Цените продължават на растат, по-скъпо сирене, олио, кашкавал

Краставиците скачат с 9%, кайсиите с 4,3%
220
Цените продължават на растат, по-скъпо сирене, олио, кашкавал
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Индексът на тържищните цени (ИТЦ), който отразява цените на хранителните стоки на едро в България, се повиши тази седмица с 1,03 на сто до 2,064 пункта. До началото на август ИТЦ повече от месец практически не се променяше, като се движеше в границите 2,029 - 2,039 пункта. От две седмици обаче цените се повишават, отчита Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ).

Базовото ниво на индекса - 1,000 пункта - е от 2005 г.

Оранжерийните домати тази седмица поевтиняват с 6,0 на сто до 2,37 лева за килограм, а цената на оранжерийните краставици скача с 9 на сто до 2,30 лева за килограм.

Картофите поскъпват с 4 стотинки и се продават по 1,10 лева за килограм. Цената на морковите пада със 7 стотинки до 1,13 лева за килограм на едро. Зелето се търгува по 0,87 лева за килограм.

Ябълките поскъпват с 1 стотинка и се продават по 1,43 лева за килограм. Цената на лимоните се вдига с 11 стотинки до 3,10 лева за килограм, на прасковите се повишава тази седмица - с 2,5 на сто до 2,07 лева за килограм, а кайсиите поскъпват с 4,3 на сто и се търгуват по 2,42 лева за килограм.

Кравето сирене прибавя 1,9 на сто и вече трайно остава над нивата от 10 лева за килограм, като се търгува по 10,51 лв. за килограм, а кашкавалът тип "Витоша" се продава по 15,80 лева за килограм.

След като поевтиня в средата на юли, олиото и тази седмица поскъпва с 0,4 на сто, като се търгува по 4,96 лева за литър.

Пакетче краве масло от 125 грама  се търгува без промяна по 2,82 лева. Пилешкото месо поевтинява с 2 стотинки и се търгува средно по 5,95 лева за килограм. Захарта поскъпва с 8 стотинки се продава по 2,36 лева за килограм в края на седмицата, а брашно тип "500" поевтинява с 4,4 на сто и се търгува по 1,29 лева за килограм. Оризът отстъпва с 1,1 на сто и се търгува по 2,70 лева за килограм. Яйцата поскъпват с 2 стотинки и се продават по 0,29 лева за брой.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още по темата: сиренеценихранидомати
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
2
 
36
 
! Отговори
До София, дар преди 1 година
То хубаво, че олиото е евтино, ама при тея цени човек какво да пържи? Хляб, сол и вода, веднъж на ден, по максимум 2 филии, тънко и пестеливо отрязани. Това е реалността при швестера Киро Грайндера Петков -***!
100
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Свещите в църквата и те на горе, най евтините са вече 80 ст, това е безумие
99
1
 
13
 
! Отговори
София, дар преди 1 година
За София магазин дар, някой ако го интересува има промоция на олио за 3.99 лв, вчера си купих
98
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо, тъкмо ако се вдигнат с още 30 тина процента ще усетите покупателната способност от преди 89г към която гледам доста се стремят.
97
1
 
21
 
! Отговори
Albi преди 1 година
Влязох в един детски магазин, всичко е с 30%нагоре за месец два. Нехранителни неща. То че беше скъпо, сега де оляха. Сигурно има основание да , яко сменят цени, е не мерси. Че не може от чужбина да се поръчва, там сигурно нямат инфлация - имат, но такова чудо нвма никъде.Яко се гушат, сега им се е паднало.
96
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще ядем по веднъж на ден .
95
21
 
