Ген. Васил Василев за Семерджиев: Това е крайно опасен човек

Той е на мнение, че цялото МВР трябва да се реформира
10 юли 2022 20:22, Нели Христова
48
Ген. Васил Василев за Семерджиев: Това е крайно опасен човек
Снимка: БГНЕС

Осъждан за наркоразпространение, свидетел по дело, човек с отнета книжка и близо 50 нарушения по пътя уби две жени след като шофира с близо 200 км в час в центъра на София. Оказа се, че негова спътница в автомобила е била униформена служителка от Първо районно. Въпросът с липсата на контрол върви паралелно и с този за скритите и явни връзки на полицаи с организирани престъпни групи. Темата в предаването "Говори сега" коментира бившият директор на Националната полиция ген. Васил Василев.

Мен няма какво да ме изненада след толкова години служба, заяви генералът относно информациите за "полицейски чадър" над обвиняемия за катастрофата Георги Семерджиев.

Той обясни, че най-важният принцип е контролът върху работата на полицаите, но в конкретния случай, всички принципи на системата в МВР са нарушени.

Познаваме го - беше футболист. Осъдиха го за черно тото. Бил е юноша на "Левски", след това в "Спортист" - Своге, на такова ниво. През 2010 г. всичко приключи. Този човек го създаде системата, ние го създадохме - цялото общество. Той воюва с всички и не признава нищо. Кой му позволи?, попита ген. Василев.

Не искам да съм лош пророк, но вървим към средно елементарното. Няма да се стигне докрай. Ще извадим десетина служители, които са си миели колите в неговата автомивка. Това ли е полицейският чадър - не, допълни ген. Василев.

Според него, всичко за незаконната дейност на Семерджиев се е знаело и контрол не е имало. Тези, които е трябвало - са знаели, допълни той.

Това е крайно опасен човек - който воюва с обществото, подчерта ген. Василев. Въпрост е кое е това, което кара полицаите са му "приятели".

Аз 30 години съм работил с информатори. Не може един общопознат разбойник да е информатор, категоричен е ген. Василев.

Като го няма контролът, всеки започва да прави каквото си иска, не се съобразяват със заповеди и с нищо, коментира още той. Според него, министърът на вътрешните работи е политическа личност, която може да обяви и даде заповед за акция, но това е "дим в комина".

Той е категоричен, че цялото МВР трябва да се реформира и да се раздели на по-малки сфери, за да се обхване контролът върху дейността им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Оня преди 1 година
И що само Крум Савов се осмели да каже, че тоя е внук на генерал Атанас Семерджиев, бивш вътрешен министър от времето на досиетата. Ако и сега не е ясно откъде идва чадърът???? Ама що платените жерналистки не смеят да го повторят, камо ли проверят това?Прочети още на: https://dnes.bg/obshtestvo/2022/07/09/v-kryvta-na-obviniaemiia-semerdjiev-sa-namereni-narkotici.536334
38
1
 
1
 
! Отговори
стефчо преди 1 година
Синя рожба на синя България .....
37
0
 
2
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
- Този човек го създадохме системата и ние - цялото общество./ Ген. Васил Василев за Георги Семерджиев /// НЕ И НЕ, уважаеми генерале. БЪЛГАРСКОТО ОБЩЕСТВО СЕ СЪСТОИ ОТ ОБИКНОВЕННИТЕ ХОРА - интелектуалци, работници, занаятчии, предприемачи. Вие монтирате чадърите върху определени бандити и ги покривате.Зад всяка заповед за чадър стоят определени ВЛАСТИМАЩИ. И ТЕЗИ, КОИТО ИЗДАВАТ И ИЗПЪЛНЯВАТ ЗАПОВЕДИ за чадъри - на Прокуратура, съд и пандиз. ВЕРИГАТА МОЖЕ ДА СЕ РАЗПЛЕТЕ ЗА ВСЕКИ СЛУЧАЙ.
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само бой, да, той се е оплакал че са го били. Така трябва, нищо друго не помага на подобие на човек, само бой, редовно прилаган, на порции, всеки ден. И после трудова повинност - да работи тежка работа в градска среда, по изграждане на пътища, тротоари, сгради, ръчен труд. Ама ясно е че не може да стане, мечтаем си само за наказания съответни на престъпленията.
35
3
 
