шокова ситуация, аз съм убеден, че той не е планирал тези действия. Може би е отишъл да разправят", каза криминалистът Ботьо Ботев пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Затова, че деянието не е премислено, експертите съдят по голямото разстояние, което убиецът пропътува с трупа, качен в автомобила. А в колата разследващите намират улика.

"Има намерена ДНК на лице от мъжки пол във вътрешността на автомобила на жертвата, която съвпада с ДНК профила, който е открит по лични вещи на обвиняемия, ползвани от него", заяви говорителят на Софийска градска прокуратура Десислава Петрова.

За да бъде съден за убийството - Виктор Спига трябва да бъде върнат на територията на България.

"Срокът, в който би следвало да приключи процедурата пред италианския съд, е от 60 до 90 дни. Ако той даде съгласие, срокът е значително по- кратък", допълни тя.

Някои факти около случая обезпокояват криминалистите. Една от големите въпросителни остава - как близките на убитата са открили първи тялото и в безлюдната местност.

В момента Виктор Спига се намира в затвор в италианския град Асколи.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Повечето коментари, косвено дават отговор защо българките се хващат с чужденци
7
0
 
2
 
! Отговори
Ехо ДАНС преди 1 година
Може ли, този с главните букви да го попреслушате,че прилича на същия психопат, като Спига?
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До психопатите 3 и 4. Вие колко убийства с чук сте извършили, за да давате съвети за доубиване или заравяне или нещо друго на трупа? България е пълна с де би ли и всезнайковци и за това е на изчезване и бие рекорди по последни места или обратни класификации! Лека вечер!
5
3
 
2
 
! Отговори
Само да уточня: преди 1 година
До Анонимен===Само определена "категория"от българките правят така и те не са толкова много. За тяхно огромно съжаление често плащат с живота си за тази своя "грешка"! В крайна сметка каква е професията на тази жена: ИТ специалист,танцьорка,търговка на вино?! Изобщо знае ли се с какво точно са се занимавали и какви са ги вършили с разлюбения костарикански "сладур"?!
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тариката психар убиец да идва да му се израдват в бг панделата! ДНК = 100% съвпадение. Умишлено убийство с особена жестокост! Доживотен дано!
3
4
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
До Анонимен 5/ АЗ НЯМАМ НУЖДА ДРУГ ДА КОМЕНТИРА! :D НО МИ ХАРЕСВА ДА ГЛАСУВАТ ЗА ПОСТОВЕТЕ МИ :D
2
1
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
МОЖЕ ДА УДАРИШ НЯКОГО 2 ПЪТИ ИЛИ 3 ПЪТИ НАЙ-МНОГО 5 ПЪТИ С ЧУК ПО ГЛАВАТА ЗА ДА СИ СИГУРЕН В РЕЗУЛТАТА! НО 20 ПЪТИ СИ Е ПСИХОПАТИЯ
1
2
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
НЕЗНАМ КОЛКО МЪЖЕ Е ИМАЛА НО ЕДИН ОТ ТЯХ Я Е УБИЛ! А ТОВА, ЧЕ ОНЯ СИ Е БИЛ КАМШИКА И Е ИЗБЯГАЛ В ЧУЖБИНА НА ДРУГИЯ ДЕН Е ПОВЕЧЕ ОТ ДОКАЗАТЕЛСТВО КОЙ Е ИЗВЪРШИТЕЛЯ! ИДА УДАРИШ НЯКОГО С ЧУК ПО ГЛАВАТА 20 ПЪТИ Е ПРЕКАЛЕНО! БИХ УБИЛ НЯКОЙ ЗЛОДЕЙ ,НО ДА УДАРЯ НЯКОГО С ЧУК ПО ГЛАВАТА 20 ПЪТИ Е НЕЩО НЕНОРМАЛНО!