Новата бойна група на НАТО на източния фланг е оперативно готова

В нея са включени 14 600 войници
70
Новата бойна група на НАТО на източния фланг е оперативно готова
Снимка: БГНЕС

Бойната група на НАТО в Словакия, която беше създадена за по-добра защита на източния фланг на алианса, вече е готова за действие, предаде БТА като се позова на ДПА.

Многонационалните бойни сили показаха, че могат да изпълняват задачите си по време на неотдавна завършилото учение "Силно единство", съобщи вчера пактът след месеци на подготовка.

Германия, Чехия, САЩ, Словения и страната домакин са участници в бойната група, която наброява 14 600 войници. Близо 13 500 от тях са от Словакия.

Подсилването на източния фланг на НАТО идва в отговор на руската инвазия в Украйна. То е в ход също в трите балтийски държави Естония, Латвия и Литва, както и в Унгария, Румъния и България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: НАТОбойна група
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
8
 
! Отговори
Мухаха преди 1 година
Нали и в България имаше оперативна група от НАТО.... Ония дето не успяха да разчетат тактическите карти и се пъхнаха в някакъв сладкарски цех.... Когато започна "Специалната Операция " в Украйна, нарамиха въоръжението, качиха се на камионите си и по най-бързия начин отпътуваха за........ Гърция. Хахаха. Спомням си и за едни други супер НАТО войни дето въртяха заддни части в една хърватска дискотека та се наложи възмутени хървати да ги смелят от бой ... ха ха... Натуфчетата....
36
3
 
15
 
! Отговори
Радо преди 1 година
Най накрая това което си го просят може и да долети.Жалко за нашите деца,радиацията не подбира.
35
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Където се настанят американците, после не можеш да ги изгониш
34
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ се подготвят за нова агресия, както и сложиха по-здрави намордник на бившите соц.държави.
33
5
 
18
 
! Отговори
Внимателно преди 1 година
След диверията срещу Источна Европа прокарана с нарочно наркотизирнаи и ваксинирани подставнеи на власт в Москва България не е получила и една пушка подарък от огромните претъпкани с оръжия складове на САЩ И НАТО..Обратно ликвдирани са много отбранителни оръжия вкл истребилите снабдени с резервни двигатели и много оръжия..ГОЛЯМ СРАМ ЗА НАТО !!
32
2
 
16
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
NATO и война...такова нещо е нямало и няма да има. САЩ е самостоятелна единица, НАТО е едно нищо. Истинската цел днес на НАТО е да финансира военната промишленост на САЩ. Затова са и тия реклами с тия Хаймърси. Не че вършат някаква специална работа, но е важно да кажем, че сме надупчили мост пет пъти за един месец и не е паднал, щото така трябвало да бъде. И будалите вярват и купуват ли купуват американския скрап.
31
2
 
22
 
! Отговори
Степа Бандеровски преди 1 година
Това е НАТО, 99,99 на сто местни и две-три опушени печки от хамерика. Хак да им е на съюзниците. Когато изгоните янките от Европа, тогава ще заживеете в мир и благоденствие.
30
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
14 600 войници. Хаха.
29
5
 
18
 
! Отговори
Неутрален преди 1 година
Не е необходимо ,някой като мен да бъде заклеймяван ,като русофил само защото казва , че ние ( Европа ) сме пръчката с която САЩ ръчка от дистанция едно "завързано на синджир куче" каквато е Русия в случаят. Господа доларът изпревари еврото, европейската икономика е срината ,ако още не го виждате ,почакайте още малко. Резултатът ,който Олигархичният световен """елит""" търсеше е почти постигнат но """ ПОЧТИ""""!! Не се радвайте а помислете с главите си, какво се задава.
28
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 43 Каква бойна група ще сформира Русия? Русия е насрана от Украйна, а аланкоолуто гъгне за руски бойни групи.
27
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И нали НАТО беше отбранителна организация,сега какво ще се прави ,ще се нападат ли руснаците или ще чакаме те да ударят...
26
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 42 Да се ежат на руснаците, та и те да съсредоточат още по-голяма бойна група....А ние чакаме да седнат и да се помирят....САЩ много им се играе на ,,партизани и стражари,,....
25
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За какво е тази група?
24
3
 
18
 
! Отговори
Милтянов преди 1 година
Гледах няколко клипа как новите мобилизанти се оплакват от лошите условия при които ги оставили да пребивават. Абе тия да не си мислят че са ги пратили на курорт? А когато тези лоши условия бъдат гарнирани с бомби и ракети какво ще правят?
23
11
 
11
 
! Отговори
Любопитен преди 1 година
Абе, да питам само - руснаците превзеха ли вече Киев или още не?
22
12
 
34
 
! Отговори
българин преди 1 година
Майната му вече,на това Американско НАТО! Вън Янки от Нашата Европа!!! Вън ***!!!
21
17
 
6
 
! Отговори
Баба Хица преди 1 година
Русия храбро се сражава с бъдещата натовска армия на укрите. Мобилизират куцо и сакато които с радост отиват да умрат за родину.
20
4
 
11
 
! Отговори
до 32 до бай колю преди 1 година
на същите като на Зеленски....
19
3
 
14
 
! Отговори
до бай колю преди 1 година
Извинете, на какви наркотици сте?
18
18
 
13
 
! Отговори
Бай Колю преди 1 година
В момента тази бойна група е напълно достатъчна да прецапа лрез цяла Русия без да и бъде оказано особено съпротивление.