Гърци пътуват всяка седмица до България на пазар

Причината – хранителните продукти са по-евтини у нас
34
Гърци пътуват всяка седмица до България на пазар
Снимка: БГНЕС

Гърци пътуват всяка седмица до България и Северна Македония за евтини хранителни продукти, посочва проучване на медиите за жителите на северната част на Гърция, предаде БНР.

Най-търсени са млечните продукти от България, защото цените на тези стоки се покачиха на гръцкия пазар с 40%,казват гърците, които отново чакат на българската граница.

Информацията се потвърждава и от изявление днес на собствениците на мандри, че не издържат на скъпия ток и цената на млякото. Следващата седмица с по-скъпи цени ще се продават сирене и кашкавал.

Докато не се регулират цените на гръцкия пазар, ще пазаруваме от България, за да преживеем зимата, споделят от районите на Северна Гърция.

От следващата седмица магазините за хранителни продукти в Гърция ще предлагат стоки от първа необходимост без увеличение след споразумение на правителството със супермаркетите.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: пазаргърци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Батман преди 1 година
Пълна лъжа, искат да кажат българи напускат и отиват към Гърция даси купуват храна защото е много по евтино и най важно качествено..
16
0
 
4
 
! Отговори
Па съм я бе преди 1 година
Днес бях на гръцки пазар,цените са като в България
15
4
 
1
 
! Отговори
муспи преди 1 година
До 16. - Не са "леко множко африканци", а са си направо ***. Нещо като евреите, - ще кажеш че азербайджано-армено-тюрк, а то чист не$ър, макар че не е боядисън в черно. Виж ги в очите - пари, гешефт, измама.
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 20 Ми горе долу слагат същото. Да не мислиш,че техните производители са по-глупави и не слагат яко заместители,за да прибират печалбата. И там като тук има дребни производители при които всичко е натурално,но и цените са по-високи
13
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Недоумявам, гърците толкова ли са залупени, че да не забелязват и усещат по вкуса какво всъщност слагат на трапезата си купено от България?!
12
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гърците идват само заради 2 евтини неща. Евтини ротативки и евтини приятелки. По магазините в Гърция, Италия, Испания, Португалия, Германия, Румъния , Франция, Великобритания е ПО-ЕВТИНО отколкото при нас. В Белгия и Холандия са доло горе еднакви цените, но БЪЛГАРСКИТЕ СТОКИ са на ПО-НИСКА цена отколкото у бг. Кой разбрал, разбрал ...
11
2
 
3
 
! Отговори
И един мармот преди 1 година
завива шоколад в станиол... Списвача на измишльотината влизал ли е в някоя от веригите за хранителни стоки или е хапнал парче пица с кристали от Кирчовата?!?
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е каква стана тя. Гърците пазарували от нас пък ние от турците.
9
9
 
4
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
На пазар за археологически крадени находки,че убийците на Българинът и Французин Келто-Трак Дионисий да се окаже,видите ли , грък.Еднонврвме така изпупуваха манатарките,за да узлъжат Човечеството ,*** са бачкали.На Гърция й викат "Малкият Египет",както знаем...както знаем гърците са леко множко африканци по произгод.
8
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз пазарувам от Гърция винаги, когато имам възможност. Определени неща ми харесват повече от българските. Други не.
7
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малаака! Как е в ЕС, а?! Ядохте, пихте на корем, построиха ви магистрали, теглихте милиарди кредити, ама трябва да се връща туй! Ся ОХИ викате, ама дойдоха гладните години и при вас, а МАЛААКА?!
6
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гърците няма да дойдат за някоя вмирисана ромка в България.
5
6
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
а защо ние не ходим да пазаруваме в гърция нали са в еврозоната тичахме доодрин сега се отказахме следва сев македония и те ще вдигнат цените като гиналазим
4
9
 
9
 
! Отговори
до 4 преди 1 година
Да де, като са опънали сестрати за 40лв, що да не напълнят и багажника за 250лв, да не им е празен курса! В Гърция само чукалака ще е им 150 евраки, ако не се прежалят на някоя нашенска гостролираща *** за по малко!
3
10
 
30
 
! Отговори
Муахаха преди 1 година
3см по диагонал е статия "сиренето и кашкавала с 33% по скъпи" ... а Гърците идва да купуват заради 40% поскъпване при тях?! За преживеят зимата на БГ млечни продукти?! Които в 99% са "заместващ" или "имитиращ" продукт!!! Трябваше да пишете накрая, че всичко това е заради въвеждането на Еврото в Гърция и пропагандата щеше да е завършена!Гърците идват заради ефтиния кОрволяк по Сандански и покрай секстуризма пълнят и някоя чанта от Лидл за пред жените!!!!!!!
2
4
 
36
 
! Отговори
Лъжа преди 1 година
Преди месец имаше статия за цените в Лидл България и Гърция - цените в Гърция по-ниски с 15 %, според Евростат статистика за август цените на хранителните продукти в Испания, Франция и Германия са 22% по-ниски от тези в България!!! Тази статия би заблудила неграмотниците!
1
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама верно ли!?