"Векът на Турция" – Ердоган с визия за второто столетие на републиката

Призив за консолидиране около идеята за голяма и силна Турция
28 окт 2022 09:35, Елка Василева
27
"Векът на Турция" – Ердоган с визия за второто столетие на републиката
Снимка: архив, БГНЕС

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще представи днес визията си "Векът на Турция", съдържаща програмата и целите на неговата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) за втория век на републиката, предаде турската държавна телевизия ТРТ Хабер.

Република Турция ще навърши догодина сто години от основаването си, като през последните двайсет от тях държавата е ръководена от партията на Ердоган.  

Визията за следващия век от съществуването на републиката ще бъде представена на церемония в Анкара, като единственият оратор в програмата ще бъде президентът, посочва телевизията. На проявата са поканени да присъстват спортисти, хора на изкуството, представители на религиозни общности и организации на гражданското общество, членове на политически партии, журналисти и пр.

В речта си Ердоган ще отправи призив за консолидиране около идеята за създаване на "голяма и силна Турция" без оглед на различията във вярванията, разбиранията, етноса, езика, пола, религията.

Подготвено е и лого за "Века на Турция", което ще бъде представено на обществеността следващата седмица.    

"Подготвяме се да посрещнем стогодишнината на нашата република с програмата "Векът на Турция", която далеч надхвърля обичайните чествания на дадена годишнина. Както преди обединихме нацията си с хоризонта на целите ни за 2023 г., така сега, с Божията помощ, започваме изграждането на визията ни за 2053 г. с нашата програма "Векът на Турция", заяви Ердоган.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
0
 
! Отговори
Лдфофкфлфд преди 1 година
Този психопат иска да превърне Турция в Пакистан
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече има интернет и всеки може да погледне какво е направил Ердоган. Достатъчно е само да видите каква военна промишленост е градил.
23
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дego тъй gyмaшe, чe roлeмa gyмa, gpeбни napи и мek фъншyй, вcekи мoжe ga извagи...
22
10
 
3
 
! Отговори
Талибан ерджолан преди 1 година
Това е същото като десетилетието на ромското включване, само по - великоромско от ромското направо турско ! Ай сиктир бе лоренцо!
21
0
 
17
 
! Отговори
Гилотин преди 1 година
Може човекът строи, който не може само злобее нищо че всяка седмица ходи да пазари в Турция
20
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 16 Лева е вързан към еврото затова е с голям курс спрямо други валути, а турската лира я сринаха американците, точно защото Ердоган не им играеше по свирката. След първоначалния удър на краваритте имаше и други фактори геополитически и икономически за обезценяването на лирата.
19
9
 
1
 
! Отговори
Константин преди 1 година
Сегашния кмет на истинполи е преуспял максимално за капацитета , поредния кафяв кмет на европейски град , макар и временно принадлежащ на азиатска държава!
18
12
 
0
 
! Отговори
Мефистофел преди 1 година
Му-ха-ха ! Азиатската мравка се готви за лов на слонове ! Единствената цел с която сме създали това ниско интелигентно създание е да мачка себеподобните си докато ги баламосва колко велики ще са ! Някой трябва да контролира развъдника на работен добiтък !
17
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сегашният кмет на Истанбул, трябва да успее, за здравето на балканите.
16
2
 
1
 
! Отговори
До 13 преди 1 година
Да, затова лирата е с по-нисък курс от лева, който фактически не съществува от 1997-***.
15
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това изобщо не ми харесва. Не се и съмнявам, че в България ще се намерят продажници, които да се наведат през поредния азиатски сатрап, но за онези с развито национално самосъзнание Турция винаги ще представлява заплаха.
14
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бременни мъже, разбира се, това е бъдещето! И ще има и еднополови бракове през това столетие.
13
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ердоган може да е ислямист, но реално гледа интереса на Турция и се противопоставя дори на американците, когато нещо не е в полза на Турция, а нашите продажници нямат никаква визия за развитието на България освен опорките, които им спускат от Козяк и Брюксел.
12
3
 
3
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
АФЕРИМ, АЧКУЛСУМ, МАШАЛА!!!
11
11
 
3
 
! Отговори
Трима капYти преди 1 година
Трябва да бъдат елиминирани, за да има м7р в света - Путин, Ердоган и Си Дзинпин. Призовавам руският, турският и китайските народи да ги свалят, защото иначе те ще оберат последиците от болните умове на тези диктатори-психопати.
10
3
 
13
 
! Отговори
Браво преди 1 година
Бай Ердо е Велик политик и на фона на нашите чеееервеи е несравним. А зад него са парите на сауди. Може да построи и реформира каквото си поиска. В Турция има ред и сигурност за разлика от нашият разграден двор територия с пияна и дрогирана полиция но с карикатурни силиконови джуки.
9
5
 
1
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 1 година
ЕРДОГАН ПРЕДПОЛАГА ГОСПОД РАЗПОЛАГА
8
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бай Ердо много турски сериали гледа!
7
13
 
0
 
! Отговори
ЕБАСИ ЛЪЖАТА преди 1 година
"""В речта си Ердоган ще отправи призив за консолидиране около идеята за създаване на "голяма и силна Турция" без оглед на различията във вярванията, разбиранията, етноса, езика, пола, религията."""Тоз ефенди лъже повече и от Настрадин Ходжа. Никой не иска този така наречен турский мир и рай.
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евала, Ердо!