Любенов, убил французин на пътя: Подлъгах се да седна пиян

Прокурор описва грубото държание на мъжа
Обновена: 4 окт 2022 11:15 | 4 окт 2022 11:15, Нели Христова
56
Любенов, убил французин на пътя: Подлъгах се да седна пиян
Снимка: БГНЕС

След като е ударил пиян и дрогиран с поршето си форда, в който са се возили драма французи, и така е убил единия, Димитър Любенов се е държал агресивно и арогантно. Той не е помогнал на пострадалите. Така прокурорка описа поведението на мъжа, който миналата неделя на столичното околовръстно уби в катастрофа французина Лоран Пети, съобщават от "24 часа".

Още по темата

"К'во ви пука за нек' ви французи, вие българи ли сте", крещял Любенов на приятелите се на помощ хора. Те са дали показания по делото. Самият Любенов също е дал обяснения. Експертиза е показала, че той е карал със 195 км/ч, на 1,73 промила алкохол в кръвта и дрогиран с кокаин.

"Искам да изкажа съболезнования, не мога да върна времето назад. Виновен съм, направих грешка, подлъгах се да седна пиян. Всеки прави грешка. При мен, за съжаление, първият път се оказа фатален. Моля за по-снизходителна присъда", каза мъжът. Той обърка мярката си за неотклонение с дело.

"Моля, може би, за домашен арест, за да мога да се грижа за майка ми", посочи мъжът.

Съдът ще се произнесе след почивка.

Димитър Любенов е с мярка за неотклонение „задържане под стража”. Тя му бе поставена на 27 септември заради причинената два дни по-рано катастрофа. На 25 септември 39-годишният мъж, с общо 28 наказания за нарушаване на правилата за движение по пътя, управлявайки автомобил „Порше”, удари излизащ от локалното платно „Форд”. От удара загина 64-годишен френски гражданин, а 62-годишна жена се озова в болница с опасност за живота.

От взетата кръвна проба на обвиняемия, се установи, че Любенов има наличие на 1,73 промила алкохол в кръвта, като е установено и присъствие на кокаин.

Автотехническата експертиза установи, че Любенов е управлявал автомобила си със скорост 195 км в час при ограничение на отсечката от 80 км.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Словакия един пиян убил оня ден 4 студента на авто спирка и той може да лежи от 6 до 12 години ... тия срокове за наказания и те ли идват от ЕС? А като полежи малко, ги пускат щото пък много скъпо излизат затворите ...
24
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тоя му се такова мамито, изглежда няма да отърве затвора, имаше планове да се прави на гъзе, всичко замина. Поршето му и то, една стотинка няма да види за тая кола, а като ги знам селските мутренца вероятно поршето е всичко, което е имал.
23
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е за това си заслужава да се излезне на протест! Трябва да се промени закона за движение по пътищата и това да е умишлено убийство с мин 20г. затвор!
22
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е да ама се е извинил нали. Това ако не е достатъчно за домашен арест значи съдията не е човек.
21
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, извини се човека, пускайте го. Да ходи сега да се прави на мутра в затвора.
20
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 18 - "195 км/ч в града?!?!?!" С 1,73 промила алкохол в кръвта и дрогиран с кокаин. Дали е виждал километража колко показва ? И дали въобще е осъзнавал и разбирал къде се намира и какво прави ?
19
0
 
50
 
! Отговори
за първи път му е преди 1 година
защото предишните 700 пъти не е убил никой..
18
1
 
15
 
! Отговори
rusnak преди 1 година
Е не можа ли да закрълиш на 200 с 200 като твоите събратя??
17
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
195 км/ч в града?!?!?!
16
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано съдията и той да се подлъже и да му даде доживот.
15
0
 
27
 
! Отговори
Боклук преди 1 година
Значи цял живот се лъжеш!
14
1
 
30
 
! Отговори
.. преди 1 година
сутринта в 8 без 10 същия с порше панамера първата на алабин при Лидл през бетонените препядствия и в насрещното с *** газ посока пл. Македони, за да изпревари трамвай и 2 коли пред него в тегавия трафик в 7 и 50 сутринта.. а ако дойде другия тамвай отсреща? тогава какво става с хората на светофара при Витошка най- малкото ?!
13
0
 
23
 
! Отговори
Панамерко преди 1 година
Ако така подлъган, управляваше Трабант, това нямаше да се случи!Или поне не в този вид .......
12
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Случва се, пуснете го веднага !
11
1
 
42
 
! Отговори
Дид преди 1 година
Този си е истински рецидивист на пътя.Не разбирам как може някой да го защитава с това,че бил съвестен гражданин.Ако беше,нямаше да се случи това и най-малкото поне един от многобройните си актове щеше да е платил.Видно и този е защитаван добре от полицията след като са го ескортирали.МВР трябва да се изчегърта от отре пките!
10
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ей такива - директно в затвора за минимум 5 години, пиян и друсан убил човек!
9
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Любенов, убил французин на пътя: Подлъгах се да седна пиян" Ми аз що тогава не се подлъжа да се напия и да хвана Калашника да пострелям малко...
8
8
 
31
 
! Отговори
гербисто-патриот преди 1 година
Нека съдът да не бъде прекалено строг, а да е справедлив. Да пуснат човека в домашен отпуск, да може да се грижи за родителите си, все пак му е за първи път да се подлъгва да кара пиян.
7
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки път като е карал с превишена скорост ли е бил пиян? Нали имаше много регистрирани нарушения на пътя, а колко са нерегистрираните? Сигурно всички останали?
6
2
 
51
 
! Отговори
а преди 1 година
За първи път!?!?!??! Тоя е нагъл до безочие, но тук явно нещата се равиват по-бързо от при Семерджиев, на тоя "шапката" в МВР е много рехава, прилича на ермолка, докато на другият наркоман си е цяло сомбреро.