Неправоспособен шофьор е причинил тежката катастрофа край Стражица

Прокуратурата ще настоява за задържане под стража за за 72 часа
Обновена: 18 сеп 2022 17:18 | 18 сеп 2022 17:04, Анисия Иванова
47
Неправоспособен шофьор е причинил тежката катастрофа край Стражица
Снимка: Bulgaria ON AIR

19-годишният шофьор на колата, която катастрофира снощи край Стражица, е бил без книжка, съобщиха от прокуратурата във Велико Търново.

При инцидента загинаха две момчета на 16 и 17 години. Шофьорът и друго момче на 14 години са в болница. Състоянието им е стабилно.

Още по темата

19-годишният шофьор в момента е в неврохирургията, където ще му бъде повдигнато обвинение. След като бъде изписан от болницата, ще бъде задържан, съобщиха от прокуратурата.

Катастрофата стана около 17 часа вчера на главния път София, като колата се е ударила последователно в няколко дървета край пътя.

"Водачът също е получил наранявания. Информацията към момента е, че е получил тежко комоцио, но е в съзнание. След анализа на доказателствата Окръжна прокуратура - Велико Търново е преценила, че водачът следва да отговаря за това престъпление и ще бъде привлечен като обвиняем още днес. Ще бъде поискано от Окръжния съд да вземе мярка за неотклонение „задържане под стража“, за което ще бъде поискано задържането му за 72 часа", заяви говорителят на Окръжна прокуратура - Велико Търново Илиян Благоев, цитиран от Bulgaria ON AIR.

"Данните към момента са, че е неправоспособен според българското законодателство, има данни че притежава немско свидетелство за правоуправление, това ще бъде проверено”, допълни Благоев.

Той каза, че водачът не е тестван с полеви тестове и дрегери, но му е взета кръвна проба за алкохол и наркотици, като се очакват резултати от нея. Участъкът, на който става тежкото ПТП, е бил мокър, но прокурорът отказа да коментира дали шофьорът е карал с превишена скорост.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Джамбазки преди 1 година
Значи в неврохирургията повдигат обвинения?
21
2
 
24
 
! Отговори
българина преди 1 година
българският роден ли му е?
20
2
 
17
 
! Отговори
та така преди 1 година
отдавна пиша че дърветата покрай пътищата трябва да се отрежат , канавки и дерета да се запълнят , стълбове , знаци да се премахнат и пътищата да са без завои , влаковете да спират на жп прелезите машиниста да се оглежда и ако няма автомобили да продължат , щото глей кви бели стават .
19
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Куките помагат ..... Нема оправия.... Ицо хазарта е виновен!!!
18
10
 
21
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Винету превърна българските полицаи в един регистратори статисти. Да тичат подир събитията. Превенция нула. Контрол Нула. Готовност да пазят Винету на протети 100%. През останлото време айляк.
17
12
 
15
 
! Отговори
пак ли гербаво леке? преди 1 година
пак ли е гербаво лекенцe? Като Семерджиев и оня дето уби Милен Цветков? Гербавите храненичета още си мислят ,че тиквундера е на власт и могат да правят каквото си искат.
16
0
 
38
 
! Отговори
Джеронимо преди 1 година
Тоя ще да е от команчите. За тях закони няма. Сега да накарат маалата да плати за лечението понеже родителите на тоя едва ли някога са плащали какви да е осигуровки към държавата.
15
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Eй неандерталци. Като сте прости си стойте у вас и не застрашавайте живота на хората.
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 17 - да, но доброто е, че господ се "погрижва" за тях !
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От *** ще да е!
12
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези инциденти говорят за много ниско ниво на големи групи от хора в обществото. За тях правила, закони, наредби, препоръки, не важат...
11
14
 
8
 
! Отговори
Петров преди 1 година
Гнила БГ държава в полуразпад следваща "гениалния" руски модел за "просперитет". Путин вече пътува към вечните ловни полета. Българският "елит" го следва.
10
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирово наследство - хора без книжки, нарушители, жертви, убийства.
9
0
 
38
 
! Отговори
Хахахаха преди 1 година
Добре, че не е затрил невинни хора в насрещното. А за жертвите какво да кажа?!?! Лека им пръст, ама и те имат вина - как ще се качиш да те вози някой без книжка?!?! Все едно да се кача в самолет знаейки, че зад щурвела пилотира шимппанзе??!?!
8
3
 
21
 
! Отговори
гулю, гулю преди 1 година
Мисирко, щом няма книжка, значи не е шофьор, а водач на МПС.
7
0
 
36
 
! Отговори
Знаещ преди 1 година
Е,повече няма да кара с отворен джам...черните очила на кафявата брадясала кривазурла,маанетата думкат усилени до дупка и да се озърта дали цялата маала го гледа!
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой патриот нощес да му среже маркучите на системите!
5
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А защо го спасявате с парите на данъкоплатците след като той,баща му,майкаму,баба му,дядо му,брачедите му...и изобщо всички от тая народност никога не са плащали никакви данъци в таз държава от 1989г насам!
4
4
 
28
 
! Отговори
Мумюн преди 1 година
От онез незнаещи български брадатите мумюни ли са?100% ,щом са германистанци дошли си тука за традиционните летни денонощни кечеци!Язък за германистанските помощи!
3
2
 
34
 
! Отговори
СБА преди 1 година
Вероятно са от онези на социални помощи в Дюселдорф.Тези никога на са сядали в учебна кола.