За ден: Установиха 35 пияни и 17 дрогирани зад волана

През последното денонощие са проверени над 7500 моторни превозни средства
11 сеп 2022 18:15, Красимир Ангелов
23
За ден: Установиха 35 пияни и 17 дрогирани зад волана

В рамките на изминалия ден са установени общо 35 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол.

23 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 12 - с над 1,2 на 1000, а четирима са отказали да бъдат тествани, съобщиха от пресцентъра на МВР на база на междинни резултати от стартиралата специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 17 души, а петима, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.

Данните до момента показват, че на територията на цялата страна през последното денонощие са проверени над 7500 моторни превозни средства (МПС). Извършен е контрол на 9885 водачи и пътници. Съставени са 2014 фиша и 668 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

Според обобщените данни, по метода "линеен контрол" са проверени общо 1608 МПС-та и 1985 водачи и пътници. За установени нарушения са съставени 488 фиша и 198 акта за установени административни нарушения. Установени са петима водачи, управлявали след употреба на алкохол до 1,2 промила, и други трима – с над 1,2 промила.

Десетима са засечени да шофират под въздействие на наркотични вещества или техни аналози.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
5
 
! Отговори
И кво от това?! преди 1 година
Конфискувахте ли им возилата?! Ми те утре пак ще се качат на тях и то два пъти по-пияни! Изобще тези хора не ги интересува какво правите! Без затвор от 5 години, конфискация на имуществото и на колата, няма да има промяна! Никаква!
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Установиха 35 пияни и 17 дрогирани" ... и какво? Утре същите пак на пътя! То добре като ги хванете ама защо няма после затвор, глоби до оцъкляне - за да не повторят! Така може да си ги хващате и пускате до безкрай!
14
1
 
10
 
! Отговори
Ламята преди 1 година
Да се каже, че държавата е превърната в бананена колония с оскотяло и деградирало население е много грубо,но вярно.За съжаление.
13
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А какво стана с гочо дрогата сърмата и 40 разбойника пардон полицаи помагачи отцепки и Симонка да не го пуснаха пак с глоба И оня стар виц ние ги хващаме те ги пускат
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шофирането след употреба на алкохол и наркотици у нас започва да взема застрашителни размери!
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С тези некачествени и високо чувствителни тестове с фалшиво положителни се изненадвам че не са повече
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това само показва в каква държава живеем - беззаконията са повече и от времето на комунизма.
9
3
 
12
 
! Отговори
МВР Е ОПГ преди 1 година
Много интересно от каде тази дрога бре милиционери скапани
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хващат,пускат,глоба.Хващат,пускат,глоба.И така до фалита.После няма да имат пари и за хляб.Ще се замислят дали пияни и дрогирани да карат.Да продължават докато им дойде акъла.Между другото Емили няма да може тротинетката да продаде...бус я е смачкал.Сигурно още една глоба има хаха.
7
1
 
9
 
! Отговори
Само питам... преди 1 година
Нека някой журналист да попита КАТ , след като всеки ден излизат техни отчети за "заловени" пияни и дрогирани ...... КОЛКО ОТ ТЕЗИ "ЗАЛОВЕНИ" СА "ЗАЛАВЯНИ" ЗА ВТОРИ .. ТРЕТИ ... ПЕТИ ПЪТ . и КАКВО КАТ ПРАВИ ЗА ДА МОЖЕ ЗАЛОВЕНИТЕ ДА НЕ ИЗЛИЗАТ ПИЯНИ И ДРОГИРАНИ ПОВЕЧЕ НА ПЪТЯ ... Или то това дето го четем си е една статистика и нищо повече . Хващат... пускат... хващат... пускат ... ХВАЩАТ ... Ооо, здрасти , ко прайш днеска ..... ОТМЯТАТ че е хванат ... ПУСКАТ... Арее, чао, утре пак мини от тук ..
6
1
 
13
 
! Отговори
Въпрос преди 1 година
А проверка за грамотност на неграмотните чингапуци по пътищата с купени книжки и без книжки кога?Или ако ги спрат тях няма да има джобшкембечорба парасъ?Аз познавам поне 100 неграмотни Асановци каращи коли,бусове и камиони с които правят всевъзможни превози,кражби и далавери!
5
0
 
12
 
! Отговори
От хората преди 1 година
Безумие.Всеки ден по 20 или повече пияни,и то при обявена акция. Управляващи,не се ли замисляте,че никой в тази страна не желае да спазва закона.Подиграват се с изпълнителните граждани. При дядо Тодор друго щеше да е.
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
е как така само 52 неправоспособни от почти 10 000 проверени? нали рашков каза че 2/3 от шофьорите в бг са пияни/дрогирани?
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
като са ги установили глобили ли са ги или само са ги зяпали?
2
1
 
4
 
! Отговори
Сър Джеймс преди 1 година
Ами ... такива са пияните внуци на пияния каруцар Андрешко, сър! Ако не са нацоцани, нашмъркани, накадени и надрусани, конете ги не слушат, сър!
1
0
 
2
 
! Отговори
ss преди 1 година
красота !