Русия унищожила в Западна Украйна склад с оръжия от НАТО

Зеленски иска още оръжия и военна екипировка от Запада
Обновена: 15 юни 2022 14:27 | 15 юни 2022 14:27, Елка Василева
51
Русия унищожила в Западна Украйна склад с оръжия от НАТО
Снимка: архив, БГНЕС

Руската армия заяви днес, че е разрушила склад за оръжия, доставени от НАТО в Западна Украйна, след като украинският президент Володимир Зеленски призова Запада да ускори доставките за страната му, предаде Франс прес.

Още по темата
Руското министерство на отбраната съобщи, че "с високоточни крилати ракети "Калибър" край град Золочев е разрушен склад с чуждестранни оръжия, доставени на Украйна от страните членки на НАТО, по-специално 155-милиметрови гаубици М777".

Максим Козицки - губернатор на Лвовска област, където се намира Золочев, обяви в Телеграм, че украинската противовъздушна отбрана е свалила вчера руска ракета над този град и при падането й са леко ранени шестима души.

Редица батареи гаубици М777 от последните поколения артилерийска техника, използвани доскоро от САЩ в Афганистан, бяха доставени през последните седмици на Украйна от Вашингтон.

Въпреки тази помощ украинското военно ведомство изрази вчера съжаление, че Киев е получил едва "около 10 процента от оръжията", поискани от западните му партньори, за да воюва с руската армия.

В разговор чрез видеовръзка с датски журналисти президентът Зеленски прикани Запада да изпрати "по-бързо (. . .) още оръжия и военна екипировка", защото "руснаците имат 10, 100 пъти повече".
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
15
 
! Отговори
Кирил преди 1 година
През цялото време на военните действия западният свят и САЩ се надпреварваха да задръстват Украйна с оръжие , а Русия го правеше на скрап ,докато украинските фашисти унищожават хората и всичко останало!
40
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Давайки още пушкала на клоуна безродник,отваряте само работа на руснаците!
39
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
урките с граничното колче стигнаха ли до Москва?
38
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Сата НАТОМай не разбра, че джавалите са привършили. И се притесняват, че Китай като захапе Тайван няма да има с какво да ги подпрат. НАТО го видяхме в Либия. След няколко рейда на холандски и германски самолета им свършиха бомбите и ракетите.
37
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А колко от доставеното оръжие от запада се препродава в Близкия Изток? Направо бомба със зкъснител. И колко пачки остават в некорумпиращите украински далавераджии, дето веднага трябва да приемем в ЕС? За това колко от това оръжие руснаците унищожават още в складовете няма да питам. Нито с колко от това оръжие хохолте могат да боравят или поддържат.
36
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шорошките кучета лаят но краят за украина е близо да се готвят полша и българия
35
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Та, шестима ранени от поразена руска ракета от украинското ПВО, която е летяла към военен обект. Отново руснаците са виновни. Тези ранени къде ще отнесете в статистиката?
34
2
 
21
 
! Отговори
Баце преди 1 година
САЩ и НАТО са решили тотално да унищожат Укрйна.
33
1
 
18
 
! Отговори
Истината преди 1 година
До Сата НАТО- Ама ти наистина ли се молиш за намесване на НАТО в така скъпата за сърцата ни корумпирана Украйна? И започване на Световна Война? Полудяхте ли бе? Можеш ли да познаеш какви ще са резултатите от това и къде ще е бойното поле? Пък дори и накрая, тогава да изгонят Русия от Украйна. Такива като теб и Зеленски трябва да ви вържат и да ви спрат дрогата.
32
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичките тия Джавелини, западни пушки и автомати, Стингъри ще отидат по-късно в Хизбула, ислямски терористи и подобни. След време в Берлин или Лондон някой изперкал няма да гази хора с лека кола, а направо ще стреля с оръжието дадено на Украйна. Толкова слаби политици, които не могат да мислят с два хода напред, Европа и САЩ никога не са имали.
31
16
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Да не говорим, че НАТО сега го дьрви, придвижват войски на изток. Към края на лятото ще почнат леко да плескат коленичилата Просия по челцето...
30
2
 
17
 
! Отговори
Столтенберг преди 1 година
Да подписва капитулацията на НАТО. Още няма година от разгрома в Афганистан и следва втори.
29
23
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Колкото и да унищожават, на цялото НАТО не могат да насмогнат, пътници са.
28
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе нали ЦарПутин беше почнал да внася старо съветско оръжие от иран, защото руското свършило ? Сигурно преди няма и месец я пуснахте тази статя, а сега излиза, че Велика Русия имала 100 пъти повече от хитлеристите
27
5
 
1
 
! Отговори
Говедо преди 1 година
До Анонимен 25Ха,ако албанската мафия достави на РСМ-то две батареи гаубици и ни подпукат заради ветото.....
26
15
 
5
 
! Отговори
Опс преди 1 година
В тези складове 90 процента са макети от стиропор. Унищожили трънки.
25
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе таз война да не някаква взаимно-уговорена схема на Украйна и Русия за източане на натовските оръжия и банкрутиране на Европейският Съюз?
24
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чакайте,според британското разузнаване,НАТО и военни експерти,ракетите и снарядите на руснаците трябваше да свършат през март,в началото на април Путин трябваше да е свален с преврат а в средата на месеца да умре от рак.Зеленски заби стъл на руската граница и войната трябваше да приключи с разгром на Русия.Още ли воюва и с кой Зеленски?
23
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е верно, че руснаците са унищожили всички оръжия. От няколко дена по сайтовете на укрите се появиха обяви за продажба на западно оръжие. Очаквайте в близките месеци и години това раздадено на нацистите оръжие да се появи в терористични групи действащи в западна Европа, САЩ и т.н. Дано България да мине покрай капките. И това отново заради недалновидната политика на запада.
22
1
 
10
 
! Отговори
ZZ Top преди 1 година
Като няма вече складове с ненатовски оръжия,ще думкат натовските!