14
 
! Отговори
яао преди 1 година
антиБългарския хелзинкски комитет вече са проточили лиги да го защитават, да изкарат,ч е убитите невинни деца сами са виновни, да освободят масовия убиец и да осъдят България в Страсбург
34
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Младите българи няма да чакат 30 години да гледат мутри. Не вярвам да са такива каквито бяхме ние. Тия с голите глави и без вратове са вече пенсионери.
33
1
 
18
 
! Отговори
яах преди 1 година
Ген.Василев е гений!Трябваше ли два невинни млади живота да бъдат погубени плюс тези на близките им,съответните органи да прозрат това?Въпросът е риторичен.Тези,които са го оставили на свобода са преки съучастници,нека не го забравят никога
32
3
 
14
 
! Отговори
яаожгр преди 1 година
какви жени бе жур на лЯ, млади момичета-деца!Докато ги пускат на свобода на мястото им може да сте вие или вашите деца!Защо се мислите за застраховани
31
1
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Така е. Ама осъдете го, бе. В другите държави престъпниците са в затвора. Ние какво се мотаме. Никой не вярва в съда. След всичко, изредено от Василев, Семерджиев е убил две момичета. Съд и затвор. Кога най-после?!
30
1
 
8
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
Шопиянец, от 2010 си джитка безнаказано тая тиква. С протекцията на тиквата която го е засяла, а именно баш баш бойка кадъна, най дашната ханъма в харема на Ердоган. От вашите е, не се прави, а си го взимайте в с вас при султан Ердоган.
29
1
 
6
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
Абе герберокадъна, от 2010 тоя новогербер се е размотавал без документи и надрусан като Бойка кадъна на парти в харема на Ердоган. От 2010 до 2021 коя кадъна беше на власт бе? Тоя си е с протекция не от днес или от вчера а от 13 години. Аман от лъжливи герберокадъни. И вие сте лъжливи като главната кадъна която всичките ви е сяла и сте и все рода.
28
13
 
13
 
! Отговори
Софиянец преди 1 година
Факт е, че Семерджиева е бил цяла годна закрилян от ПП и Кирил Петков. Навсякъде в София се говори за това.
27
3
 
8
 
! Отговори
22 апартамента преди 1 година
До МнениеТо информаторите са на МВР, бе ***. Главният прокурор повдига обвинения на беза доказателства на МВР на Рашков, който цяла година е спал зимен сън.Разбра ли?
26
0
 
14
 
! Отговори
Шамфъстъкофф преди 1 година
Преди Девети Септември тоя така пазен от задкулисието урудляк,държавните съдии на Борис и куките на Гешев щяха да го одерат на Лъвов Мост публично със дъно от лимонадено шише.А днес кукловодите и сивите кардинали на България искат да го изкарат жертва при обстоятелства при които във САЩ щяха да му дадат 2 по 20 за жертвите,и още 20 заради престъпните обстоятелства.Само попитайте американският посланик дали е вярно това.Просто си сверете часовникът във каква клоака само продължавате да живеете.
25
1
 
26
 
! Отговори
Кормилото преди 1 година
Няма да го изкарат луд. Ще го оневинят и ще го направят катаджия.
24
1
 
28
 
! Отговори
Ннн преди 1 година
Трябваше да тестват и полицайката. Бас държа, че е била надрусана!
23
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно време информатори ставаха Ахмед Доган, Иван Костов, агент Гоце, агент Николай.... Такива като Борисов и Семерджиев ги вкарваха в трудовите училища
22
6
 
12
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
Аз ли съм виновен че Гешев е направил Семерджиев и такива като него информатори? Не е грешка на обществото, защото в обществото ни имаше достатъчно хора, които десет години се борят с мафията на Борисов. Всички ги знаем и за един ден ще ги арестуваме до един само да видим заповед с печат на истински прокурор
21
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Накрая ще излезе луд и невменяем и пак ще ви избяга.
20
0
 
33
 
! Отговори
Citizen преди 1 година
Щом досега дори един от шефоввте на РПУ тата не си подаде оставка, то е ясна схемата отново. Ще изгърмят 5-6 сержанта и това е. В нормална държава щяха да хвърчат осравки до ранг министри. Ами как после тия самозабравили се милиционери ще очакват респект и уважение от обществото?МВР е бандитска организация която работи с престъпния свят. Оплели са се като свински черва. ФАКТ.