8
 
! Отговори
Американецът! преди 1 година
Единственото важно нещо е КАКТО АЗ, предрекох, е че Рашистан ще загуби войната и ще се разпадне на много парченца. После ще минавам по къщите на всички русофили и ще им маркираме вратите с боя - и след това - депортиране в Сибир заедно с Копейкин най отпред
94
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди 25 години мои комшии ме караха да продам къщата градината нивата животните и да тръгна с тях гражданин да съм станел. Погледах ги и им казах. Аз от корена си няма да се отделя а вие отивайте ако искате и на Марс. Продължих да си копая градината да си сея нивата да си доя кравата да си храня кокошките прасето телето да си правя сиренце кашкавал масло. Домашен хляб месце от прасето и телето. И сега чета и се чудя моите комшии дали са доволни от цените на храните. Нали вече са гражданье.
93
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тъй-тъй, какво що не скача е русофилско, хаха
92
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Прибалтийските инфлацията официално е 20%, реално е поне двойно. Н 9 май народа беше покрил паметника на съветската армия с цветя, пробрюкселския фашиистки режим излез с булдозери срещу народа, разчисти цветята с булдозери, на другия ден пак беше покрит с цветя, фашистите изпратиха полицейски кордон.
91
3
 
25
 
! Отговори
псевдо мъжле, бедняк преди 1 година
Жена ми купува скъпо сирене, скоро ще се разведа с нея, банкрутирах!
90
16
 
5
 
! Отговори
Капиталист преди 1 година
Капиталистическата система е най-добрата система, но комунистическите внуци и пречат да се развива.
89
3
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ПОСЛЕДСТВИЕ ОТ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ И ОТ ПАРТИЯ ПЪЛЕН ПРОВАЛ КОЯТО СЛЕД КАТО ПРЕСТАНА ДА ПЛАЩА В РУБЛИ ТРЯБВАШЕ ДА НАПРАВИ ТЪРГ ЗА ВТЕЧНЕН ГАЗ И ВЪПРОСА ДА СЕ РЕШИ И ТОГАВА БЕШЕ НА 2-НО ПО НИСКА ЦЕНА И СЕДЯ НА НЕЯ МЕСЕЦИ! СЕГА ПОЛОЖЕНИЕТО Е НАПЪЛОН ОПУСНАТО ЗАРАДИ НЕКАДЪРНАТА ПАРТИЯ ПЪЛЕН ПРОВАЛ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА КЪМ ПО-ЗЛЕ И ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПОДМЯНАТА НА ВОТА СЪС МАШИНИТЕ !
88
11
 
8
 
! Отговори
Споко преди 1 година
Скъпи мои момичета и момчета, скъпи приятели. Санкциите работят, въоръжаването работи, единството на Западния свят работи. Руснаците които останаха без айфони, Zara и Старбакс са в шок и масово милиони излизат на улицата да свалят Путин. Путин е политически труп - факт, до дни, даже до часове Путин ще бъде свален и Русия ще бъде разчленена на няколко демократични държави които ще продават евтино газ и нефт и ресурси, ЕС пак ще си живеят добре както преди, а ние българите ще ходим да работиме в кланиците да изкарваме евра да си купиваме голфове и всичко ще се върне както си беше преди.
87
3
 
37
 
! Отговори
SS преди 1 година
Прогнозирам соц. бунтове тая зима ! Хората искат нормален живот и топло не ценностите на меките китки !
86
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е то не може само с писане на постове срещу копейки.
85
3
 
32
 
! Отговори
SS преди 1 година
Тая зима ще ядем Евросолидарност към Украйна,и ще се топлим с европейските ценностти ! Дано да няма режим на тока !
84
11
 
2
 
! Отговори
Бою Тиквочето преди 1 година
Ако не гласувате за мен, гответе се за виденова зима.
83
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
93- ЯВНО ОБИЧАШ ДА ДЪВЧЕШ ДЖАПАНКИ "ГУМА". ХВАНИ СЕ ОТ ГЛЕДАЙ НЯКАКЪВ ЗЕЛЕНЧУК ПЪК ТОГАВА СИ ДАВАЙ МНЕНИЕТО. АМА СИ ОТ МЕКОКИТКОВАТА ФАМИЛИЯ "МЪРЗЕЛ, ГОТОВАНЕЦ".
82
3
 
6
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 1 година
Трябва да се освободи от Мито вноса на зеленчуци в България .Днес гледах БГ Производител на Краставици и Домати - този завалия каза - Лятото е много трудно да отглеждаш краставици и домати защото е топло , зимата ги греем на газ - тя е скъпа . Какъв човек трябва да си за отопляваш зимата на газ , а лятото на климатици краставици - това е извратено .