13-годишен пиян подкара кола, излезе от пътя в нивата

Момчето пило бира, после взело ключа на майка си
22 юли 2022 13:22, Елка Василева
26
13-годишен пиян подкара кола, излезе от пътя в нивата
Снимка: архив, БГНЕС

Под надзора на Районна прокуратура-Пловдив се извършва проверка за управление на лек автомобил от 13-годишно момче след употреба на алкохол, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

На 21 юли около 1:20 часа е бил получен сигнал в РУ на МВР – Раковски, че лек автомобил, марка „Опел Тигра“, който се е движел в посока от Раковски към с. Отец Кирилово, е излязъл извън пътното платно и се намира в близката нива. На място пристигнали полицейски екипи.

Колата е била управлявана от 13-годишно момче. При извършен тест за алкохол с техническо средство „Алкотест Дрегер“ пробата отчела концентрация на алкохол в кръвта му от 1,42 промила.   

Установено е, че преди да се качи в автомобила, малолетният бил със свои връстници на спортно игрище в Раковски, където употребили алкохол – бира.

По-късно той се върнал в дома си, откъдето взел ключа от автомобила, ползван от майка му, и потеглил в посока към с. Отец Кирилово.

По пътя изгубил контрол, напуснал пътното платно и навлязъл в близката нива.

Детето не е пострадало.

Лицето е малолетно и не подлежи на наказателна отговорност. В хода на проверката е бил съставен акт на майката за извършено нарушение по Закона за движение по пътищата.  Регистрационните табели на автомобила са свалени след инцидента и той е дерегистриран, уточняват от прокуратурата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как така 13 годишен закон не го лови. В Бойчиновци имаше затвор за малолетни. В днешно време този затвор да не би да го унищожиха както всичко останало.
3
0
 
8
 
! Отговори
Фончо тариката преди 1 година
Само така.
2
0
 
17
 
! Отговори
Хахахаха преди 1 година
На 13 години ли ве!?!?!?! *** що ги бавите толкоз???? Почне ли първи клас му дайте бирата, начертайте му линийка амфетта, а ключовете за колата той ще си ги вземе сам...
1
0
 
19
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Ставаме все по-добри