Близо 19 000 са новите случаи на заразени с коронавирус в Гърция

Властите не планират въвеждане на задължителен тест за влизане в страната
24
Близо 19 000 са новите случаи на заразени с коронавирус в Гърция
Снимка: БГНЕС

Близо 19 000 са новите случаи на заразени с коронавирус в Гърция, но здравните власти не планират въвеждане на задължителен тест за влизане в страната, предаде БНР

Министърът на здравеопазването Танос Плеврис заяви, че до края на летния сезон не се налага да се въвеждат отново ограничителни мерки срещу разпространението на вируса.

Специалистите от Съвета за контрол на пандемията предложиха влизането в Гърция да става отново само с отрицателен тест и задължителни маски, което правителството отказа.

За едно денонощие хоспитализираните с тежки симптоми от вируса са 300 пациенти, а 28 района на страната са в червена зона с трицифрено число новозаразени, информират от здравното министерство.

Все още е нисък броят на хората, които се нуждаят от интензивни грижи, както и броят на починалите.

Здравните власти препоръчват туристите да избягват обществени места, където не е възможно спазване на дистанция, а в търговските обекти да влизат с маски, въпреки че не е задължително.

Започва ваксинирането и с четвърта доза от ваксината.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: Гърциякоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
32
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шопето чака три часа на отиване и три часа на връщане, за да може после да се хвали в махалата че бил на чукалаците в Гърция с тенджера кюфтета и буркан лютеница щото неговото море било само тарикати. Все пак и бедните трябва да се глезят. ЦЯЛА ГОДИНА СЪБИРАТ ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ МОРЕ. На мен морето в бг ми излиза почти без пари, щото ходя по обезлюдени плажове и супермаркета ми е до морския ап.
1
21
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
историята е доказала и продължава да доказва, че нищо хубаво не е дошло от гърция