Весела Лечева: Комплекс "Червено знаме" е гнойна рана за София

Важно е да има сериозна концепция за бъдещето на този обект, посочи спортният министър
21 авг 2022 16:30, Красимир Ангелов
14
Весела Лечева: Комплекс "Червено знаме" е гнойна рана за София
Снимка: БГНЕС

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева беше гост в предаването "Арена спорт" по БНТ, където където коментира актуални теми за българския спорт.

Тя заяви, че решението за съдбата на комплекса "Червено знаме" няма да бъде взето от нея, а след дискусия с широк кръг специалисти.

„Комплекс „Червено знаме“ е гнойна рана за София и за българския спорт. Необходимо е експертите да кажат своето мнение по отношение на това, дали да се изгради напълно нов комплекс, който да включва всички тези спортни обекти или да се направи основен ремонт в рамките на сегашните съоръжения. Важно е да има сериозна концепция за бъдещето на този обект и да бъдат защитени изцяло интересите на спорта“, каза Лечева.

Тя уточни, че в централния бюджет няма заделени 50 милиона лева, каквито уверения имаше.

"Капиталовите разходи за спортни съоръжения, разписани в бюджета, са в рамките на 15 милиона лева. В тази сума са включени и допълнителни средства за залата в Бургас", посочи легендата в спортната ни стрелба.

Министърът на младежта и спорта беше попитана и за идеята на своя предшественик Радостин Василев да бъдат дадени 100 милиона лева на футболните клубове. Лечева беше категорична, че няма предвидени подобни средства. "Има разработена наредба от три точки, което ми се вижда крайно недостатъчно за изразходването на 100 милиона лева", добави спортният министър.

Весела Лечева беше попитана и за Българския спортен тотализатор. „Спортният тотализатор има специална мисия – да подпомага развитието на физическото възпитание и спорта. Неговото управление трябва да е в професионални ръце, трябва да акумулира повече приходи, а разходите да са ефективни“, коментира тя.

Спортният министър увери, че продължава ежедневните си срещи с представители на различни федерации.

"Най-важно е състезателите от федерации, в които има конфликти, като тези в щангите, да не страдат. Радвам се, че те постигат успехи, спортът е в подем отново, превъзмогнаха всички тежки проблеми, но личностните конфликти в ръководството пречат. Трябва да намерим подход към състезатели и треньори, за да не бъдат ощетени и да участват във важните състезания, които са и олимпийска квалификация", е позицията на министъра.

Весела Лечева иска новата стратегия за физическото възпитание и спорта да не мери само медалите, а процента на ангажирани деца в спорта. "За мен всяко българско дете трябва да може да упражнява поне три спорта, за да може да избере любимия си, който да стане негово хоби, или в който да потърси професионално развитие", завърши Лечева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
5
 
! Отговори
гого преди 1 година
...и тези от В. Търново ГЛАСУВАТ ЗА НЕЯ ...!!!болни ли са -ами сигурно ...!В коя партия тази ли не беше ...АМИ ТАМ ,КЪДЕТО НЕ СА И ДАЛИ ИЗБИРАЕМО МЕСТО
11
1
 
11
 
! Отговори
Червените милионери преди 1 година
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; Куурнелия Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на БСП Пловдив; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на БСП Варна; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуков-милионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;В.Лечева-милионер, Г.Кадиев-милионер и още много червени милионери откраднали милиарди от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.
10
1
 
11
 
! Отговори
Тъй, де! преди 1 година
Много противна жена! Това, че някога е била шампионка не е индулгенция.
9
3
 
8
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Нас червеното знаме роди ни ...
8
1
 
18
 
! Отговори
До 5 преди 1 година
Ами прав е номер 4.... 2005та същата лечева покрай първанов -агент Гоце хвана шефския пост в ДАМС(да не се бърка с Даннс), а сега преди 4-5 дни каза,че тотото "не фунционирало правилно"...Тя още ключ за кабинета си не е взела и пак се огледа в кацата с мед.Сега и тая зала....абе рядко нагла жена.Застреляха мъжа и 15г. лежа като цвете в леглото и тая пак не си взе поука от живота.ВЕСЕЛАта вдовица няма страх от Бога.
7
1
 
12
 
! Отговори
Весела преди 1 година
Мечтае да направи от "Червено знаме" казино Сезам.
6
0
 
10
 
! Отговори
господ-бог преди 1 година
имаше хора изгубиха разума си но запазиха душата си,други хора имаше изгубиха душите си но запазиха разума си...но имаше и такива индивиди като тази парХцалеса загубиха душите си и разума си..но бяха добре приети в обществото...
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако това, което 4 казва е даже частично верно, то тази трябва да е в килия, а не в мунистерство!
4
0
 
24
 
! Отговори
Хахахаха преди 1 година
Я друугарката лечева да каже как с мъжа И оня подълл, отмъстителен но и комбинативен злодей манол велев съсипаха Българския Тотализатор, да каже колко милиончета източиха и колко изпраха?!?Да каже как в един тираж след 4мес.суша изведнъж се появяват 6шестици и как в два поредни тиража се "падат" еднакви числа.Защо се крият "спечелилите"щото се крият схемите нали другарко?Баце също му хареса схемата и оттогава тото в България НЯМА!Не си давайте парите на вятъра....
3
0
 
24
 
! Отговори
Абдал преди 1 година
Тая изкупи земите по половината Родопи. И тя е в играта.
2
0
 
6
 
! Отговори
Пришълеца преди 1 година
Няма начин, кака, да сте друго освен продупчени пред червените стрели:))) оно си е вече наше тело:)))
1
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Направете Хемус, дреме ми за червените визнамена. Само гледате къде да краднете нещо, Радостинчо с Борисова градина, тази с червени комплекси. На север от Стара планина живеят няколко милиона души, които са на ръба на оцеляването и те дори не знаят къде е комплекса на ЦСКА. Колко хора ще ви ползват комплекса и колко магистралата.